Hvis din Mac starter med et spørgsmålstegn

En mappe med et blinkende spørgsmålstegn betyder, at din computers startdisk ikke længere er tilgængelig, eller at den ikke indeholder et fungerende Mac-operativsystem.

Skærm med blinkende spørgsmålstegn

Sluk din Mac

Tryk på afbryderknappen, og hold den nede i op til 10 sekunder, indtil din Mac slukkes.

Alle Mac-computere har en afbryderknap. På bærbare computere med Touch ID skal du trykke på og holde Touch ID nede.

Start fra macOS-gendannelse

1. Tryk og slip afbryderknappen for at tænde din Mac.

2. Umiddelbart efter at du har sluppet tænd/sluk-knappen, skal du trykke på og holde disse to taster på dit tastatur nede: Kommando (⌘) og R.

3. Bliv ved med at holde tasterne nede, indtil du ser et Apple-logo eller en roterende globus.

4. Du bliver muligvis bedt om at vælge Wi-Fi-netværk eller tilslutte et netværkskabel. Du kan vælge et Wi-Fi-netværk ved at bruge Wi-Fi-menuen i øverste højre hjørne af skærmen.

5. Hvis du bliver bedt om at vælge en bruger, du kender adgangskoden til, skal du vælge brugeren. Klik derefter på Næste, og indtast brugerens administratoradgangskode, som er den adgangskode, denne bruger til at logge ind på Mac.

Når din Mac er i macOS-gendannelse, viser den en liste over hjælpeprogrammer, inklusive Diskværktøj:

Vindue med hjælpeprogrammer i macOS-gendannelse

Brug Diskværktøj til at reparere din startdisk

Vælg Diskværktøj i macOS-gendannelse, klik derefter på Fortsæt, og følg trinnene til reparation af din startdisk med Diskværktøj. Disse trin beskriver også, hvad du skal gøre, hvis Diskværktøj ikke kan reparere startdisken, eller hvis Diskværktøj ikke kan se startdisken.

Når du er færdig, skal du genstarte din Mac: Vælg Apple-menuen  > Genstart.

Geninstaller macOS, hvis det er nødvendigt

Hvis spørgsmålstegnet vender tilbage, efter du har genstartet din Mac, skal du gentage de forrige trin for at slukke din Mac og starte igen fra macOS-gendannelse. Følg derefter vejledningen for at geninstallere macOS.

Hvis du har brug for hjælp