iTunes kan ikke kontakte softwareopdateringsserveren til iPhone, iPad og iPod

Her kan du se, hvad du skal gøre, hvis iTunes ikke kan kontakte softwareopdateringsserveren, når du prøver at gendanne eller opdatere iPhone, iPad eller iPod.

Når du bruger iTunes til at gendanne eller opdatere iPhone, iPad eller iPod, vises der muligvis en meddelelse om, at iTunes ikke kunne kontakte softwareopdateringsserveren, da der ikke er internetforbindelse. Du bliver bedt om at kontrollere, om internetforbindelsen er aktiv, og derefter prøve igen. Brug nedenstående fremgangsmåde for at løse problemet.

Sådan opdaterer eller gendanner du en iOS-enhed uden at bruge iTunes

Du skal bruge iTunes til at opdatere eller gendanne iOS-enheden, hvis du har glemt adgangskoden, og enheden er låst, eller hvis enheden er i gendannelsesfunktion.

Hvis det ikke er tilfældet, kan du opdatere eller gendanne enheden uden iTunes med denne fremgangsmåde:

1. Fjern iPhone, iPad eller iPod touch fra computeren.
  2. Slå Wi-Fi til på enheden. Det anbefales at oprette forbindelse til et netværk (ikke via Internetdeling), når du henter softwareopdateringer.
  3. Opdater enheden ved at åbne Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering.

Hvis det ikke løser problemet, skal du gå til det næste løsningsforslag.

Sådan opretter du forbindelse til internettet og iTunes Store

Åbn en browser på computeren for at se, om den kan indlæse en webside. Prøv derefter at oprette forbindelse til iTunes Store.

• Hvis du ikke kan oprette forbindelse til internettet, skal du kontakte it-afdelingen eller internetudbyderen for at få hjælp. Du kan også prøve med en anden computer eller et andet netværk.
  • Hvis du kan oprette forbindelse til internettet, men der vises en fejlmeddelelse, når du prøver at oprette forbindelse til iTunes Store, kan du finde løsningsforslag til mulige iTunes Store-fejl i denne artikel.
  • Hvis du kan oprette forbindelse til internettet, men der vises en tom side i iTunes Store, skal du ?viewlocale=da_DKidentificere og fjerne LSP-software (Layered Service Provider).

Hvis disse løsninger ikke løser problemet, skal du redigere eller nulstille hosts-arkivet.

Sådan redigerer eller nulstiller du hosts-arkivet

Hosts-arkivet kan blokere adgangen til softwareopdateringsserveren. Her kan du se, hvordan du redigerer eller nulstiller hosts-arkivet.

Sådan gør du, hvis du bruger en Mac

Hvis der er tale om en arbejdscomputer, skal du kontakte it-afdelingen, inden du redigerer værtsarkivet.

1. I Finder: Vælg Programmer > Hjælpeprogrammer > Terminal på menulinjen.
  2. Indtast følgende kommando i programmet Terminal, og tryk på Returtasten for at åbne hosts-arkivet:
    sudo nano /private/etc/hosts
  3. Indtast brugeradgangskoden, når du bliver bedt om det. Bemærk, at der ikke vises noget i Terminal-vinduet, når du indtaster adgangskoden.
  4. Brug piletasterne på tastaturet til at gå gennem hosts-arkivet.
  5. Hvis en linje indeholder apple.com, skal du føje et nummersymbol (#) og et mellemrum til starten af linjen.
  6. Tryk på Kontrol og O for at gemme hosts-arkivet.
  7. Tryk på Returtasten ved prompten om arkivnavn.
  8. Tryk på ctrl og X for at afslutte.

Hvis dette ikke løser problemet, kan sikkerhedssoftwaren være forældet eller forkert konfigureret. Du kan løse problemer med iTunes og sikkerhedssoftwaren.

Sådan gør du, hvis du bruger en Windows-pc

Nulstil hosts-filen på Windows-pc'en.

Hvis dette ikke løser problemet, kan sikkerhedssoftwaren være forældet eller forkert konfigureret. Du kan løse problemer med iTunes og sikkerhedssoftwaren.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.