Om Fusion Drive – en lagringsmulighed til visse Mac-computere

Fusion Drive kombinerer ydeevnen fra Flash-lagring med kapaciteten fra en harddisk.

Fusion Drive vises som en samlet diskenhed på din Mac og flytter ofte brugte arkiver til Flash-lageret dynamisk, så du får hurtigere adgang til dem, mens emner, der ikke bruges så ofte, flyttes til harddisken, hvor der er mere kapacitet. Computeren starter hurtigere, og efterhånden som systemet finder ud af, hvordan du arbejder, åbnes programmerne hurtigere, og du får hurtigere adgang til arkiver.

Fusion Drive styrer automatisk det hele i baggrunden. Og den er allerede installeret, så du behøver ikke gøre noget for at få det til at ske.

Tilgængelighed

Fusion Drive blev tilgængelig som en mulighed til iMac- og Mac mini-modeller, der blev lanceret ultimo 2012. Fusion Drive er nu standard i nogle iMac- og Mac mini-modeller og er en konfigurerbar mulighed i andre. Hvis du ønsker en endnu hurtigere ydeevne, kan du konfigurere en model, der kun bruger flash-lagring (SSD).

Læs mere

• Du kan bruge Diskværktøj til at føje en enkelt macOS-partition til harddisken på Fusion Drive, og den partition vil så fungere som en separat diskenhed, som ikke er en del af Fusion Drive. Derefter nedtoner Diskværktøj knappen  for at forhindre yderligere partitioner. Hvis du vil oprette en Windows-partition, skal du i stedet bruge Boot Camp-assistenten.
  • Du kan bruge Computer som ekstern harddisk til at aktivere Fusion Drive fra en anden Mac, der bruger OS X Mountain Lion v10.8.2 eller nyere.
  • Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis dit Fusion Drive vises som to drev i stedet for ét i Finder.
  • Et eksternt drev kan ikke bruges som en del af en Fusion Drive-disk.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.