Brug af Retina-skærm

Læs mere om den Retina-skærm, der er indbygget i din Mac.

Retina-skærme har en pixeltæthed, der er så høj, at dine øjne ikke kan se de enkelte pixels på normal betragtningsafstand. Dette føjer utrolige detaljer til indholdet og giver en dramatisk forbedret visningsoplevelse.

Mac-computere med Retina-skærm

Disse Mac-computere har indbygget Retina-skærm:

MacBook Pro-modeller:

• 15" MacBook Pro-modeller fra 2012 eller derefter, undtagen MacBook Pro (15" fra midten af 2012). Standardopløsning: 2880 x 1800 ved 220 pixels pr. tomme. Understøtter millioner af farver.
  • MacBook Pro-modeller på 13" fra slutningen af 2012 eller nyere modeller. Standardopløsning: 2560 x 1600 ved 227 pixels pr. tomme. Understøtter millioner af farver.

MacBook-modeller fra 2015 eller derefter. Standardopløsning: 2304 x 1440 ved 226 pixels pr. tomme. Understøtter millioner af farver.

iMac-modeller:

• 27" iMac-modeller fra 2014 eller derefter. Standardopløsning: 5120 x 2880. Modeller fra 2014 og 2015 understøtter millioner af farver, mens modeller fra 2017 eller derefter understøtter en milliard farver.
  • 21,5" iMac-modeller fra 2015 eller derefter, undtagen iMac (21,5" fra 2017) og iMac (21,5" fra slutningen af 2015). Standardopløsning: 4096 x 2304. Retina-modellen fra 2015 understøtter millioner af farver, mens modeller fra 2017 eller derefter understøtter en milliard farver.

Alle iMac Pro-modeller. Standardopløsning: 5120 x 2880. Understøtter en milliard farver.

Sådan ændrer du skærmens opløsning

Din Mac vælger automatisk den standardopløsning, der passer bedst til din skærm. Sådan ændrer du opløsning:

1. Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger.
  2. Klik på Skærm.
  3. Vælg Skaleret, og vælg derefter en af de fire eller fem skalerede opløsninger, afhængigt af din Mac-model. Med skalerede opløsninger kan tekst og objekter gøres større, så de er nemmere at se, eller mindre, så der er mere plads til vinduer og programmer.

Hvis du også bruger en ekstern skærm

Hvis du bruger en ekstern skærm til at udvide dit skrivebord, kan du vælge den foretrukne opløsning på hver skærm. Hvis du vil se flere opløsninger for den eksterne skærm, skal du holde Alternativtasten nede, mens du klikker på knappen Skaleret.

Hvis du bruger en ekstern skærm til at dublere din indbyggede skærm, optimerer din Mac til den skærm, der vælges i lokalmenuen "Optimer til". Lad din Mac selv vælge den bedste opløsning til skærmen, eller vælg Skaleret og derefter en anden opløsning.

Hvis du dublerer dine skærme, kan du optimere til den eksterne skærm i stedet for til den indbyggede

Sådan bruger du apps på en Retina-skærm

Hvis en app ser anderledes ud, end du havde forventet på din Retina-skærm eller eksterne skærm med høj opløsning, skal du prøve at åbne appen i lavopløsningstilstand:

1. Luk appen.
  2. Åbn mappen Programmer.
  3. Klik på appen én gang for at vælge den, og vælg Vis info i menuen Arkiv.
  4. I vinduet Vis info skal du afkrydse feltet "Åbn i lav opløsning".
  5. Luk vinduet Vis info, og åbn appen igen.

Nogle af de apps, der virker bedst eller udelukkende i lavopløsningstilstand har allerede slået denne tilstand til, og så kan du muligvis ikke slå den fra. App-udvikleren tilbyder muligvis en opdatering, der understøtter Retina-skærmen.

Sådan bruger du Boot Camp og Windows på en Retina-skærm

• Boot Camp understøtter opløsninger op til 3840 x 2160 pixels.
  • Når din Mac bruger Apples Windows-supportsoftware, starter Windows med det maksimale antal dpi (pixels), som programmet understøtter (144 dpi eller 150 % forstørrelse). Derfor kan nogle af emnerne på skærmen virke små på den store plads. Du kan bruge Windows-skærmens kontrolpanel til at justere denne indstilling i Windows.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.