Brug af Retina-skærm

Læs mere om den Retina-skærm, der er indbygget i din Mac.

Retina-skærme har en pixeltæthed, der er så høj, at dine øjne ikke kan se de enkelte pixels på normal betragtningsafstand. Dette føjer utrolige detaljer til indholdet og giver en dramatisk forbedret visningsoplevelse.

Mac-computere med Retina-skærm

Følgende Mac-computere leveres med indbygget Retina-skærm:

• Skærmen på MacBook Pro (Retina, 13", ultimo 2012) og nyere har en standardopløsning på 2560 x 1600 med 227 pixels pr. tomme og understøtter millioner af farver.
  • Skærmene på MacBook Pro (Retina, medio 2012) og MacBook Pro (Retina, 15", primo 2013) og nyere har en standardopløsning på 2880 x 1800 med 220 pixels pr. tomme og understøtter millioner af farver.
  • Skærmene på iMac (Retina 5K, 27") fra 2014 og 2015 har en standardopløsning på 5120 x 2880 og understøtter millioner af farver.
  • Skærmene på iMac (Retina 5K, 27", 2017) har en standardopløsning på 5120 x 2880 og understøtter én milliard farver.
  • Skærmene på iMac (Retina 4K, 21,5", ultimo 2015) har en standardopløsning på 4096 x 2304 og understøtter millioner af farver.
  • Skærmene på iMac (Retina 4K, 21,5", 2017) har en standardopløsning på 4096 x 2304 og understøtter én milliard farver.
  • Skærmene på MacBook (Retina, 12", primo 2015) og nyere har en opløsning på 2304 x 1440 med 226 pixel pr. tomme og understøtter millioner af farver.

Juster Retina-skærmens opløsning

Hvis du vil justere skærmopløsningen, skal du gå til Apple-menuen () og vælge Systemindstillinger.

Retina-skærmen giver mulighed for skalerede opløsninger. På den måde kan tekst og objekter gøres større, så de er nemmere at se, eller de kan gøres mindre, så der er mere plads til vinduer og programmer. Din Mac viser enten fire eller fem muligheder for skaleret opløsning, afhængigt af modellen.

Eksempel på fire muligheder for skaleret opløsning:Indstillinger på Retina-skærm

Eksempel på fem muligheder for skaleret opløsning:Indstillinger på Retina-skærm på iMac

Retina-skærme bruger fortrinsvis skalerede opløsninger i stedet for den specifikke opløsningsindstilling, der bruges af eksterne skærme. Hvis du vil bruge en anden opløsning end de tilgængelige opløsninger i den indbyggede skærm, skal du tilslutte en ekstern skærm via HDMI, Thunderbolt eller DisplayPort.

Thunderbolt er ikke kompatibel med MacBook (Retina, 12", primo 2015) og nyere.

Apple-programmer, der understøtter Retina

Alle Apple-programmer i OS X 10.7 og nyere understøtter Retina-skærme. Programmerne omfatter Mail, Safari, Kalender, Kontakter, Beskeder, Kort, iBooks, FaceTime, Photo Booth og TextEdit.

Desuden understøtter Retina-skærmen også Fotos, iPhoto, iMovie, iTunes, Keynote, Pages, Numbers, Aperture, Final Cut Pro X og Motion.

Sådan åbnes programmer i lav opløsning

Hvis et program ser anderledes ud end forventet på din Retina-skærm, skal du prøve at åbne programmet i lav opløsning:

1. Slut programmet, hvis det er åbent.
  2. Gå til Finder, vælg menuen Gå, og vælg derefter Programmer.
  3. Når mappen Programmer åbnes, skal du klikke på programsymbolet for at markere det.
  4. Gå til menuen Arkiv, og vælg Vis info.
  5. Marker afkrydsningsfeltet "Åbn i lav opløsning"
    Åbn i lav opløsning
  6. Luk vinduet, og åbn programmet igen.

Du kan også kontakte programudvikleren for at finde ud af, om der er en opdatering til programmet, så det understøtter Retina-skærmen.

Hvis et program allerede vises i lav opløsning

Muligheden er allerede markeret for de programmer, der fungerer bedst  eller kun fungerer i lav opløsning.

Du kan prøve at ændre indstillingen ved at fjerne markeringen i programmets vindue Vis info, men det kan muligvis ikke lade sig gøre. I denne situation kan du kontakte programudvikleren for at finde ud af, om der er en opdatering til programmet, så det understøtter Retina-skærmen.

Brug en ekstern skærm med Mac-computerens Retina-skærm

Hvis din MacBook, MacBook Pro eller iMac har en Retina-skærm, optimerer den automatisk opløsningen på den indbyggede Retina-skærm og eventuelle tilsluttede eksterne skærme. Du kan justere skærmopløsningen ved at gå til Apple-menuen, vælge Systemindstillinger og derefter klikke på Skærme.

Hvis du har aktiveret Dublering af skærmbillede (på fanen Arrangement i Systemindstillinger under Skærme), vises lokalmenuen "Optimeret til" på fanen Skærm på både indbyggede og eksterne skærme. Dette gør det muligt at optimere opløsningen for den indbyggede eller eksterne skærm, eller du kan skalere indholdet på begge skærme.

Hvis du ikke har aktiveret Dublering af skærmbillede, bruger du Udvidet skrivebord. I dette tilfælde kan du indstille opløsningen individuelt for hver skærm. Marker det vindue med systemindstillinger øverst i vinduet, der indeholder en beskrivelse af den skærm, du vil justere (hver skærm har sit eget indstillingsvindue). Juster efter behov.
Skærmindstillinger for Thunderbolt

Få flere opløsninger til din eksterne skærm

Du kan få vist flere muligheder for opløsninger til din eksterne skærm ved at holde Alternativtasten nede, mens du klikker på knappen Skaleret.

Hvis du bruger OS X 10.7 eller OS X 10.8 , er dette kun muligt med udvidet skrivebord.

Find knappen Find skærme

Hvis den eksterne skærm ikke findes automatisk, kan du finde knappen Find skærme ved at gå til Systemindstillinger og vælge Find skærme. Hold Alternativtasten nede for at få vist knappen Find skærme i nederste højre hjørne. Klik på knappen for at finde den anden skærm.

Windows- og Boot Camp-understøttelse af Retina-skærm

Hvis du vil bruge en Retina-skærm med Windows 7, 8 og 10, skal du downloade og installere Windows-supportsoftware via Boot Camp-assistent. Læs mere om Support til Boot Camp.

Boot Camp understøtter opløsninger på op til 3840 x 2160.

Juster Retina-skærmens pixeltæthed i Windows

Når du bruger Apples Windows-supportsoftware, starter Windows med det maksimale antal dpi (pixels), som programmet understøtter (144 dpi eller 150 % forstørrelse). Derfor kan nogle af emnerne på skærmen virke små på den store plads. Indstillingen kan justeres via skærmens Kontrolpanel i Windows.

FaceTime er ikke tilgængelig i alle lande eller områder.

Oplysninger om produkter, der ikke er fremstillet af Apple, eller selvstændige websteder, der ikke er styret eller testet af Apple, er ikke udtryk for anbefalinger eller godkendelser fra Apples side. Apple påtager sig intet ansvar med hensyn til udvalget af disse produkter, produkternes funktionsevne eller brugen af produkterne. Apple giver ingen garanti for, at indholdet på websteder, som Apple ikke står bag, er pålideligt og præcist. Det er forbundet med en naturlig risiko at bruge internettet. Kontakt producenten for at få yderligere oplysninger. Andre virksomheds- og produktnavne kan være varemærker tilhørende de respektive ejere.