Hvis din iPhone, iPad eller iPod touch ikke oplader

Hvis batteriet ikke lades op eller lades langsomt op, eller der vises en advarsel, kan du læse mere om, hvad du skal gøre.

Slut den til strøm

Hvis du forsøger at oplade en iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus trådløst, skal du først sikre dig, at du kan oplade med det USB-mellemstik og -kabel, der fulgte med enheden. Hvis det virker, kan du få hjælp til trådløs opladning. Hvis du bruger tilbehør fra andre producenter, skal du kontrollere, om det er Apple-certificeret.

Hvis du vil oplade din enhed, skal du bruge den USB-strømforsyning og det USB-kabel, der fulgte med enheden. Følg disse trin:

1. Sæt Lightning til USB-kablet eller Apple-USB-kablet med 30 ben i din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Slut enheden til en af følgende tre strømkilder:

Stikkontakt

Slut opladerkablet til et USB-mellemstik, og sæt derefter adapteren i stikkontakten.

Computer

Sæt opladerkablet i USB 2.0- eller 3.0-porten på en computer, som er tændt og ikke er i dvaletilstand. Brug ikke USB-portene på tastaturet.

Strømtilbehør

Slut kablet til en USB-hub med egen strømforsyning, en dockingstation eller andet Apple-certificeret tilbehør.

Opladningssymbol i iOS

Når din enhed oplader, vises der et lyn ved siden af batterisymbolet på statuslinjen eller et stort batterisymbol på låseskærmen.

Hvis din enhed oplader langsomt eller slet ikke

Følg disse trin, og prøv igen efter hvert trin:

1. Kontroller opladerkablet og USB-mellemstikket for tegn på skader, f.eks. brud eller bøjede stikben.* Undgå brug af beskadiget tilbehør.
    Lightning til USB-kabel og et USB-mellemstik
  2. Brug en stikkontakt, og kontroller, at der ikke er løse forbindelser mellem opladerkablet, USB-mellemstikket og stikkontakten. Du kan også prøve en anden stikkontakt.
  3. Fjern eventuelt snavs fra opladerporten i bunden af enheden, og tryk derefter opladerkablet helt ind i enheden. Hvis opladerporten er beskadiget, skal din enhed formentlig til service.
  4. Lad enheden oplade i en halv time. Hvis enheden ikke reagerer efter dette, kan du læse mere her.
  5. Gennemtving en genstart af enheden:
    • På iPhone X, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus: Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke op. Tryk på og slip hurtigt knappen Lydstyrke ned. Hold derefter sideknappen nede, indtil Apple-logoet vises.
    • På iPhone 7 eller iPhone 7 Plus: Hold sideknappen og tasten Lydstyrke ned nede i mindst 10 sekunder, indtil Apple-logoet vises.
    • På iPhone 6s eller tidligere modeller, iPad og iPod touch: Hold både knappen Hjem og knappen øverst på (eller i siden af) enheden nede i mindst 10 sekunder, indtil Apple-logoet vises.
  6. Lad enheden oplade i endnu en halv time.
  7. Hvis du stadig ikke kan tænde eller oplade enheden, skal du tage enheden, opladerkablet og adapteren med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få delene undersøgt. Du kan også kontakte Apple-support.

Hvis opladningen af din enhed standser ved 80 procent

Din iPhone bliver måske en smule varmere, mens den oplades. For at forlænge batteriets levetid, hvis det bliver for varmt, sørger softwaren måske for, at det ikke kan oplades til over 80 procent. Din iPhone oplades igen, når temperaturen falder. Prøv at flytte din iPhone og opladeren til et køligere sted.

Hvis der vises en advarsel om, at tilbehøret ikke understøttes eller ikke er certificeret

Disse advarsler kan blive vist af flere årsager: Din iOS-enhed har måske en snavset eller beskadiget opladerport, dit opladertilbehør er defekt, beskadiget eller ikke Apple-certificeret, eller din USB-oplader er ikke beregnet til at oplade enheder. Følg disse trin:

1. Fjern eventuelt snavs fra opladerporten i bunden af enheden.
  2. Genstart din iOS-enhed.
  3. Prøv et andet USB-kabel eller en anden oplader.
  4. Sørg for, at du har den nyeste version af iOS.
  5. Kontakt Apple-support for at rekvirere service.

*Hvis du er i tvivl om, hvorvidt noget tilbehør er beskadiget, skal du indlevere det i en Apple Store-butik eller hos en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få det undersøgt, eller du kan kontakte Apple-support.