Om opladningshastigheder for iPhone

Læs om, hvordan du øger opladningshastigheden på din iPhone.

Du kan muligvis oplade hurtigere med en anden oplader

Du kan oplade hurtigere med kabel, hvis du bruger en USB-C-oplader til strømforsyning og et USB-C-kabel til iPhone 15-modeller og nyere1 eller et USB-C til Lightning-kabel til iPhone 14-modeller og tidligere.

Du kan opnå hurtigere trådløs opladning, hvis du bruger en MagSafe-oplader2 eller en trådløs Qi2-certificeret oplader.

Det kan tage længere tid end forventet at oplade din iPhone, hvis du bruger:

• En oplader med kabel, der leverer 7,5 W eller mindre

• En trådløs oplader, der leverer mindre end 10 W, f.eks. en Qi1-certificeret oplader

Hvis du har iOS 18, og iOS registrerer, at din opladningsoplevelse kan forbedres, får du vist en meddelelse om langsom oplader i Indstillinger > Batteri. Det betyder ikke, at der er noget galt med din iPhone eller opladeren. Det betyder bare, at din iPhone kan oplade hurtigere ved hjælp af en oplader med flere watt.

Skærmen Batteriindstillinger med en meddelelse om langsom oplader.

Hvis din oplader med kabel har mere end én port, f.eks. en strømforsyning på 35 W med to USB-C-porte, eller hvis du oplader med en computer eller USB-hub med andre tilsluttede enheder, reduceres den maksimale udgangseffekt muligvis. Dette afhænger af alle tilsluttede enheders samlede strømbehov og af systemforholdene.

Opladeporte i USB-hubs eller biler oplader muligvis langsommere end en dedikeret USB-C-oplader.

Oplad hurtigere

Her er et par andre måder, du kan gøre opladningen hurtigere på.

Fjern andet tilbehør

Hvis du oplader din iPhone trådløst, mens USB-C- eller Lightning-tilbehør (f.eks. hovedtelefoner) er tilsluttet, er opladning begrænset til 7,5 W for at overholde lovmæssige standarder.

Hvis tilbehør med strømforbindelsesled, f.eks. et USB-C Digital AV Multiport-mellemstik, skal reservere strøm til portene, kan det reducere den mængde strøm, der leveres til din iPhone.

Hvis du vil opnå hurtigere trådløs opladning, skal du fjerne kabeltilsluttet tilbehør fra din iPhone.

Begræns din brug af apps

Du vil muligvis opleve reduceret opladningshastighed, hvis:

• Du bruger grafik- eller processorkrævende apps, spil eller funktioner, herunder kamera-apps

• Du streamer video i høj kvalitet, især hvis skærmen er indstillet til fuld lysstyrke

Hvis du har brug for, at din iPhone oplader hurtigt, skal du begrænse brugen af disse apps, mens du oplader.

Oplad på et køligere sted

Din iPhone bliver måske en smule varmere, mens den oplades. Din iPhone udsætter muligvis opladning midlertidigt, mens den er i omgivelser med ekstreme temperaturer. Opladningen genoptages, når batteriets temperatur ligger inden for det normale driftsområde igen. Prøv at flytte din iPhone og opladeren til et køligere sted.

Du kan se, om opladningen på din iPhone blev udsat, ved at gå til Indstillinger > Batteri.

Læs mere

1. Med en USB-A-oplader kan iPhone 15-modeller og nyere kun oplades med op til 7,5 W.

2. MagSafe-batteripakke vises som en langsom oplader.