Brug af Sikker tilstand på Mac

Med Sikker tilstand kan du prøve at finde ud af, om et problem skyldes software, der indlæses, når din Mac starter.

Sikker tilstand forhindrer, at din Mac indlæser bestemt software, når den starter, herunder log ind-emner, systemudvidelser, der ikke kræves af macOS, og skrifter, der ikke er installeret af macOS. Det udfører en grundlæggende kontrol af din startdisk, der svarer til at bruge Førstehjælp i Diskværktøj. Og det sletter nogle systembuffere, herunder skriftbuffere og kernebufferen, som automatisk oprettes igen efter behov.

Sikker tilstand er især nyttigt, når du prøver at løse et problem, der ikke synes at være forbundet med brugen af en bestemt app. Som altid er det første skridt til at undgå softwareproblemer at holde din software opdateret.

Sådan bruger du Sikker tilstand

Skiftetasten

1. Tænd eller genstart din Mac, og tryk derefter med det samme på Skiftetasten, når din Mac starter.
  2. Slip Skiftetasten, når log ind-vinduet vises. Der står "Sikker start" i øverste højre hjørne.
  3. Log ind på din Mac.

Hvis problemet fortsætter i Sikker tilstand

Hvis problemet fortsætter, mens du er i Sikker tilstand, eller hvis din Mac genstarter flere gange og derefter lukker ned, mens du starter i Sikker tilstand, skal du geninstallere macOS og sørge for, at din Apple-software og tredjepartsapps er opdaterede.

Hvis problemet ikke fortsætter i Sikker tilstand

Hvis problemet ikke fortsætter, mens du er i Sikker tilstand, skal du forlade Sikker tilstand ved at genstarte din Mac normalt. Test derefter, om problemet stadig findes. Problemet kan være løst.

Hvis problemet vender tilbage, efter at du har forladt Sikker tilstand, skyldes problemet sandsynligvis startemner. Apps kan installere startemner på flere steder, og det er ikke altid nemt at finde eller genkende dem. Derfor skal du først sikre dig, at du har installeret alle tilgængelige opdateringer til din Apple-software og tredjepartsapps.

Hvis det ikke hjælper at opdatere softwaren, kan du prøve en af disse løsninger:

Hvis du stadig har brug for hjælp, kan du kontakte Apple-support.

Læs mere

Nogle funktioner fungerer muligvis ikke i Sikker tilstand, f.eks. afspilning af film i Dvd-afspiller, videooptagelse, fildeling, Wi-Fi, nogle tilgængelighedsfunktioner, nogle lydenheder og nogle af de enheder, der opretter forbindelse via USB, Thunderbolt eller FireWire. Accelereret grafik er deaktiveret, hvilket kan medføre, at skærmen blinker eller forvrænges, når computeren starter.