Kommunikationsproblemer med modulære stationære Mac-computere med Apple Silicon: Kommunikationsproblemer

Fejlfinding af problemer med Bluetooth eller Wi-Fi

Fejlfinding af problemer med Ethernet

Fejlfinding af problemer med Bluetooth eller Wi-Fi

Identificer problemer

Læs denne artikel, hvis du bemærker følgende type problemer:

• Bluetooth kan ikke aktiveres

• Computeren kan ikke parres med en Bluetooth-enhed

• Periodisk afbrydelse af kommunikationen med parret Bluetooth-enhed

• Bluetooth-dataoverførsel afbrydes pga. timeout eller er langsom

• Wi-Fi-tjeneste er ikke tilgængelig

• Wi-Fi kan ikke aktiveres

• Computeren kan ikke forbindes med et Wi-Fi-netværk

• Periodisk afbrydelse af kommunikationen med Wi-Fi

• Dårligt Wi-Fi-signal

Løs Wi-Fi- og Bluetooth-problemer, der skyldes trådløs interferens

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge en supportartikel, skal du fortsætte til næste afsnit.

Prøv disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Genstart Mac-computeren.

2. Sørg for, at dato og klokkeslæt er indstillet korrekt på Mac-computeren.

3. Hvis du kan oprette forbindelse til internettet via et andet Wi-Fi-netværk, eller når du bruger en kabelforbundet Ethernet-forbindelse, skal du oprette forbindelse til det pågældende netværk. Opdater derefter macOS på Mac-computeren.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller forsøge at afdække potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mac Resource Inspector (MRI)-diagnosticering.

2. Start computeren fra macOS-gendannelse.

3. Forsøg at oprette forbindelse til et Wi-Fi-netværk, mens Mac-computeren er i macOS-gendannelsestilstand.

Åbn og undersøg computeren

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du se computerens reparationsmanual for at åbne og undersøge computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du kan finde en servicemulighed på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte følgende dele én ad gangen i den viste rækkefølge. Når du har udskiftet den første del, skal du gentage fejlfindingstrinnene for at finde ud af, om udskiftning af en del løser problemet. Hvis det stadig ikke er løst, skal du udskifte den næste del.

• Udskift antennen eller I/O-væggen (afhængigt af modellen), der indeholder Wi-Fi- og Bluetooth-antennerne.

• Udskift bundkortet.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du kan finde en servicemulighed på support.apple.com/repair.

Fejlfinding af problemer med Ethernet

Identificer problemer

• Ethernet vises ikke som netværkstjeneste

• Ethernet-tjenesten kan ikke aktiveres

• Ethernet-tjenesten viser ingen forbindelse

• Ethernet kan ikke hente en IP-adresse

• Langsom Ethernet-netværksydeevne

Prøv disse trin, før du fortsætter med problemspecifik fejlfinding

1. Kontroller, at der ikke er sat noget i Ethernet-porten på computeren. Undersøg porten visuelt for skader eller snavs.

2. Hvis du finder snavs i Ethernet-porten, skal du forsigtigt rengøre området med en lille, ikke-metallisk, blød børste. Sørg for, at børsten er ren og tør. Børst forsigtigt fnug eller snavs væk. Brug lige nok børstehår til, at de passer ind i stikket. Drej børsten for at løsne og fjerne snavs. Børst snavs væk fra stikket, så du undgår at børste snavs ind i stikket. Brug en mikrofiberklud til at tørre løst snavs væk.

• Forsigtig: Tag alle kabler ud, og sluk computeren først. Brug ikke aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen. Brug ikke metalgenstande til at fjerne snavs eller blokeringer, da dette kan kortslutte stikket og forårsage skade. Undgå fugt i åbningerne, og sprøjt ikke væske direkte på computeren. Brug ikke trykluft.

3. Følg alle relevante anbefalede trin i følgende supportartikler:

1. Foretag fejlfinding af en Ethernet-enhed på Mac

2. Foretag fejlfinding af eksterne netværksenheder på Mac

3. Løs problemer med internetforbindelsen på Mac

4. Hvis du kan oprette forbindelse til internettet via et Wi-Fi-netværk, skal du oprette forbindelse til det pågældende netværk. Opdater derefter macOS på Mac-computeren.

Kør manuelle test og diagnosticeringstest

Hvis dit problem ikke blev løst ved at følge en supportartikel eller forsøge at afdække potentielle årsager, skal du køre disse diagnosticeringstest og manuelle test for at hjælpe med at isolere årsagen til problemet:

1. Kør Mac Resource Inspector (MRI)-diagnosticering.

2. Start computeren fra macOS-gendannelse.

Åbn og undersøg computeren

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge supportartikler eller køre diagnosticeringstest, skal du se computerens reparationsmanual for at åbne og undersøge computeren. En beskadiget eller forkert placeret del kan være årsag til et af problemerne.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du kan finde en servicemulighed på support.apple.com/repair.

Udskift delen

Hvis dit problem ikke blev løst eller isoleret ved at følge de foregående trin, skal du udskifte følgende dele én ad gangen i den viste rækkefølge. Når du har udskiftet den første del, skal du gentage fejlfindingstrinnene for at finde ud af, om udskiftning af en del løser problemet. Hvis det stadig ikke er løst, skal du udskifte den næste del.

• Udskift Ethernet-kortet i Mac Studio-modeller eller bundkortet i Mac mini- og Mac Pro-modeller.

• Udskift bundkortet i alle modeller.

Bemærk: Dette afsnit kræver bestilling af dele og værktøjer. Du kan finde en servicemulighed på support.apple.com/repair.