Installering af PCIe-kort i Mac Pro (2023)

Læs mere om PCIe-pladser på din Mac Pro (2023) samt om, hvordan du installerer flere kort.

Kortkapacitet og -størrelse

Mac Pro har syv PCIe-pladser, der accepterer mange forskellige typer PCIe-kort:

• Plads 1: gen 4, op til x16 baner (dobbeltbred)

• Plads 2: gen 4, op til x16 baner (dobbeltbred)

• Plads 3: gen 4, op til x8 baner (dobbeltbred)

• Plads 4: gen 4, op til x8 baner (dobbeltbred)

• Plads 5: gen 4, op til x8 baner (enkeltbred)

• Plads 6: gen 4, op til x8 baner (enkeltbred)

• Plads 7: gen 3, op til x4 baner (enkeltbred)

Mac Pro leveres forudinstalleret med Apple I/O-kortet i plads 7, som indeholder et 3,5 mm stik til hovedtelefoner med understøttelse af hovedtelefoner med høj impedans, to HDMI-porte og to USB-A-porte. Apple I/O-kortet kan ikke installeres i en anden plads, men det kan fjernes for at installere et andet x4 PCIe-kort i halv længde i stedet. Læs mere om de PCIe-kort, du kan installere i din Mac Pro (2023).

Apple Thunderbolt I/O-kortet har seks Thunderbolt 4-porte og er installeret på sin egen dedikerede plads.

Kontroller tilgængelige pladser

Du kontrollerer status for hver plads ved at vælge Apple-menuen  > Om denne Mac, klikke på Flere oplysninger og derefter klikke på knappen Infoknappen Info under afsnittet PCI-kort.

macos-ventura-mac-pro-system-indstillinger-generelt-om-pcie-kort-info-pcie-plads-indstilling

Mac Pro balancerer som standard automatisk båndbredden mellem alle kortene på tværs af de to PCIe-puljer. Du kan bruge Værktøj til udvidelsesplads til at foretage manuelle justeringer af puljetildelingerne.

Installering af PCIe-kort

Læs mere om at fjerne kabinettet eller topdækslet på din Mac Pro og installere et PCIe-kort.

Fjern kabinettet eller topdækslet

Følg trinnene til at fjerne kabinettet på Mac Pro (2023) eller topdækslet på Mac Pro (rack, 2023) igen.

Mac Pro (2023)

1. Sluk din Mac Pro.

2. Vent ca. 5-10 minutter på, at computeren køler ned.

3. Fjern alle kabler fra din computer med undtagelse af strømkablet.

4. Rør ved metalkabinettet på ydersiden af Mac Pro for at aflade evt. statisk elektricitet, og fjern derefter strømkablet.

• Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved reservedele eller monterer komponenter inde i Mac Pro. Hvis du vil undgå at generere statisk elektricitet, skal du ikke bevæge dig rundt i rummet, før du er færdig med at montere kortene og har sat kabinettet på plads på computeren igen.

5. Åbn den øverste luge, og drej til venstre for at åbne kabinettet.

2023-mac-pro-diagram-åbne-kabinet
  6. Løft kabinettet lige op, og fjern det fra Mac Pro. Læg det forsigtigt til side.

• Mac Pro kan ikke tændes, når kabinettet er fjernet.

2023-mac-pro-diagram-fjerne-kabinet

Mac Pro (rack, 2023)

1. Luk din Mac Pro ned.

2. Vent ca. 5-10 minutter på, at computeren køler ned.

3. Fjern alle kabler fra din computer med undtagelse af strømkablet.

4. Rør ved metalkabinettet på ydersiden af Mac Pro for at aflade evt. statisk elektricitet, og fjern derefter strømkablet.

• Du skal altid aflade statisk elektricitet, før du rører ved reservedele eller monterer komponenter inde i Mac Pro. Hvis du vil undgå at generere statisk elektricitet, skal du ikke bevæge dig rundt i rummet, før du er færdig med at montere kortene og har skubbet topdækslet på plads på computeren igen.

5. Skub topdækslets frigørelseslåse til den ulåste position, løft topdækslet, træk det væk fra frontpladen, og sæt det derefter til side.

2023-mac-pro-rack-diagram-installer-topdæksel.

Installering af et PCIe-kort

1. Brug en stjerneskruetrækker til at skrue af og fjerne eventuelle beslag og pladsomslag over de pladser, hvor du vil installere dit kort.

2023-mac-pro-diagram-fjern-pcie-pladsomslag
  2. Skub låsen til den ulåste position.

2023-mac-pro-diagram-ulåste-pladser
  3. Fjern dit nye kort fra den antistatiske pose, og hold fast i hjørnerne. Undgå at røre ved guldkontakterne eller komponenterne på kortet.

• Brug kun PCIe-moduler, der er sikkerhedscertificerede (CSA, UL eller tilsvarende), og som specifikt angiver, at de overholder branchestandarden for PCIe-specifikationer. Hvis du bruger moduler, der ikke er certificeret som kompatible, holdes forskellige indgående strømkilder måske ikke adskilt, hvilket kan resultere i potentiel forbrændingsfare.

4. Sørg for, at kortbenene er på linje med pladsen, når du indsætter kortet på PCIe-pladsen.

2023-mac-pro-diagram-installer-pcie-kort
  5. Skub låsen til den låste position.

2023-mac-pro-diagram-lås-pcie-kort
  6. Geninstaller evt. fjernede sidebeslag, og stram skruerne på beslaget.

2023-mac-pro-diagram-installer-pcie-pladsomslag

Monter kabinettet eller topdækslet igen

Følg trinnene til at montere kabinettet på Mac Pro (2023) eller topdækslet på Mac Pro (rack, 2023) igen.

Mac Pro (2023)

1. Sæt forsigtig kabinettet ned over Mac Pro.

2023-mac-pro-diagram-installer-kabinet
  2. Når kabinettet er helt på plads, skal du dreje den øverste luge til højre og trykke den ned for at låse den.

2023-mac-pro-diagram-åbne-kabinet
  3. Tilslut strømforsyning, skærm og andre eksterne enheder.

Mac Pro (rack, 2023)

1. Juster kanten af topdækslet med pladsen i frontpladen, og tryk derefter hårdt i nærheden af frigørelseslåsene. Du kan høre, når de klikker på plads.

2023-mac-pro-rack-diagram-fjern-topdæksel
  2. Tilslut strømforsyning, skærm og andre eksterne enheder.

Slå drivere fra tredjeparter til

Nogle PCIe-kort kræver en driver for at aktivere fuld funktionalitet af dit kort i macOS.

1. Download og installer driveren til dit PCIe-kort. Hvis driveren blev bygget til en Mac med en Intel-processor, skal du installere Rosetta, hvis du bliver bedt om det.

2. Hvis "Systemudvidelse blokeret" vises, når du har installeret driveren, skal du klikke på Åbn systemindstillinger, klikke på Slå systemudvidelser til, godkende som administrator og derefter klikke på Rediger indstillinger.

3. Hvis driveren bruger kerneudvidelser, skal du ændre sikkerhedsindstillingerne på din Mac til Reduceret sikkerhed og derefter slå "Tillad brugeradministration af kerneudvidelser fra kendte udviklere" til.

4. Genstart computeren, vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og vælg derefter Anonymitet og sikkerhed.

5. Klik på Tillad under området Sikkerhed for at tillade, at systemsoftwaren fra din udvikler indlæses.

6. Godkend som administrator, og klik derefter på Rediger indstillinger.

7. Godkend som administrator, og klik derefter på Genstart for at aktivere systemudvidelsen.

Brug Værktøj til udvidelsesplads

Når du installerer eller fjerner PCIe-kort, registrerer Mac Pro kortene på hver plads og tildeler båndbredde mellem de to puljer for at maksimere kapaciteten. Med Værktøj til udvidelsesplads kan du få vist og ændre, hvordan dine kort er tildelt.

macos-ventura-mac-pro-system-indstillinger-generelt-om-pci-kort-info-pci-plads-indstilling-udvidelsesplads-værktøj.

Brug Automatisk konfiguration af båndbredde

Mac Pro bruger som standard Automatisk konfiguration af båndbredde til automatisk at administrere, hvordan kortene tildeles til hver af de to puljer.

Foretag puljetildelinger manuelt

Hvis du ønsker manuelt at foretage puljetildelingerne for dine kort, skal du slå Automatisk konfiguration af båndbredde fra og vælge en pulje for hvert kort. Det kan f.eks. være en god ide at give et enkelt kort 100 procent tildeling til pulje A.

Når du foretager ændringer af puljetildelingen, beder Værktøj til udvidelsesplads dig om at gemme dine ændringer og genstarte din Mac, før ændringerne træder i kraft.

PCIe-båndbredde

M2 Ultra-chippen giver 32 baner af PCIe gen 4 til systemet, med 8 baner dedikeret til den interne SSD. M2 Ultra-chippen forbindes til PCIe-plads gennem en PCIe-switch og giver 24 baner med gen 4-båndbredde. Pulje A giver maksimalt 16 baner med gen 4-båndbredde og pulje B giver maksimalt 8 baner med gen 4-båndbredde.

Disse indbyggede komponenter er forbundet til systemet via PCIe-switchen og tildelt til pulje B:

• SATA-controller

• 10 Gb Ethernet-controllere

• Trådløs (Wi-Fi, Bluetooth) controller

• USB-A-port

• PCIe-plads 7 (Apple I/O-kort)

Det betyder, at et system altid vil vise en procentdel, der er allokeret til pulje B, selvom der ikke er installeret PCIe-kort.

Hver indbyggede Thunderbolt-port i Mac Pro styres af sin egen controller integreret i M2 Ultra-chippen og deler ikke båndbredde med PCIe-pladser.

Hvis et kort ikke genkendes

Mac Pro-pladser understøtter PCIe gen 4 og vil automatisk forhandle sig til lavere hastigheder baseret på kortkapacitet. Plads 6 fungerer også som en kompatibilitetsplads til PCIe-kort, der ikke er kompatible med gen 4-specifikationerne. Hvis du indsætter et kort i plads 1-5 eller plads 7, og det ikke genkendes i systemet, kan du prøve at indsætte kortet i plads 6.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.