MacBook Air (M2, 2022) Batteri

Før du begynder

Advarsel

Læs Batterisikkerhed, og følg retningslinjerne for arbejdsområde og batterihåndtering, før du begynder.

Fjern følgende dele, før du begynder:

Værktøj

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Justeringsstifter (2 mm)

• Klæbemiddel til batteri

• Batteristøtteramme og presseplade

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropyl)

• Skærmpresse til iPhone

• Nylonværktøj (sort pind)

• Torx Plus 3IP 25 mm bit

• Torx Plus 4IP 25 mm bit

Vigtigt

Kølepladen kan ikke genbruges. En ny køleplade er inkluderet med et nyt batteri.

Fjernelse

1. Fjern Kapton-tapen fra pegefeltets flex-kabel.

2. Hold battericoveret i kanterne, og løft det ud af topkabinettet.

3. Sæt 4IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 4IP-bitten til at fjerne de to 4IP-skruer (923-07259) (1) fra batteriholderen.

4. Sæt 3IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer (923-07279) (2) fra batteriholderen.

5. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den første selvklæbende tap på batteriet (1). Træk forsigtigt den selvklæbende tap væk fra topkabinettet.

6. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den anden selvklæbende tap (2). Træk forsigtigt den selvklæbende tap væk fra topkabinettet.

7. Træk i begge batteriklæbende tapper for at trække dem væk fra batteriholderen og topkabinettet (3).

• Vigtigt: Mens du tager fat i de to selvklæbende tapper, skal du trække klæbestrimlen forbi kanten af topkabinettet i en let, opadgående vinkel, indtil du har fjernet hele klæbestrimlen (4). Rør ikke ved kanten af topkabinettet, mens du fjerner klæbestrimlen.

8. Gentag trin 5 til 7 for at fjerne de sidste tre klæbestrimler (2-4). Fortsæt derefter til trin 9.

9. Sæt pegefeltets flex-kabel til side med Kapton-tape som vist.

•  Forsigtig: Flex-kablet må ikke foldes eller krølles.

10. Brug den sorte pind til at trække batteriets flex-kabel ud af topkabinettet.

•  Advarsel: Rør ikke ved batteriets flex-kabelstik.

11. Skub den nederste kant af batteriet for at skubbe det op (1).

12. Brug den sorte pind til at vippe den øverste kant af batteriholderen op (2).

13. Hold i siderne af batteriet. Løft derefter batteriet som vist for at fjerne det fra topkabinettet.

•  Advarsel: Fjern ikke batteriet fra batteriholderen.

• Vigtigt: Rør ikke ved pegefeltets flex-kabel, mens du fjerner batteriet.

14. Brug en ethanol- eller IPA-serviet til forsigtigt at fugte det resterende klæbemiddel på topkabinettet (1).

15. Brug den flade ende af den sorte pind til forsigtigt at løfte den ene kant af klæbemidlet på batteriets flex-kabel (2). Brug derefter en ESD-sikret pincet til at fjerne klæbemidlet (3).

•  Forsigtig: Sørg for ikke at beskadige grafitlaget, mens du fjerner klæbemidlet.

Genmontering

1. Fold tappene på hvert klæbemiddel 90 grader ved den perforerede linje.

2. Fjern den klæbende bagside fra klæbemidlet.

3. Tilpas klæbemidlet, så det passer til hjørnet af topkabinettet som vist.

4. Sæt de selvklæbende strimler til batteriet på topkabinettet.

5. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den foldede tap på den øverste udløserforing. Træk derefter den øverste udløserforing af de selvklæbende strimler.

6. Gentag trin 2 til 5 for at sætte det andet klæbemiddel på det andet hjørne af topkabinettet. Fortsæt derefter til trin 7.

7. Indsæt gevindene til de to 2 mm justeringsstifter i skruehullerne på hver side af topkabinettet.

8. Juster skruehullerne på batteriholderen over justeringsstifterne, og sænk batteriet ned på topkabinettet.

9. Brug den flade ende af den sorte pind til at trykke de selvklæbende tapper fast på topkabinettet.

• Vigtigt: Tryk på de selvklæbende tapper to gange med den sorte pind for at sikre, at hele bredden af tapperne klæber til topkabinettet.

10. Fjern Kapton-tapen fra flex-kablet til pegefeltet.

11. Åbn skærmen. Placer derefter computeren i støtterammen med skærmen hængende ud over bordets kant.

12. Tilpas hullerne på pressepladen til batteriet over justeringsstifterne på støtterammen. Sænk pressepladen ned på batteriet.

•  Forsigtig: Sørg for, at pegefeltets flex-kabel ligger helt ind til batteriet for at undgå at beskadige det med pressepladen.

13. Placer støtterammen i skærmpressen til iPhone.

14. Kontrollér, at støtterammen sidder lige op mod bagsiden af skærmpressen til iPhone.

15. Træk stangen ned, indtil den låser.

16. Vent, indtil skærmpressen til iPhone bipper, og timeren viser 0. Træk stangen lidt ned (1), og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

17. Fjern støtterammen fra skærmpressen til iPhone. Løft derefter pressepladen af.

18. Fjern computeren fra støtterammen. Luk skærmen, og placer computeren med skærmsiden nedad.

19. Fjern de to justeringsstifter.

20. Sæt 4IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 16 Ncm.

21. Brug den justerbare momentnøgle og 4IP-bitten til at geninstallere de to 4IP-skruer (923-07259) (1) i batteriholderen.

22. Sæt 3IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 16 Ncm.

23. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de to 3IP-skruer (923-07279) (2) i batteriholderen.

24. Geninstaller bundkortet.

25. Installer en ny køleplade.

• Bemærk: Der følger en ny køleplade med et nyt batteri.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: