Køleplade til MacBook Air (M2, 2022)

Før du begynder

Fjern følgende del, før du begynder:

Værktøj

• Adgangskort

• Justerbar momentnøgle (10-34 Ncm)

• Antenneværktøj

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Kapton-tape

• Nitrilhandsker

• Nylonværktøj (sort pind)

• Sikkerhedsbriller med sideafskærmning

• Momentnøgle (blå, 0,65 kgf cm)

• Kølepasta

• Stencil til kølepasta

• Torx Plus 3IP 25 mm bit

• Halvmåneformet Torx T3-bit

• Torx T5-bit

Vigtigt

• Kølepladen kan ikke genbruges. Installer altid en ny køleplade.

• Kølepasta er påkrævet til denne procedure. Kølepasta følger med en ny køleplade.

Fjernelse

1. Brug den ESD-sikre pincet til at fjerne skummet fra inddækningsstikket til skærmen for at få adgang til den midterste skrue.

2. Sæt Torx T3-bitten i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og Torx T3-bitten til at fjerne 18 T3-skruer (923-07277) fra følgende otte inddækninger:

• Vinkelsensor til låg/inddækningsstik til lydkort (1)

• Inddækningsstik til interposer-board (2)

• Inddækningsstik til højre højttaler (3)

• Inddækningsstik til skærm (4)

• Inddækningsstik til coax-kabler (5)

• Inddækningsstik til venstre højttaler (6)

• MagSafe 3-kort/inddækningsstik til USB-C-kort (7)

• Inddækningsstik til pegefelt (8)

3. Fjern syv inddækninger (1-7), og gem dem til genmontering.

• Bemærk: Pegefeltets inddækningsstik (8) er klæbet til pegefeltets flexkabel. Det er ikke nødvendigt at fjerne det til denne reparation.

4. Brug den sorte pind til at løfte enden af antennens højre coax-kabel ud af stikket.

5. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at fjerne de to T5-skruer (923-07292) fra kølepladen.

6. Sæt 3IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de fire midterste 3IP-skruer (923-07288) fra kølepladen.

7. Brug derefter den justerbare momentnøgle på og 3IP-bitten på til at fjerne de to 3IP-sideskruer (923-07290) fra kølepladen.

8. Løft enden af pegefeltets flexkabel og pegefeltets inddækningsstik ud af stikket.

9. Sæt pegefeltets flexkabel ud til siden med Kapton-tape som vist.

•  Forsigtig: Flexkablet må ikke foldes eller krølles.

10. Tag handsker og sikkerhedsbriller med sideafskærmning på.

•  Forsigtig: Kølepasta kan misfarve din hud og dit tøj. Sørg for at bruge handsker og sikkerhedsbriller, mens du arbejder med kølepastaen.

11. Vip forsigtigt venstre side af kølepladen op som vist.

12. Fortsæt med forsigtigt at fjerne kølepladen fra venstre mod højre som vist, og frigør klipsene, der fastgør kølepladen til bundkortet. Løft skiftevis toppen og bunden af kølepladen så jævnt som muligt for at frigøre klipsene.

13. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at rense kølepastaen af chippen på bundkortet. Sørg for også at fjerne eventuelt overskydende kølepasta på andre dele.

• Vigtigt

• Sørg for, at servietterne ikke drypper med væske. Hvis de gør, så brug en papirserviet til at absorbere den overskydende væske.

• Hvis det er nødvendigt med mere rengøring, kan du vikle en serviet rundt om den sorte pind og rense chippen. Rids ikke chippen ved at trykke for meget på den sorte pind.

• Før

• Efter

Genmontering

1. Tag handsker og sikkerhedsbriller med sideafskærmning på.

2. Placer stencilen til kølepastaen over bundkortet.

3. Sæt 3IP-bitten i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og 3IP-bitten til delvist at geninstallere de to 3IP-skruer i stencilen til kølepastaen og bundkortet som vist.

4. Påfør kølepastaen på stencilen. Sørg for, at du udfylder alle 12 firkanter i stencilen som vist.

5. Tryk forsigtigt adgangskortet ned hen over stencilen for at skrabe den overskydende kølepasta af.

6. Tryk forsigtigt med den samme side af adgangskortet op og hen over stencilen.

• Bemærk: Sørg for, at alle 12 firkanter i stencilen er fyldt ud med kølepasta. Hvis firkanterne ikke er fyldt helt ud, skal du gentage trin 5 og 6, indtil de er. Fortsæt derefter til trin 7.

7. Sæt 3IP-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at fjerne de to 3IP-skruer fra stencilen og bundkortet.

8. Brug en ESD-sikret pincet til at tage fat i den ene side af stencilen, mens du holder den anden side af stencilen på plads. Fjern derefter stencilen fra topkabinettet.

• Vigtigt: Sørg for, at kølepastaen er påført som vist, efter at stencilen er blevet fjernet.

9. Placer højre side af den nye køleplade i topkabinettet som vist. Tryk derefter forsigtigt det nederste højre hjørne ned, så klipsene ved siden af USB-C-kortene får fat.

10. Ryk mod venstre, og placer kølepladen i topkabinettet, så klipsene får fat (1). Stop ved inddækningsstikket til batteriets flexkabel (2). Tryk derefter kølepladen ned, så klipsene nær pegefeltets stik til flexkablet (3) får fat.

11. Lad 3IP-bitten sidde i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Brug derefter den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til delvist at geninstallere de fire 3IP-skruer (923-07288) i kølepladen i den viste rækkefølge.

12. Lad 3IP-bitten sidde i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle, og indstil momentværdien til 11,5 Ncm.

13. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere de fire 3IP-skruer helt i den viste rækkefølge.

14. Tryk forsigtigt på kølepladen over chippen for at klæbe kølepladen til chippen.

15. Tryk forsigtigt på kølepladen, så den klikker i de resterende klips som vist.

16. Sørg for, at alle klips mellem kølepladen og bundkortet sidder fast.

17. Lad 3IP-bitten sidde i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Kontroller, at momentværdien stadig er indstillet til 11,5 Ncm.

18. Brug den justerbare momentnøgle og 3IP-bitten til at geninstallere to 3IP-skruer (923-07290) i venstre side af kølepladen.

19. Indsæt Torx T5-bitten i den justerbare 10-34 Ncm momentnøgle. Indstil momentværdien til 10 Ncm.

20. Brug den justerbare momentnøgle og Torx T5-bitten til at geninstallere de to T5-skruer (923-07292) i kølepladen.

21. Fjern Kapton-tapen fra pegefeltets flex-kabel.

22. Tryk enden af pegefeltets flex-kabel og pegefeltets inddækningsstik fast til stikket.

23. Sæt Torx T3-bitten i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og Torx T3-bitten til at geninstallere de to T3-skruer (923-07277) i pegefeltets inddækningsstik.

24. Brug den sorte pind eller en ESD-sikret pincet til at placere enden af antennens højre coax-kabel over stikket. Brug derefter den stumpe ende af antenneværktøjet til at presse enden af coax-kablet fast til stikket.

25. Placer følgende syv inddækninger (1-7):

• Vinkelsensor til låg/inddækningsstik til lydkort (1)

• Inddækningsstik til interposer-board (2)

• Inddækningsstik til højre højttaler (3)

• Inddækningsstik til skærm (4)

• Inddækningsstik til coax-kabler (5)

• Inddækningsstik til venstre højttaler (6)

• MagSafe 3-kort/inddækningsstik til USB-C-kort (7)

26. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne skummet fra inddækningen til stikket til skærmen, så du kan få adgang til det midterste skruehul.

27. Lad Torx T3-bitten sidde i den blå momentnøgle. Brug derefter den blå momentnøgle og Torx T3-bitten til at geninstallere de 16 T3-skruer (923-07277) i de syv inddækninger (1-7).

•  Forsigtig: Tilslut ikke batteriets flexkabel (8), da du kan beskadige bundkortet.

28. Pres langs længden af skummet på skærmens inddækningsstik for at klæbe det fast til inddækningen.

Geninstaller følgende del for at fuldføre genmonteringen: