Skærmen på iPhone 14 Pro

Før du begynder

Advarsel

Værktøj

• 6,1" lomme til opvarmet skærm

• 6,1" reparationsholder

• Tapeskærer

• Selvklæbende presseplade til skærm

• Skærmpresse

• ESD-sikret pincet

• Ethanol- eller IPA-servietter (isopropylalkohol)

• Armatur til fjernelse af opvarmet skærm

• Varmebestandige handsker

• Micro stix-bit

• Nylonværktøj (sort pind)

• Momentnøgle (grå, 0,55 kgf cm)

• Momentnøgle (grøn, 0,45 kgf cm)

• Torx-sikkerhedsbit

Forsigtig

For at undgå at beskadige objektiverne må du ikke røre ved TrueDepth-kameraet eller dele i nærheden.

Forsigtig

• Denne procedure kræver Systemkonfiguration. Når du har fuldført alle trin til fjernelse og genmontering, skal du følge instruktionerne for at starte systemkonfigurationen.

• Rør ikke bagsiden af skærmen. Berøring af bagsiden af skærmen kan påvirke billedkvaliteten.

Vigtigt

Læs Armatur til fjernelse af opvarmet skærm, hvis du opsætter armaturet for første gang.

Fjernelse

1. Placer kabinettet i reparationsholderen med Lightning-stikket vendt mod udskæringen.

2. Brug en momentnøgle og Torx-sikkerhedsbitten til at fjerne de to sikkerhedsskruer, én fra hver side af Lightning-stikket. Læg skruerne til side.

3. Tænd for kontakten på bagsiden af armaturet til fjernelse af opvarmet skærm. Den indvendige blæser tændes. Vent på, at der vises et flueben på skærmen.

• Bemærk: Hvis der vises en fejlkode på skærmen, skal du slukke for armaturet og tænde det igen.

4. Tag iPhone ud af reparationsholderen. Indsæt forsigtigt iPhone i lommen til den opvarmede skærm med skærmen opad og Lightning-stikket vendt mod bunden af lommen.

•  Forsigtig: Sørg for, at du ikke ridser iPhone, når du sætter den i lommen.

• Vigtigt: Sørg for, at klemmen på siden af ​​lommen er vippet op.

5. Vip klemmen på siden af lommen ned for at låse iPhone på plads.

6. Tag de varmebestandige handsker på. Sørg for, at udskæringen i bunden af lommen flugter med skinnen på armaturet. Skub lommen med iPhone ind på skinnen på armaturet.

•  Advarsel: Indsæt ikke lommen i armaturet uden at have varmebestandige handsker på.

7. Skub lommen ind i armaturet, indtil den klikker på plads.

• Bemærk: Skærmen på armaturet bliver rød, og timeren tæller ned fra to minutter, mens lommen opvarmes til den korrekte temperatur. Når timeren viser 0, begynder armaturet at bippe, og skærmen bliver grøn.

8. Drej knappen på armaturet med uret for at sænke sugekoppen så tæt på iPhone som muligt uden at røre ved iPhone.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige iPhone skal du ikke dreje knappen, før timeren viser 0, armaturet bipper, og skærmen er blevet grøn.

• Bemærk: Armaturet bipper, indtil sugekoppen er sænket.

9. Tag fat i håndtaget, og skub sugekoppen lige ud, indtil kanten af ​​sugekoppen flugter med den nederste kant af skærmen.

•  Forsigtig: Hvis du ikke justerer kanterne på sugekoppen og skærmen, kan det beskadige iPhone.

10. Drej knappen på armaturet med uret for at sænke sugekoppen ned på skærmen (1). Vip derefter håndtaget på sugekoppen ned for at fastgøre sugekoppen til skærmen (2).

• Vigtigt: Når sugekoppen sidder på iPhone, begynder skærmen en 15-minutters nedtælling. Når timeren viser 0, slukkes armaturet. Sørg for, at du gennemfører trin 11 og 12 inden for denne tidsramme.

11. Drej langsomt knappen på armaturet mod uret, indtil skærmen begynder at adskilles fra kabinettet.

• Vigtigt: Hvis du ikke kan se et mellemrum mellem skærmen og kabinettet med det samme, skal du vente 30 sekunder. Hvis du stadig ikke kan se et mellemrum, skal du dreje den sølvfarvede del af knappen mod uret, indtil skærmen begynder at adskilles fra kabinettet.

12. Indsæt kanten af tapeskæreren mellem skærmen og kabinettet. Kør skæreren mellem skærmen og kabinettet til højre og venstre som vist, indtil skærmen frigives delvist fra kabinettet.

•  Forsigtig: Vip ikke bunden af skærmen mere end 5 grader op for at undgå at beskadige skærmens flex-stik.

13. Vip håndtaget op for at frigøre sugekoppen (1). Skub forsigtigt den flade ende af den sorte pind ind under kanten af sugekoppen for at frigøre den fra skærmen (2).

•  Forsigtig: Drej ikke på knappen. Hvis du drejer knappen, kan det beskadige flex-kablerne.

14. Tryk på udløserknappen på siden af lommen for at frigøre den fra armaturet.

15. Hold på begge sider af lommen, og skub den lige ud af armaturet.

16. Vip klemmen på siden af lommen op for at frigøre iPhone (1). Hold på det område, der er markeret med blåt, og fjern forsigtigt iPhone fra lommen (2).

•  Forsigtig: Undgå at ridse iPhone, når du fjerner den fra lommen til opvarmet skærm.

17. Placer iPhone i reparationsholderen med skærmen opad og Lightning-stikket vendt mod udskæringen. Fjern handskerne.

18. Skub skærmen lidt mod bunden af iPhone.

19. Indsæt kanten af tapeskæreren i toppen af iPhone mellem skærmen og kabinettet. Hold tapeskæreren i en 45-graders vinkel. Klip langs toppen og siderne af iPhone, indtil skærmen er fri.

•  Forsigtig: For at undgå at beskadige skærmens flex-kabler må du ikke vippe bunden af skærmen mere end 5 grader.

20. Indsæt reparationsholderens sugekopper i hullerne på reparationsholderen.

21. Vip skærmen op mod sugekopperne. Tryk på den øverste og nederste kant af skærmen for at fastgøre den til sugekopperne.

• Bemærk: Symbolet i bunden af reparationsholderen viser den retning, som skærmen skal vippes op.

•  Forsigtig

• For at undgå at beskadige kabinettet eller skærmen skal du sikre dig, at de indvendige skærmklemmer er frigjort, før du vipper skærmen op.

• Sørg for ikke at beskadige flex-kablerne, når du vipper skærmen op.

•  Advarsel: Hvis batteriet er bulet, punkteret eller på anden måde beskadiget, skal du standse reparationen. Du kan finde en servicemulighed på https://support.apple.com/da-dk/repair.

22. Brug en momentnøgle og Micro stix-bit til at fjerne de otte trilobeskruer fra bundkortets inddækning. Læg skruerne til side.

23. Brug en ESD-sikret pincet til at løfte bundkortets inddækning lidt. Sørg for, at den nederste flig på bundkortets inddækning går fri af skærmens flex-kabel, når du løfter det.

24. Brug en ESD-sikret pincet til at skubbe bundkortets inddækning ud under lyssensorens flex-kabel (1). Løft derefter inddækningen ud af kabinettet (2). Gem inddækningen til genmontering.

•  Forsigtig: Hiv ikke i flex-kablet, mens du fjerner inddækningen.

25. Brug den sorte pind til at løfte enden af batteriets flex-kabel (1) ud af stikket.

•  Forsigtig: Du skal først frakoble batteriets flex-kabel for at sikre, at iPhone forbliver slukket.

26. Brug den sorte pind til at løfte enderne af skærmens flex-kabel (2) og lyssensorens kabel (3) ud af stikkene.

27. Hold skærmen i kanterne. Træk i dupperne på sugekopperne for at frigøre dem fra skærmen. Læg derefter skærmen med forsiden nedad på en ren, flad overflade.

28. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

29. Brug en ESD-sikret pincet til at samle tapen op. Træk derefter tapen i en vinkel på 45 grader som vist for at fjerne den fra kabinettet. Gentag denne proces, indtil al klæbemidlet er fjernet fra omkredsen af kabinettet.

•  Forsigtig: Rør ikke ved TrueDepth-kameraet, jordingsfjedre eller dele i nærheden.

30. Brug ethanol- eller IPA-servietter til at rense alt overskydende klæbemiddel af kabinettet.

•  Forsigtig: Brug ikke ethanol- eller IPA-servietter på skærmen. Ethanol eller isopropylalkohol kan beskadige skærmen og påvirke billedkvaliteten.

Genmontering

1. Undersøg de indvendige skærmklemmer for skader, før de monteres igen. Sørg for, at de indvendige skærmklemmer sidder i en 90-graders vinkel og ikke er bøjet eller beskadiget.

• Vigtigt

• Hvis de indvendige skærmklemmer er beskadigede, skal du muligvis udskifte skærmen.

• Hvis du installerer en erstatningsskærm, skal du trække beskyttelsescoveret af fra toppen og undersiden af den.

2. Placer kabinettet i reparationsholderen med Lightning-stikket vendt mod udskæringen.

3. Undersøg TrueDepth-kameraet. Sørg for, at den øverste kant af TrueDepth-kameraet sidder under kanten på kabinettet.

•  Forsigtig: Hvis TrueDepth-kameraet er placeret forkert, skal du bruge den sorte pind til at flytte det til den korrekte position.

•  Advarsel: Undersøg kabinettet for løse eller ekstra skruer og små dele, som kan beskadige batteriet og forårsage sikkerhedsproblemer.

4. Undersøg de to stykker skum på gitteret til tophøjttaleren. Hvis et af stykkerne mangler eller er beskadiget, skal du fortsætte til trin 5. Hvis skummet er intakt, skal du springe til trin 9.

5. Brug en ESD-sikret pincet til at fjerne gitteret til tophøjttaleren fra kabinettet.

6. Brug en ESD-sikret pincet til at trække den selvklæbende foring af bagsiden af det nye gitter til tophøjttaler.

7. Placer det nye gitter i udskæringen på kanten af kabinettet. Sørg for, at den klæbende side af gitteret vender mod siden af kabinettet.

8. Placer spidsen af den ESD-sikrede pincet i midten af gitteret til tophøjttaleren. Flyt pincetten let fra side til side for at sikre, at gitteret sidder godt fast på kabinettet og ikke bevæger sig.

9. Tilpas klæbemidlet til erstatningsskærmen til kabinettet. Sørg for, at de øverste huller i klæbemidlet flugter med samlingen på TrueDepth-kameraet.

•  Forsigtig: Sørg for, at du har fjernet alt overskydende klæbemiddel fra skærmen og kabinettet, før du påfører det nye klæbemiddel.

10. Det selvklæbende folie til den nye skærm har en udløserforing i toppen, i midten og en fleksibel én i bunden. Tag fat i tappen på den nederste udløserforing. Træk derefter langsomt den nederste udløserforing (1) ud under klæbemidlet (2), mens du trykker klæbemidlet på kabinettet.

• Vigtigt: Fjern ikke den øverste udløserforing endnu.

• Nederste udløserforing (1)

• Klæbemiddel (2)

• Bemærk: Den nye selvklæbende erstatningsskærm til din model kan se anderledes ud end på illustrationen, men trinene er de samme.

11. Undersøg klæbemidlet for at sikre, at det er placeret på kanten af kabinettet. Hvis klæbemidlet ikke er korrekt placeret, skal du gentage fjernelsestrin 29 og 30. Gentag derefter genmonteringstrin 1 til 10.

12. Placer pressepladen til klæbemidlet til skærmen oven på kabinettet med symbolet i øverste højre hjørne som vist.

13. Placer reparationsholderen med iPhone i skærmpressen. Træk stangen ned, indtil skærmpressen låser.

14. Vent, indtil skærmpressen bipper, og timeren viser 0. Træk stangen (1) ned, og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

•  Forsigtig: For at sikre, at skærmens klæbemiddel klæber korrekt til kabinettet, må du ikke løfte stangen, før der er gået 30 sekunder.

15. Fjern reparationsholderen fra skærmpressen, og fjern pressepladen.

16. Fjern den venstre sektion af den øverste udløserforing først (1). Fjern derefter de tre sektioner, der løber langs toppen (2), højre side (3) og i bunden (4).

• Vigtigt: Fjern ikke den midterste udløserforing endnu.

• Øverste udløserforing

17. Indsæt sugekopperne i reparationsholderen.

18. Tilpas den venstre kant af skærmen til den venstre kant af kabinettet. Tryk forsigtigt langs skærmens kanter for at fastgøre den til sugekopperne.

19. Tryk enderne af lyssensorens flex-kabel (1) og skærmens flex-kabel (2) til stikkene. Tryk jævnt langs længden af hvert stik.

20. Tryk enden af batteriets flex-kabel (3) til stikket. Pres jævnt langs længden af stikket.

21. Brug en ESD-sikret pincet til at skubbe den øverste tap på bundkortets inddækning bag om lyssensorens flex-kabel (1). Skub derefter kanten af inddækningen ind under tappen på siden af kabinettet (2), og skub den nederste tap bag skærmens flex-kabel (3). Sænk inddækningen over enderne af flex-kablerne.

22. Brug den grønne momentnøgle og Micro stix-bit til at installere følgende otte nye trilobe-skruer i bundkortet:

• En trilobe-skrue (923-08156) (1)

• To trilobe-skruer (923-08157) (2)

• Fem trilobe-skruer (923-08155) (3)

23. Fjern den første strimmel fra den midterste udløserforing (1) med uret, og start nederst til højre på kabinettet. Fjern den anden strimmel (2) mod uret, og start nederst til højre på kabinettet. Fjern den tredje strimmel (3) med uret, og start nederst til venstre på kabinettet.

•  Forsigtig: Den tredje strimmel af den midterste udløserforing løber under to flex-kabler. Sørg for ikke at beskadige flex-kablerne, mens du fjerner udløserforingen.

• Midterste udløserforing

24. Undersøg skærmens klæbemiddel for at sikre, at det er korrekt placeret og ikke er beskadiget eller krøllet. Hvis klæbemidlet er beskadiget, skal du fjerne det og påføre et nyt.

25. Undersøg TrueDepth-kameraet. Sørg for, at den øverste kant af TrueDepth-kameraet sidder under kanten på kabinettet.

•  Forsigtig: Hvis TrueDepth-kameraet er placeret forkert, skal du bruge den sorte pind til at flytte det til den korrekte position.

•  Advarsel: Undersøg kabinettet for løse eller ekstra skruer og små dele, som kan beskadige batteriet og forårsage sikkerhedsproblemer.

26. Træk i dupperne på sugekopperne for at frigøre dem fra skærmen. Vip skærmen ned, så den hviler på kabinettet.

27. Fjern sugekopperne fra reparationsholderen.

28. Tryk på alle fire hjørner af skærmen samtidigt. Tryk derefter langs skærmens kanter, indtil skærmen klikker på plads og flugter med kabinettet.

•  Forsigtig: Sørg for, at flex-kablerne ikke er fanget mellem skærmen og kabinettet. Tjek kanterne på skærmen for ujævnheder eller huller. Hvis skærmen ikke flugter, skal du gentage alle fjernelsestrin og kontrollere flex-kablerne for skader. Gentag derefter genmonteringstrin 1 til 28.

• Hævede kanter

• Kanter i korrekt position

29. Placer reparationsholderen med iPhone i skærmpressen. Træk stangen ned, indtil skærmpressen låser.

30. Vent, indtil skærmpressen bipper, og timeren viser 0. Træk stangen (1) ned, og træk udløserknappen ud (2). Løft derefter stangen (3).

31. Fjern reparationsholderen fra skærmpressen.

32. Brug den grå momentnøgle og Torx-sikkerhedsbit til at installere to nye sikkerhedsskruer, en på hver side af Lightning-stikket. Når du installerer skruerne, skal du trykke let på skærmen nær Lightning-stikket. Tæl fem klik, mens du installerer hver skrue for at sikre, at skruerne er skruet helt fast.

• Bemærk: Brug den korrekte skruefarve til din model.

• Dyblilla (923-08431)

• Guld (923-08430)

• Sølv (923-08429)

• Space black (923-08428)

•  Forsigtig: Hvis skruerne ikke flugter, skal du fjerne skruerne og lægge dem til side. Gentag trin 32 for at installere endnu et nyt sæt skruer. Hvis de nye skruer stadig ikke flugter, skal du gentage alle trin til fjernelse og genmontering.

Forsigtig

• Systemkonfiguration er påkrævet, hvis du har installeret et nyt batteri, et nyt kamera eller en ny skærm. Konfiguration af TrueDepth-kameraet er påkrævet, hvis du har monteret et nyt TrueDepth-kamera. Se bort fra meddelelser om iPhone-funktioner på låseskærmen, indtil konfigurationen er fuldført.

• Når du har fuldført alle trin til fjernelse og genmontering, skal du starte den krævede konfiguration. Metoden til at starte konfigurationen varierer, afhængigt af den eller de dele, der udskiftes.

• Hvis du har udskiftet batteriet eller skærmen, skal du sætte systemkonfigurationen i gang ved at sætte enheden i diagnosticeringstilstand. Tryk på Start diagnosticering, og følg anvisningerne på skærmen.

• Du har ét forsøg til at fuldføre systemkonfigurationen. Hvis forsøget afbrydes eller annulleres, eller hvis der opstår fejl, vises der en meddelelse på enheden om, at du skal kontakte en butik til selvbetjeningsreparation for at få hjælp.

• Hvis du har udskiftet kameraet, kan du se, hvordan du starter systemkonfigurationen, på support.apple.com/da-dk/self-service-repair.

• Hvis du udskiftede TrueDepth-kameraet, skal du bruge følgende:

• En Mac med den nyeste version af Apple Service Utility installeret. Du skal også installere ressourcerne til iPhone Repair – TrueDepth Camera, som du finder i vinduet Apple Service Utility Resources.

• Enheden skal køre den nyeste version af iOS.

• Internetadgang

• Et Lightning-kabel

• Når du har installeret Apple Service Utility på en Mac, kan du se, hvordan du starter konfigurationen af TrueDepth-kameraet, på support.apple.com/da-dk/self-service-repair.