Batterisikkerhed for iPhone

Advarsel

• Denne enhed indeholder et indbygget, genopladeligt lithium-ion-batteri med bløde battericeller. Batterisikkerhed er den største bekymring, når du reparerer en enhed med et indbygget lithium-ion-batteri.

• Kun teknikere med den fornødne viden, erfaring og værktøj til at reparere elektroniske enheder bør udskifte et batteri.

• Forkert batteriudskiftning, forkert håndtering af dele, undladelse af at aflade batteriet før reparation eller manglende overholdelse af de medfølgende instruktioner kan forårsage overophedning af batteriet, hævelse, udluftning, utæthed eller en termisk batterihændelse. Disse hændelser kan resultere i brand, personskade, død, datatab eller beskadigelse af enheden, dele eller anden ejendom.

• For at undgå disse potentielt skadelige hændelser skal du følge retningslinjerne for batterisikkerhed og arbejde i et sikkerhedsfokuseret arbejdsområde med de værktøjer, der er anført nedenfor. Det er vigtigt at være forberedt på alle mulige udfald.

Sådan opretter du et arbejdsområde for batterisikkerhed

Værktøj

• Rent, tørt, ubehandlet sand (8-10 kopper)

• Sandbeholder (bred, materialefast plastikbeholder med hurtig hældning og kliklåg)

• Varmebestandige handsker

• Sikkerhedsbriller med sideafskærmning

• ESD-sikret rengøringsopløsning

Arbejdsområder, der bruges til at reparere Apple-enheder, skal opfylde følgende kriterier:

• Ikke-brændbar og elektrostatisk afladning (ESD)-sikker arbejdsbænk

• Mindst 60 cm væk fra papir og andre brændbare materialer

• Sandbeholder inden for rækkevidde (60 cm) på begge sider af arbejdsområdet – ikke over arbejdsområdet

• Tilstrækkelig udluftning

Sådan håndteres en termisk batterihændelse

Advarsel

En termisk batterihændelse er en hurtig, kemisk kædereaktion, der opstår inde i en battericelle. Den energi, der er lagret i batteriet, frigives pludseligt, hvilket kan forårsage afgasning og brand. En termisk batterihændelse kan udløses af en fysisk skade på batteriet, forkert udskiftning eller reparation eller temperaturer uden for batteriets driftsområde.

Handl omgående, hvis du bemærker nogle af følgende tegn på en termisk batterihændelse:

• Lithium-ion-batteriet eller en enhed, der indeholder et, begynder at ryge eller udsende gnister eller sod.

• Batteriposen pustes pludseligt og hurtigt op.

• Lithium-ion-batteriet eller en enhed, der indeholder et, begynder at udsende hvæsende eller smældende lyde.

Dæk straks batteriet eller enheden med masser af rent, tørt sand. Hæld sandet på på én gang. Tid er altafgørende − jo hurtigere du hælder alt sandet på, jo hurtigere vil reaktionen blive holdt tilbage.

Kontakt de lokale brandmyndigheder, hvis der er behov for yderligere assistance.

Forlad rummet i 30 minutter, efter reaktionen blev inddæmmet. Luft ud i rummet. Vend ikke tilbage, før området er røgfrit.

Vent 30 minutter, før du rører ved enheden. Brug varmebestandige handsker og sikkerhedsbriller med sideafskærmning, når du fjerner enheden fra sandet.

Tør først det berørte område af med vand. Tør derefter området af med en ESD-sikret rengøringsopløsning.

Bortskaf det beskadigede batteri eller enheden (herunder også eventuelt snavs, der er fjernet fra sandet) i henhold til lokale miljølove og retningslinjer.

Sådan håndteres batterier

Advarsel

Aflad batteriet helt, før du påbegynder en reparation. Et afladet batteri er mindre modtageligt for en termisk batterihændelse. Hvis ikke du kan bestemme batteriniveauet, må du ikke reparere enheden.

Udfør følgende trin for at aflade batteriet:

• Frakobl alle eksterne kabler.

• Fjern alle etuier og covers.

• Tænd lommelygten på låseskærmen, i Kontrolcenter eller ved at spørge Siri. Vent, indtil enheden er slukket, og lommelygten ikke længere er tændt.

•  Forsigtig: Lommelygten producerer varme. Opbevar iPhone i et godt ventileret område, mens lommelygten er tændt.

De bedste fremgangsmåder

• For at undgå skadelige dampe eller en termisk batterihændelse må du ikke punktere, slå eller knuse et lithium-ion-batteri eller en enhed, der indeholder et.

• Hold dit arbejdsområde fri af fremmedlegemer og skarpe materialer.

• Vær forsigtig, når du bruger skarpt værktøj i nærheden af batteriet.

• Efterlad ikke løse skruer, ekstra skruer eller små dele inde i enheden.

• Brug ikke værktøj, der leder elektricitet.

• Tab eller kast ikke med batteriet.

• Udsæt ikke batteriet for kraftig varme, sollys eller temperaturer uden for batteriets driftsområde.

• Håndter og bortskaf brugte batterier i overensstemmelse med lokale love og regler.