Problemen tussen iTunes en beveiligingssoftware oplossen

Als u iTunes niet kunt openen, materiaal niet kunt downloaden, een apparaat niet kunt synchroniseren of thuisdeling niet kunt gebruiken, hebt u mogelijk een probleem met de beveiligingssoftware. Beveiligingssoftware van andere fabrikanten dan Apple kan verhinderen dat iTunes verbinding maakt met de Apple-servers. Soms ziet u bij het synchroniseren, het bijwerken, het maken van een reservekopie of het herstellen van een apparaat een foutbericht met een nummer.

Wat u kunt ondervinden:

• iTunes wordt niet geopend.
  • U kunt geen verbinding maken met de iTunes Store om materiaal aan te schaffen of te downloaden.
  • Een iPhone, iPad of iPod touch kan niet worden hersteld, bijgewerkt of geactiveerd in iTunes en er kan geen reservekopie van het apparaat worden gemaakt.
  • De iPhone, iPad of iPod touch wordt niet herkend in iTunes.
  • De iPod wordt niet herkend in iTunes.
  • De iPod synchroniseert niet met iTunes.
  • De Apple TV wordt niet hersteld met iTunes.
  • Fout 4 of Fout 6 in iTunes.
  • Fout 1630–1641 in iTunes.
  • Fouten tussen 3000–3999 in iTunes. Bijvoorbeeld: Fout 3004 of Fout 3014 in iTunes.
  • Fouten tussen 9000–9999 in iTunes. Bijvoorbeeld: Fout 9006 of Fout 9844 in iTunes.

Aan de slag

Probeer eerst deze basisstappen om te zien of het probleem wordt opgelost. Als dit niet het geval is, gaat u naar het volgende onderdeel.

•  Stel de juiste datum, tijd en tijdzone in op de computer.
  •  Log in bij een beheerdersaccount.
  •  Installeer de nieuwste versie van iTunes.
  •  Werk OS X of Windows en de beveiligingssoftware bij.

Configureer de software

Nadat u de beveiligingssoftware hebt bijgewerkt, configureert u deze zodat iTunes verbinding kan maken via de poorten en servers in deze lijst. De stappen voor de configuratie verschillen per software. Neem dus contact op met de fabrikant voor gedetailleerde informatie. Geblokkeerde poorten leveren vaak de fouten binnen het bereik van 3000.

• Poorten: 80 en 443
  • Apple-servers:
    • phobos.apple.com
    • deimos3.apple.com
    • albert.apple.com
    • gs.apple.com
    • itunes.apple.com
    • ax.itunes.apple.com
  • Verisign-servers:
    • evintl-ocsp.verisign.com
    • evsecure-ocsp.verisign.com

Hier vindt u een meer volledige lijst van poorten die door Apple-producten worden gebruikt. U moet wellicht ook de beveiligingssoftware zo configureren dat specifieke services kunnen worden uitgevoerd.

Verwijder de software en de proxy's

Als de pc of router proxy-instellingen gebruikt, probeert u verbinding te maken met de iTunes Store zonder een internetproxy te gebruiken. Op een pc kunt u de ingebouwde diagnostische tests in iTunes gebruiken om de verbindingen te testen en rapporten te maken.

Als het probleem aanhoudt, schakelt u de beveiligingssoftware tijdelijk uit of verwijdert u deze. Noteer eerst alle licenties en controleer of u de software opnieuw kunt installeren.

• Start de computer opnieuw op en probeer opnieuw verbinding te maken met iTunes.
  • Controleer het hosts-bestand om te verifiëren of het de communicatie tussen iTunes en de updateserver niet blokkeert.

Wanneer u deze stappen hebt uitgevoerd, installeert u de beveiligingssoftware opnieuw en schakelt u deze opnieuw in om het systeem te beveiligen. Als het verwijderen van de beveiligingssoftware het probleem heeft opgelost, neemt u contact op met de fabrikant om u de software te helpen configureren zodat deze met iTunes werkt.

Test de connectiviteit

Als u nog steeds problemen ondervindt bij het gebruik van AirPlay, thuisdeling, iTunes of Remote, test u de connectiviteit tussen de computers of apparaten in uw huis. Deze moeten met hetzelfde netwerk en subnet zijn verbonden.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: