Om dina hörlurar inte fungerar med din iPhone eller iPad

Få hjälp när du inte kan höra ljud från dina hörlurar, om ljudet är dämpat eller om din mikrofon inte fungerar.

Uppdatera och starta om din iPhone eller iPad

Se till att din iPhone eller iPad har den senaste versionen av iOS eller iPadOS. Sedan startar du om din iPhone eller startar om din iPad.

Om hörlurarna fortfarande inte fungerar följer du stegen nedan.

Titta efter skräp, skador eller lösa anslutningar

1. Titta efter skräp i hörlursuttaget på din iPhone eller iPad.

2. Kontrollera om hörlurskabeln, kontakten, fjärrkontrollen eller hörsnäckorna är skadade, slitna eller trasiga.

3. Titta efter skräp i näten i hörsnäckorna. Ta bort skräp genom att försiktigt borsta alla öppningar med en liten, mjuk borste som är ren och torr.

4. Sätt tillbaka hörlurarna ordentligt. Om din iPhone eller iPad har ett fodral kan du behöva ta bort fodralet för att få en stabil anslutning.

Om du inte hör något ljud eller om bara den ena sidan av hörlurarna fungerar

1. Justera volymen med volymknapparna på din iPhone eller iPad eller använd volymreglaget i Kontrollcenter på iPhone eller Kontrollcenter på iPad.

2. Kontrollera om du behöver byta ut hörlurarna genom att prova ett par andra hörlurar. Om de andra hörlurarna fungerar kontaktar du tillverkaren av de ursprungliga hörlurarna och frågar om de behöver bytas. Om de andra hörlurarna inte fungerar kontaktar du Apple-supporten.

Om mikrofonen inte fungerar

1. Kontrollera att hörlurarna har en inbyggd mikrofon.

2. Kontrollera om mikrofonen är blockerad med skräp, ludd eller förpackningsmaterial.

3. Kontrollera om du behöver byta ut hörlurarna genom att prova ett par andra hörlurar. Om de andra hörlurarna fungerar kontaktar du tillverkaren av de ursprungliga hörlurarna och frågar om de behöver bytas. Om de andra hörlurarna inte fungerar kontaktar du Apple-supporten.