Använda Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på iPhone och Apple Watch i Japan

I Japan kan du använda Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i appen Plånbok för att åka kollektivt och göra köp i butiker med Apple Pay på din iPhone eller Apple Watch.

För att använda ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort med Apple Pay behöver du:

När du lägger till ditt första Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i appen Plånbok är Expressläge aktiverat för det kortet som standard. Med Expressläge kan du använda ditt kort utan att väcka eller låsa upp din enhet eller autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Om du lägger till ytterligare Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort kan du ändra vilket kort du ställer in i Expressläge.

Läs mer om Expressläge.

*För att lägga till ett PASMO- eller ICOCA-kort i appen Plånbok måste du ställa in tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID.

Åka kollektivt med ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

Du kan använda Suica, PASMO eller ICOCA med Apple Pay för att åka kollektivt överallt där du kan använda ett fysiskt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort, eller där kort för integrerade kretsar (IC-kort) eller förbetalda kort accepteras.

Så här åker du kollektivt med ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

Med ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort inställt på Expressläge kan du snabbt betala för resor med bara ett tryck på din iPhone eller Apple Watch.

1. Se till att enheten är påslagen. Den behöver inte vara ansluten till mobildata eller ett wifi-nätverk.
  2. Håll den övre delen av din iPhone eller din Apple Watch-skärm nära biljettspärrens läsare när du går in och ut.
  3. Du kommer att se Klar och en bock på skärmen. Om du använder din Apple Watch kommer du också att känna ett lätt tryck och höra ett pip.

Beroende på din iPhone-modell kan du kanske använda ditt Expressläge-kort när din iPhone behöver laddas.

Om du vill använda ett kort som inte är inställt på Expressläge:

• På din iPhone: Autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.
  • På din Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen för att komma åt dina kort, svep nedåt för att välja ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort och verifiera med din lösenkod.

Försätta ditt Suica-kort i serviceläge

Om stationspersonal måste se över ditt Suica-kort ska du försätta enheten i serviceläge innan du ger den till stationspersonalen.

Så här försätter du ditt Suica-kort i serviceläge på din iPhone

1. Öppna appen Plånbok.
  2. Välj ditt Suica-kort.
  3. Tryck på knappen Mer och tryck på Kortdetaljer symbolen för kortdetaljer.
  4. Slå på Serviceläge.

Så här försätter du ditt Suica-kort i serviceläge på din Apple Watch

1. Ta av Apple Watch från handleden.
  2. Ange lösenkoden för att låsa upp den.
  3. Dubbeltryck på sidoknappen.
  4. Rulla ned för att välja ditt kort.
  5. Använd Digital Crown för att rulla ned och tryck på Aktivera serviceläge.
  6. Be sedan stationspersonalen att hålla din klocka med bildskärmen nedåt.

Använda ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i butiker

Du kan använda ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort där du ser följande symboler:

Suica-betalningsmärke    PASMO-betalningssymbol

Du kan behöva välja Suica-, PASMO- eller ICOCA-alternativet på betalterminalen när du betalar, eller meddela kassören vilket kort du betalar med.

När ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort är inställt på Expressläge kan du betala med Apple Pay utan att väcka eller låsa upp din enhet, autentisera eller öppna en app. Du kanske till och med kan göra köp när din iPhone behöver laddas.

1. Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära den kontaktlösa läsaren.
  2. När transaktionen är klar ser du Klar och en bock på skärmen. Om du använder din Apple Watch kommer du också att känna ett lätt tryck och höra ett pip.

Läs om hur du gör ett köp med Apple Pay om ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort inte är inställt på Expressläge.

Kontrollera saldot på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

Kontrollera saldot på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din iPhone eller Apple Watch.

På din iPhone

1. Öppna appen Plånbok.
  2. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort för att se ditt nuvarande saldo.

På Apple Watch

1. Öppna appen Plånbok.
  2. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort.
  3. Använd Digital Crown för att rulla ned och se ditt nuvarande saldo.

Om saldot på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort inte uppdateras

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.
  2. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort.
  3. Tryck på knappen Mer och tryck på Kortdetaljer symbolen för kortdetaljer.
  4. Slå på serviceläge och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Tryck på kortet för att stänga av serviceläget. Läs om vad du ska göra om ditt saldo fortfarande inte uppdateras.

Fylla på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort

För att kunna fylla på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort behöver du ett kompatibelt kreditkort eller förbetalt kort i appen Plånbok.

Så här fyller du på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din iPhone

1. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i appen Plånbok.
  2. Tryck på Fyll på pengar.
  3. Välj det belopp som du vill lägga till och tryck på Lägg till.
  4. Välj kreditkortet eller det förbetalda kortet som du vill betala med och bekräfta transaktionen med Face ID eller Touch ID.

Så här fyller du på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort på din Apple Watch

1. Tryck på ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort i appen Plånbok.
  2. Tryck på Fyll på pengar.
  3. Följ instruktionerna på skärmen.

Få återbetalning för köp som görs med ditt Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort med Apple Pay

För artiklar som du har köpt med ett Suica-, PASMO- eller ICOCA-kort med Apple Pay returnerar du artikeln till samma terminal där du gjorde köpet innan du använder Suica, PASMO eller ICOCA för att göra ett nytt köp med Apple Pay.

Läs mer om återbetalningar för köp som görs med ett betalkort med Apple Pay.

Använda appen för Suica eller PASMO

När du hämtar Suica-appen eller PASMO-appen kan du använda den för ytterligare tjänster på ditt kort. Du kan till exempel:

• Skapa ett nytt Suica- eller PASMO-kort
  • Skapa eller ändra abonnemang för kollektivåkningen
  • Köpa biljett till Shinkansen eller Green Car**
  • Ställa in automatisk påfyllning (genom att endast använda ett View Card)
  • Ställa in eller ändra notiser från JR East

** Du kan köpa Shinkansen-biljetter till Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu och Hokuriku Shinkansens. Du kan köpa Green Car-biljetter som bara gäller för JR East-tåg.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.