Om att hyra filmer från iTunes Store

Läs om hur du hittar, hyr och tittar på filmer på din dator, antingen med en Apple TV eller en iPhone, iPad eller iPod touch.

Du kan hyra filmer via iTunes Store på din dator eller iOS-enhet. Det här behöver du för att hyra filmer:

Om du vill hitta filmer som du kan hyra bläddrar du i iTunes Store och letar efter filmer med en Hyr-knapp.

När du klickar på Hyr, hämtas din film. Hämtningstiden beror på hastigheten för din internetanslutning.

Hyravgiften dras från det betalkort som är kopplat till ditt Apple-ID. Du kan även använda din iTunes Store-kredit för att hyra filmer.

Titta på hyrda filmer

Du kan titta på filmer på följande enheter:

• En Mac eller PC.
  • En iPhone, iPad, iPod touch (med iOS 3.1.3 eller senare).
  • En iPod classic eller iPod nano (3:e, 4:e eller 5:e generationen).
  • En TV via Apple TV.

Om du hyrde filmen på din dator men vill se den på en iOS-enhet, ansluter du enheterna och synkroniserar med USB. När du flyttar en hyrd film från din dator försvinner den från din dators iTunes-bibliotek. Du kan flytta filmen mellan enheterna så ofta som du vill, men du kan endast ha den på en enhet åt gången.

Om du hyrde filmen på en iOS-enhet eller Apple TV kan du inte flytta den till någon annan enhet.

Om du vill titta på en HD-film måste du spela upp den på en enhet som stöds: en dator, iPhone 4 eller senare, iPad, iPod touch (4:e generationen eller senare) eller en TV med Apple TV.

Du kan även strömma en hyrd film från din dator eller iOS-enhet till din Apple TV med hjälp av AirPlay när den har hämtats helt.

Så här lång tid har du på dig att titta

Du har 30 dagar på dig att börja titta på en film efter att du har hyrt den. När du har börjat titta på en film har du 24 timmar (i USA) eller 48 timmar (på andra platser) på dig för att se färdigt på den. Du kan se på filmen så många gånger du vill tills tiden går ut.

Om du inte börjar titta på en film inom 30 dagar, måste du hyra om den.

Filmer som du hyr försvinner från ditt iTunes-bibliotek när uthyrningsperioden har tagit slut.

Hyra filmer med undertexter eller dold textning

Filmer med undertexter har en anteckning om undertexter vid titeln eller sammanfattningen av handlingen. Filmer med dold textning har logotypen för dold textning logotyp för dold textning på filmsidan.

Hitta filmer som du har hyrt tidigare

Du hittar filmer på enheten som du använde för att hyra.

• På en Mac eller PC: Gå till fliken Hyresobjekt i avsnittet Filmer i iTunes-biblioteket.
  • På en iOS-enhet: Gå till fliken Hyrfilm i appen Videor.
  • På Apple TV (2:a eller 3:e generationen): Leta på den övre hyllan i huvudmenyn.

Läs mer

Alla funktioner och tjänster finns inte i alla iTunes Store-länder. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: