Om att hyra filmer från iTunes Store

Lär dig hur du hittar, hyr och tittar på filmer på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac och PC.

Du kan hyra filmer genom:

Om du vill se om en film går att hyra söker du efter titeln i iTunes Store och letar efter knappen Hyr.1 När du har valt Hyr kan du välja om du vill strömma hyrfilmen eller hämta den:

• På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inte nu och därefter på  för att strömma hyrfilmen.2 Du kan hämta filmen till enheten genom att klicka eller trycka på .
  • På Apple TV väljer du Hyr och Titta nu för att strömma.2 Om du väljer Hyr och Titta senare har du 30 dagar på dig för att börja se på filmen.
  • På en Mac eller PC klickar du på Titta nu för att börja strömma.2 Om du väljer Titta senare hittar du titeln i Hyrd. Om du vill strömma titeln håller du muspekaren över den och klickar på eller på  för att hämta.

Läs mer om att strömma dina filmer

Hämtningstiden beror på hastigheten på din internetanslutning. Vid hämtningar kan du börja titta på filmen så snart tillräckligt mycket av den har hämtats så att den kan spelas upp utan avbrott. Hur lång tid det tar beror på hastigheten på din internetanslutning.

Om det inte går att spela upp hyrfilmen eller om du har problem med den hyrda filmen kan du rapportera ett problem.

1iTunes-hyrfilmer är inte tillgängliga överallt. Kontrollera vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.
2När du har börjat strömma har du 24 timmar på dig för att se på din hyrfilm i USA och 48 timmar för att se på din hyrfilm på alla andra platser.

Se på hyrfilmer på flera enheter

Du kan se på hyrfilmer på alla enheter som är kopplade till ditt Apple-ID. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS, tvOS eller iTunes som är tillgänglig:

• På en iPhone, iPad eller iPod touch: I TV-appen går du till avsnittet Hyrfilmer i Bibliotek.1
  • På Apple TV (2:a eller 3:e generationen): Leta efter hyresobjekt på den övre hyllan i huvudmenyn.
  • Med Apple TV (4:e generationen): Leta på fliken Hyresobjekt i appen Filmer eller på fliken Bibliotek i appen TV.
  • På en Mac eller PC: Gå till fliken Hyresobjekt i avsnittet Filmer i iTunes-biblioteket.

Du kan hämta hyrfilmen på en enhet och strömma den på en annan. Om du till exempel hyr och hämtar en film på din iPhone kan du även strömma den till din Apple TV.

1Om du befinner dig utanför USA går du till fliken Bibliotek istället för TV-appen. Vissa funktioner kanske inte finns i alla länder eller regioner.

Så här lång tid har du på dig att titta

Du har 30 dagar på dig att börja titta på en film efter att du har hyrt den. När du har börjat titta på en film har du 24 timmar (i USA) eller 48 timmar (på andra platser) på dig för att se färdigt på den. Du kan se på filmen så många gånger du vill tills tiden går ut.

Om du inte börjar titta på en film inom 30 dagar, måste du hyra om den.

Filmer som du hyr försvinner från ditt iTunes-bibliotek och din TV-app1 när uthyrningsperioden tar slut.

1Om du befinner dig utanför USA går du till fliken Bibliotek istället för TV-appen. Vissa funktioner kanske inte finns i alla länder eller regioner.

Titta på hyrfilmer offline

Så här tittar du på filmen när du är offline, till exempel under en flygning när det inte finns något wifi tillgängligt:

• Hämta hela filmen innan du blir offline.
  • Tryck på uppspelningsknappen för att börja titta. 24-timmarstimern börjar även om du är offline.

Du kanske vill hämta hyrda filmer före avresedagen för att se till att du har tid att hämta allt innehåll.

Hyra filmer med undertexter eller dold textning

Filmer med undertexter har en anteckning om undertexter vid titeln eller sammanfattningen av handlingen. Filmer med dold textning har logotypen för dold textning logotyp för dold textning på filmsidan.

Läs om att hitta innehåll med dold textning och undertexter.

Läs om att hitta innehåll med ljudbeskrivningar.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.