Om att hyra filmer från iTunes Store

Lär dig hur du hittar, hyr och tittar på filmer på din iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac och PC.

Du kan hyra filmer genom:

Om du vill hitta filmer som du kan hyra bläddrar du i iTunes Store och letar efter filmer som har en Hyr-knapp.

När du klickar på Hyr kan du hämta filmen till din enhet genom att klicka eller trycka på . Hämtningstiden beror på hastigheten för din internetanslutning. En del titlar har alternativet att strömma. För dessa titlar kan du trycka eller klicka på  och spela upp filmen direkt utan att hämta den. Läs mer om att strömma filmer.

iTunes Store använder den betalningsmetod som är associerad med ditt Apple-ID när du betalar för det du hyr. Du kan även använda din iTunes Store-kredit för att hyra filmer.

Titta på hyrda filmer

Tryck eller klicka på  för att börja strömma filmen. Vid hämtningar kan du börja titta på filmen så snart tillräckligt mycket av den har hämtats att den kan spelas upp utan avbrott. Hur lång tid det tar beror på hastigheten på din internetanslutning. Efter att hämtningen är slutförd kan du också använda AirPlay för att strömma den från din Mac, PC eller iOS-enhet till din Apple TV

Om du vill titta på en HD-film måste du spela upp den på en enhet som stöds: en Mac eller PC, iPhone 4 eller senare, iPad, iPod touch (4:e generationen eller senare) eller en TV tillsammans med Apple TV.

Så här lång tid har du på dig att titta

Du har 30 dagar på dig att börja titta på en film efter att du har hyrt den. När du har börjat titta på en film har du 24 timmar (i USA) eller 48 timmar (på andra platser) på dig för att se färdigt på den. Du kan se på filmen så många gånger du vill tills tiden går ut.

Om du inte börjar titta på en film inom 30 dagar, måste du hyra om den.

Filmer som du hyr försvinner från ditt iTunes-bibliotek när uthyrningsperioden har tagit slut.

Titta på hyrfilmer offline

Så här tittar du på filmen när du är offline, till exempel under en flygning när det inte finns något Wi-Fi tillgängligt:

• Hämta hela filmen innan du blir offline.
  • Tryck på uppspelningsknappen för att börja titta. 24-timmarstimern börjar även om du är offline.

Du kanske vill hämta hyrda filmer före avresedagen för att se till att du har tid att hämta allt innehåll.

Titta på hyrfilm på en annan enhet

Om du hyrde filmen på din Mac eller PC men vill se den på en iPhone, iPad eller iPod touch, ansluter du enheterna och synkroniserar med USB. När du flyttar en hyrd film från en Mac eller PC försvinner den från datorns iTunes-bibliotek. Du kan flytta filmen mellan enheter så ofta du vill, men du kan bara ha den på en enhet samtidigt.

Om du hyrde filmen på en iOS-enhet eller Apple TV kan du inte flytta den till någon annan enhet.

Om du hyrde filmen på din Apple TV kan du titta på den på en annan Apple TV, men du kan bara titta på en Apple TV samtidigt.

Hyra filmer med undertexter eller dold textning

Filmer med undertexter har en anteckning om undertexter vid titeln eller sammanfattningen av handlingen. Filmer med dold textning har logotypen för dold textning logotyp för dold textning på filmsidan.

Hitta filmer som du har hyrt tidigare

Du hittar filmer på enheten som du använde för att hyra.

• På en Mac eller PC: Gå till fliken Hyresobjekt i avsnittet Filmer i iTunes-biblioteket.
  • På en iOS-enhet: Gå till fliken Hyrfilm i appen Videor.
  • På Apple TV (2:a eller 3:e generationen): Leta på den övre hyllan i huvudmenyn.
  • På Apple TV (4:e generationen): Om du hyr en film direkt från din enhet visas den på fliken Hyresobjekt i appen Filmer. Om du hyr en film på din dator eller iOS-enhet använder du AirPlay för att strömma den till din Apple TV.

Läs mer

Alla funktioner och tjänster finns inte i alla iTunes Store-länder. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.