Om att hyra filmer från iTunes Store

Lär dig hur du hittar, hyr och tittar på filmer på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, Mac och pc.

Du kan hyra filmer genom:

Om du vill se om en film går att hyra söker du efter titeln i iTunes Store och letar efter knappen Hyr.1 När du har valt Hyr kan du välja om du vill strömma hyrfilmen eller hämta den:

• På iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Inte nu och därefter på  för att strömma hyrfilmen.2 Du kan hämta filmen till enheten genom att klicka eller trycka på .
  • På Apple TV väljer du Hyr och Titta nu för att strömma.2 Om du väljer Hyr och Titta senare har du 30 dagar på dig för att börja se på filmen.
  • På en Mac eller PC klickar du på Titta nu för att börja strömma.2 Om du väljer Titta senare hittar du titeln i Hyrd. Om du vill strömma titeln håller du muspekaren över den och klickar på eller på  för att hämta.

1 iTunes-hyrfilmer är inte tillgängliga överallt. Se vad som finns tillgängligt i ditt land eller region.
När du har börjat strömma har du 48 timmar på dig för att titta på din hyrfilm.

Se på hyrfilmer på flera enheter

Du kan se på hyrfilmer på alla enheter som är kopplade till ditt Apple-ID. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS, tvOS eller iTunes och följ sedan stegen nedan för att hitta dina hyrfilmer.

Du kan hämta hyrfilmen på en enhet och strömma den på en annan. Om du till exempel hyr och hämtar en film på din iPhone kan du strömma den till din Apple TV. Men du kan inte strömma hyrfilmen på fler än en enhet i taget.

Du kan heller inte hämta en hyrfilm till fler än en enhet i taget. Om du vill hämta hyrfilmen till en annan enhet kontrollerar du att du är ansluten till internet och raderar den sedan från den första enheten. Leta sedan reda på hyrfilmen på den andra enheten och tryck på hämtningssymbolen  .

Hyrfilmer är inte tillgängliga i alla länder och regioner. Se vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Befinner du dig i USA öppnar du appen TV och trycker på Bibliotek och tittar sedan under avsnittet om hyrfilmer.

Befinner du dig inte i USA öppnar du appen Videor och trycker på Hyrda.

Om du inte har några aktuella hyrfilmer på det Apple-ID som du loggade in med kan du inte se alternativet Hyrfilmer.

På en Apple TV

På en Apple TV (4:e generationen): Titta på fliken Hyrfilmen i appen Filmer eller fliken Bibliotek i appen TV.

På en Apple TV (2:a och 3:e generationen): Titta efter hyrfilmer på översta hyllan i huvudmenyn.

På Mac eller PC

Öppna iTunes och klicka på  Filmer i det övre vänstra hörnet. Klicka på fliken Hyrda överst i iTunes-fönstret.

Om du inte har några aktuella hyrfilmer på det Apple-ID som du loggade in med kan du inte se fliken Hyrda.

Så här lång tid har du på dig att titta

Du har 30 dagar på dig att börja titta på en film efter att du har hyrt den. Efter att du börjat titta på filmen har du 48 timmar på dig att se färdigt på den. Du kan se på filmen så många gånger du vill tills tiden går ut.

Om du inte börjar titta på en film inom 30 dagar, måste du hyra om den.

Filmer som du hyr försvinner från ditt bibliotek när uthyrningsperioden har tagit slut.

Titta på hyrfilmer offline

Så här tittar du på filmen när du är offline, till exempel under en flygning när det inte finns något wifi tillgängligt:

• Hämta hela filmen innan du blir offline.
  • Tryck på uppspelningsknappen för att börja titta. 48-timmarstimern börjar även om du är offline.

Du kanske vill hämta hyrda filmer före avresedagen för att se till att du har tid att hämta allt innehåll.

Hyra filmer med undertexter eller dold textning

Filmer med undertexter har en anteckning om undertexter vid titeln eller sammanfattningen av handlingen. Filmer med dold textning har logotypen för dold textning logotyp för dold textning på filmsidan.

Läs om att hitta innehåll med dold textning och undertexter.

Läs om att hitta innehåll med ljudbeskrivningar.

Om du inte kan spela upp hyrfilmen

Läs mer om att strömma dina filmer

Hämtningstiden beror på hastigheten för din internetanslutning. Vid hämtningar kan du börja titta på filmen så snart tillräckligt mycket av den har hämtats så att den kan spelas upp utan avbrott. Hur lång tid det tar beror på hastigheten på din internetanslutning.

Om det inte går att spela upp hyrfilmen eller om du har problem med den hyrda filmen kan du rapportera ett problem.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.