Mac-skrivbordet med en öppen webbsida. Nedanför visar punktskriftspanelen det som finns i VoiceOver-pekaren på webbsidan med hjälp av simulerade gula punktskriftspunkter med motsvarande text nedanför punkterna.

Är du ny VoiceOver-användare på en Mac?

Lär dig och öva på grunderna för att styra datorn med VoiceOver – den inbyggda skärmläsaren i macOS.

Komma igång med VoiceOver

En lista över VoiceOver-gester och motsvarande kommandon visas i styrplattestyrning i VoiceOver-verktyg.

Använd bekanta gester

VoiceOver i macOS använder många av de gester du känner till från iOS och iPadOS. Du kan exempelvis röra vid styrplattan för att höra objektet i VoiceOver-pekaren.

Så här använder du VoiceOver-gester

Inställningar som röst och talhastighet för flera VoiceOver-språk visas på panelen Röster i kategorin Tal i VoiceOver-verktyg.

Arbeta som du vill

Anpassa VoiceOver med VoiceOver-verktyg. Ändra VoiceOver-rösten, anslut punktskriftsenheter, ställ in alternativ för hur du navigerar med VoiceOver med mera.

Så här använder du VoiceOver-verktyg

Panelen Röster i kategorin Tal i VoiceOver-verktyg visas. En aktivitet skapas som använder en grupp VoiceOver-inställningar som hjälp att skriva programmeringskod.

Nyheter i macOS Sonoma

VoiceOver i macOS Sonoma ger dig fler sätt att förbättra arbetsflödet, bland annat med alternativ för att automatiskt växla mellan grupper av VoiceOver-inställningar beroende på vad du gör i en app, Siri-röster som låter naturliga och uttrycksfulla när de pratar snabbt, stöd för tvådimensionella uppdateringsbara punktskfiftsdisplayer med mera.

Läs om nyheterna i VoiceOver

Utforska VoiceOver Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Fler resurser finns på Apples webbplats Support för hjälpmedel.

Hämta den här handboken i Braille Ready Format: BRF (engelska)