Mac-skrivbordet med en öppen webbsida. Nedanför visar punktskriftspanelen det som finns i VoiceOver-pekaren på webbsidan med hjälp av simulerade gula punktskriftspunkter med motsvarande text nedanför punkterna.

Är du ny VoiceOver-användare på en Mac?

Lär dig och öva på grunderna för att styra datorn med VoiceOver – den inbyggda skärmläsaren i macOS.

Komma igång med VoiceOver

En dialogruta i VoiceOver‑verktyg visar inställningar för att använda styrplattan till att styra VoiceOver.

Använd bekanta gester

Om du använder en styrplatta med datorn kan du använda många av de VoiceOver-gester du känner till från iOS och iPadOS – du kan exempelvis trycka på styrplattan för att höra objektet i VoiceOver-pekaren.

Så här använder du styrplattegester till att styra VoiceOver

Inställningar för hur VoiceOver ska uttala vissa emotikoner, tal och förkortningar visas på panelen Uttal i kategorin Tal i VoiceOver‑verktyg.

Arbeta som du vill

Anpassa VoiceOver med VoiceOver‑verktyg. Ändra VoiceOver-rösten, anslut punktskriftsenheter, ställ in alternativ för hur du navigerar med VoiceOver med mera.

Så här använder du VoiceOver‑verktyg

Den interaktiva VoiceOver-träningen med information om hur du lär dig att använda VoiceOver.

Nyheter i macOS Sequoia

macOS Sequoia innehåller nya funktioner som ger dig större kontroll när du använder en Mac med VoiceOver. Anpassa kommandona du använder med specialtangenten för VoiceOver, använd fler röster, språk och punktskriftstabeller, lär dig och öva på VoiceOver-kommandon med en omdesignad interaktiv träning med mera.

Läs om nyheterna i VoiceOver

Utforska VoiceOver Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Fler resurser finns på Apples webbplats Support för hjälpmedel.

Hämta den här handboken i Braille Ready Format: BRF (engelska)