Skapa en kalender

Du kan använda dina bilder till att skapa professionellt designade kalendrar och få dem skickade till släkt och vänner.

Tryckta och bundna kalendrar.

Det är enkelt att skapa en kalender: Markera bilderna du vill använda och välj ett startdatum och ett tema, så skapar Bilder kalendern åt dig. Du kan lägga till och ta bort bilder, byta tema, lägga till bilder och text till enskilda datum för att uppmärksamma speciella händelser, med mera. När du är nöjd med kalendern kan du göra en beställning och få den skickad till släkt, vänner – vem du vill.

Öppna Bilder

Skapa en kalender

1. Markera en eller flera bilder som du vill använda i kalendern.

2. Välj Arkiv > Skapa > Kalender.

Tips: Du kan skapa en kalender utan att välja några bilder först. Klicka bara på Lägg till-knappen bredvid Mina projekt och välj Kalender så skapas en tom kalender som du sedan kan lägga till bilder i.

3. Välj antal månader för kalendern, välj ett startdatum, och klicka sedan på Fortsätt.

4. Välj ett kalendertema genom att klicka, och klicka sedan på Skapa kalender.

Kalendern visas i Bilder-fönstret, med de bilder du valt automatiskt ordnade på varje kalendersida (inklusive omslaget). Om du vill redigera en sida dubbelklickar du på den.

Bilder-fönster med en kalender.
  5. Om du vill ändra kalendern gör du något av följande:

Byt tema i en kalender

Du kan ändra utformningen för en kalender genom att välja ett nytt kalendertema.

1. Klicka på en kalender under Projekt i sidofältet.

2. Klicka på knappen Kalenderinställningar i verktygsfältet, klicka på Ändra tema och sedan på Fortsätt.

Alternativ för kalenderinställningar med knappen Ändra tema längst ned.
  3. Välj ett tema och klicka sedan på Välj tema.

Byta namn på en kalender

När du skapar en kalender anger Bilder ett namn baserat på den information som är kopplad till bilderna, t.ex. deras albumnamn. Du kan byta namn på kalendern.

1. Klicka på Projekt i verktygsfältet och klicka sedan på kalenderns namn så att det markeras.

2. Skriv in ett nytt namn.

Ta bort Apples logotyp från en kalender

• Öppna kalendern, klicka på knappen Kalenderinställningar i verktygsfältet och avmarkera kryssrutan Inkludera Apple-logotyp.