En FileVault-symbol på en MacBook Pro.

Personsäkerhet i översikt

Den här användarhandboken är en personlig säkerhetsresurs för alla som är oroade över eller drabbade av teknikbaserad mobbning, stalkning eller andra typer av trakasserier. Den kan hjälpa dig att klippa banden till personer som du inte längre vill ha kontakt med och ger en översikt av de personliga säkerhetsfunktionerna som är inbyggda i Apple-enheter.

Läs mer om personlig säkerhet med Apple-enheter

En iPhone som visar skärmen för Säkerhetskontroll.

Använda Säkerhetskontroll

Ta reda på hur du kan använda Säkerhetskontroll till att enkelt granska och uppdatera delning med enskilda personer och appar.

Det här gör Säkerhetskontroll på iPhone för att skydda dig

Appen Kartor på iPhone som visar en persons plats som delas med fyra andra.

Granska och vidta åtgärder

Läs om olika sätt som du kan granska och ändra det du delar och säkra din enhet när någon annan kanske har haft fysisk tillgång till den.

Så här vidtar du åtgärder

En iPhone-skärm som visar hur tvåfaktorsautentisering slås på.

Hålla din information säker

Läs mer om de inbyggda funktionerna i Apple-enheter som bidrar till att skydda personlig säkerhet och integritet.

Läs mer om verktyg och metoder för integritet och säkerhet

Tre checklistesymboler.

Alla checklistor du behöver

Använd de här checklistorna till att snabbt lära dig hur du styr vilka du vill ska ha åtkomst.

Checklista för åtkomstbegränsning

Checklista för stopp av delning

Checklista för hantering av platsdelning

Om du vill utforska Personsäkerhet Användarhandbok väljer du Innehållsförteckning överst på sidan eller skriver ett ord eller en fras i sökfältet. Du kan också hämta handboken (där den är tillgänglig).

Publiceringsdatum: Februari 2024