Ett Safari-fönster visar en webbsida med en del markerad text och bredvid den en snabbanteckning som innehåller texten och en länk till webbsidan.

Skriva en snabbanteckning

Med en snabbanteckning kan du enkelt påbörja en anteckning var du vill på datorn utan att lämna appen du redan använder.

Så här skapar du en snabbanteckning

Anteckningar i gallerivy – innehållet i varje anteckning visas i miniatyrer. Föreslagna sökningar visas i det övre högra hörnet, t.ex. låsta anteckningar och anteckningar med bilagor.

Hitta rätt anteckning när du verkligen behöver den

Med gallerivyn kan du se alla anteckningar som miniatyrer och enkelt söka igenom bilderna i dem för att hitta önskad anteckning. Du kan också använda kraftfulla sökfunktioner till att hitta objekt i bifogade bilder, text i ett skannat dokument med mera.

Hur du söker efter anteckningar

En Mac och en iPad som visar samma anteckning från iCloud.

Anteckna var du än är

När du lägger till internetkonton i Anteckningar har du dina anteckningar till hands oavsett vilken enhet du använder. Du kan börja planera en bilresa på datorn och sedan ha alla anteckningarna till hands på iPad under resan.

Så här lägger du till eller tar bort anteckningskonton

En anteckning som innehåller en stor bild av en kulle och en flod.

En bild säger mer än tusen ord

Dra och släpp bilder, videor, PDF-filer och andra filer i dina anteckningar. Du kan också lägga till innehåll i anteckningar direkt från Safari, Kartor och många andra appar.

Så här bifogar du bilder, filer och annat

Anteckningar i gallerivy när du har valt att hantera en delad anteckning. De ser en lista med personerna som har lagts till i anteckningen och de tillgängliga alternativen.

Samarbeta enkelt

När du använder iCloud-anteckningar kan du bjuda in andra så att de kan visa eller ändra anteckningen eller mappen. Om du delar en iCloud-anteckning med en gruppkonversation i Meddelanden ser du uppdateringar i konversationen så fort någon ändrar något i anteckningen.

Dela anteckningar och mappar

Utforska Anteckningar Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.