Skapa en ny användare med föräldrakontroll

Om du vill ställa in föräldrakontroller för en användare, men alla användare på din dator är administratörer eller delningsanvändare, kan du skapa ett nytt användarkonto med föräldrakontrollerna aktiverade.

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Föräldrakontroll.

Öppna inställningspanelen Föräldrakontroll åt mig

2. Lås upp låssymbolen genom att klicka på den, och ange sedan namn och lösenord för en administratör (eller använd Touch ID om datorn har en Touch Bar).

3. Klicka på lägg till-knappen .

4. Klicka på popupmenyn Ålder och välj en åldersgrupp.

Denna inställning bestämmer vilka begränsningar som är förvalda för kontot. Till exempel har varje åldersgrupp lämpliga åldersgränser för filmer, TV-program och program från iTunes Store och App Store. Du kan ställa in andra begränsningar efter att kontot har skapats.

5. Skriv in ett namn och lösenord för den nya användaren. Ett kontonamn skapas automatiskt. Om du vill använda ett annat kontonamn anger du det nu. Det går inte att ändra i efterhand.

Ett lösenordstips kan hjälpa användaren att komma ihåg sitt lösenord vid behov.

6. Klicka på Skapa användare.