Använda en trådlös Apple-styrplatta

Magic Trackpad och Magic Trackpad 2 har stöd för alla styrplattegester som fungerar på bärbara Apple-datorer. Båda styrplattorna är större än styrplattan på bärbara datorer, så du får mer utrymme för gester. Du kan utföra gester eller klicka var du vill på styrplattan.

Innan du använder en trådlös styrplatta från Apple måste du ansluta den till datorn. Se Ansluta ett trådlöst tangentbord eller en trådlös mus eller styrplatta från Apple för mer information.

Olika sätt att använda en trådlös Apple-styrplatta

• Flytta pekaren, klicka, tryck, dra objekt på skärmen och sekundärklicka med ett finger.

• Dra två fingrar uppåt, nedåt eller i sidled för att rulla i ett aktivt fönster.

• Nyp ihop eller för isär två fingrar om du vill zooma in eller ut i t.ex. PDF-filer, bilder eller grafik.

• Vrid runt två fingrar för att rotera bilder, sidor och annat.

• Svep uppåt med tre eller fyra fingrar för att öppna Mission Control.

• Svep till vänster eller höger med två eller tre fingrar för att snabbt bläddra igenom sidorna i ett dokument eller flytta till föregående eller nästa bild.

• Svep till vänster eller höger med tre eller fyra fingrar för att flytta mellan program i helskärmsläge.

• Nyp med tummen och tre fingrar för att visa Launchpad.

Justera inställningarna för en trådlös Apple-styrplatta

• Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Styrplatta.

Öppna inställningspanelen Styrplatta åt mig

• Använd dragreglaget till att justera accelerationen.

• Använd kryssrutorna för att välja vilka gester du vill använda.