Dela DVD- och CD-skivor

Om din dator inte har en optisk enhet kan du dela enheten i en annan dator via DVD-/CD-delning förutsatt att båda datorerna finns på samma nätverk.

Dela en DVD- eller CD-enhet

Du kan ställa in en Mac- eller Windows-dator så att dess optiska enhet delas.

En Windows-dator behöver XP Service Pack 2 eller senare, Windows 7, Windows 8 eller 10. Du måste installera uppdateringen DVD-/CD-delningsinställning 1.0 för Windows.

• På en dator: Öppna inställningspanelen Delning (välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Delning) och markera kryssrutan DVD-/CD-delning. Få ett meddelande när en annan dator försöker ansluta till den optiska enheten genom att markera ”Fråga mig innan andra får använda min DVD-enhet”.

Öppna delningsinställningarna åt mig

• På en Windows-dator: Öppna kontrollpanelen DVD- och CD-delning och markera ”Aktivera fjärranslutning till DVD- och CD-skivor”. Markera ”Fråga mig innan andra får använda min DVD-enhet” om du vill få ett meddelande när en dator försöker ansluta till enheten.

Använda en annan dators DVD- eller CD-enhet

1. Kontrollera att delning av DVD- eller CD-enheter är inställt på den andra datorn och mata sedan in en skiva i enheten.

2. På den dator som saknar optisk enhet markerar du Fjärrskiva (under Enheter i sidofältet i Finder). Om knappen ”Be om att få använda” visas klickar du på den.