Använda en mobiltelefon till att ansluta till internet

Om du inte har någon internetanslutning kan det gå att använda en Bluetooth-utrustad mobiltelefon till att ansluta datorn till internet med upp till 56 Kbit/s. Mobiloperatören måste tillåta användning av telefonen som modem.

Om du har en iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular-modeller) läser du dokumentationen som följde med enheten för att se hur du ställer in internetdelning.

1. Om mobiltelefonen inte redan är ansluten till datorn väljer du Apple-menyn > Systeminställningar och klickar på Bluetooth.

Öppna Bluetooth-inställningarna åt mig

2. Markera telefonen i enhetslistan och klicka sedan på Anslut.

3. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på Nätverk. Klicka sedan på Bluetooth-PAN i listan till vänster.

Om Bluetooth-PAN inte visas i listan klickar du på lägg till-knappen , klickar på popupmenyn Gränssnitt och väljer Bluetooth-PAN.

4. Välj mobilen från popupmenyn Enhet och klicka sedan på Anslut.