Temaväljaren med knappar för standard och brett högst upp. Miniatyrbilder av teman visas nedanför.

Kom igång med ett tema

Alla presentationer utgår från ett tema, vilket är en färdig uppsättning diabildslayouter som du kan använda som utgångspunkt. Du ersätter bilder och text i temat med eget innehåll och lägger till fler diabilder vid behov.

Skapa en presentation

Infogningsmenyn med knapparna överst för att lägga till tabeller, diagram, former och media. Form är markerad och menyn visar en lista med kategorier och en sökknapp till vänster. Kategorin Aktiviteter är markerad och former visas nedanför.

Lägg till text, bilder, teckningar med mera

Lägg till objekt som tabeller, diagram, former och medier (bilder, ljud och video) i en diabild. Du kan lägga objekt i lager, ändra storlek på dem och länka dem till webbsidor eller andra diabilder i presentationen.

Introduktion till bilder, diagram och andra objekt

Formatreglagen för att ändra storlek och utseende på en markerad bild. Knapparna Stil, Bild och Ordna finns överst bland reglagen.

Anpassa varje detalj

Anpassa utseendet på något du lägger till på en diabild. Välj en ny färg, lägg till en kantskugga, ändra genomskinligheten med mera.

Introduktion till Keynote

Animeringsreglage för objektet som är markerat på diabilden. Längst ned på skärmen finns en knapp för inbyggningseffekten som används samt knapparna Lägg till animering och Lägg till Bygg ut. På knappen Lägg till Bygg in visas en meny med alternativ för att redigera effekten Visas.

Förtrolla dem med animering

Lägg till visuella effekter eller animeringar som fångar publiken. Du kan t.ex. lägga till en övergång så att varje diabild blir upplöst i nästa, eller låta varje ord i en titel studsa in på diabilden.

Lägga till övergångar mellan diabilder

Skärmen Lägg till personer med en bild på presentationen som ska delas. Under den finns knappar med olika sätt för att skicka inbjudan, bl.a. Mail och Kopiera länk. Längst ned finns knappen Delningsalternativ.

Samarbeta i realtid

Bjud in andra att arbeta tillsammans med dig på presentationen. Alla du bjuder in kan se ändringar som görs. Däremot kan du styra vem som kan göra ändringar eller bara titta på presentationen.

Introduktion till samarbete

Kom igång med Keynote 5.2 på iPad med hjälp av den här handboken. Om du vill se vilken Keynote-version som används på iPad öppnar du Inställningar > Keynote. Du bläddrar i handboken genom att trycka på Innehållsförteckning högt upp på sidan. Du kan också hämta handboken från Apple Books (där den är tillgänglig).

Om du behöver mer hjälp besöker du supportwebbplatsen för Keynote .