FaceTime-fönstret i ett gruppsamtal där personer visas i ett rutnät.

Komma igång med FaceTime

Ta reda på hur du kan få videosamtal att kännas som att du träffar personen fysiskt, hur du startar FaceTime-röstsamtal direkt på datorn och hur du inkluderar flera personer i ett FaceTime-gruppsamtal.

Komma igång med FaceTime på datorn

Ett FaceTime-fönster med tre personer framför animerade bakgrunder. Personen i mitten gör tummen upp med båda händerna.

Svara med reaktioner

Låt andra veta vad du tycker under videosamtal med 3D-animationer, som hjärtan, konfetti, laserstrålar eller regn, på skärmen. Du kan till och med lägga till reaktioner med hjälp av gester.

Lägga till reaktioner med gester

En delad skärm under ett FaceTime-videosamtal. I fönstret till vänster finns presentatören och en Keynote-presentation i ett stort presentatörsöverlägg. I fönstret till höger visas tre deltagare.

Visas samtidigt som du delar skärmen

Med presentatörsöverlägg kan du se till att du visas ovanpå det innehåll som du presenterar under nästa videosamtal. Använd ett stort överlägg till att rama in innehållet bredvid dig eller visa bara ditt ansikte genom att placera en liten bubbla någonstans i presentationen.

Så här använder du presentatörsöverlägg

En MacBook Pro med ett FaceTime-gruppsamtal igång. Under den är en PC där ett FaceTime-gruppsamtal pågår på webben.

Låt alla delta i samtalet

Bjud in någon att delta i FaceTime-samtalet även om de använder en Android- eller Windows-enhet.

Använda en länk till att bjuda in personer till ett FaceTime-samtal på datorn

FaceTime-fönstret visar ett videosamtal. Personen som inledde samtalet visas i en ruta i det nedre högra hörnet. En stor ruta visar två deltagare tillsammans med en Live Photo-knapp i det övre högra hörnet av rutan som deltagare i samtalet kan klicka på om de vill fånga ögonblicket.

Fånga det speciella ögonblicket

Ta en Live Photo-bild av en annan deltagare under ett videosamtal och spara den automatiskt i Bilder.

Så här tar du en Live Photo-bild

Utforska FaceTime Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder eller regioner.