Ett fönster i Skivverktyg med vyn Visa endast volymer markerad. I sidofältet till vänster visas två interna volymer, en extern volym och en skivavbildsvolym. I panelen till höger visas information om den markerade volymen.

Låt macOS hantera utrymme mellan flera volymer

Med filsystemet APFS (Apple File System) som introducerades i macOS 10.13 kan du snabbt lägga till och radera volymer på lagringsenheter. APFS-formaterade volymer växer och krymper automatiskt, så du behöver aldrig mer partitionera om en lagringsenhet.

Lägga till en volym i en APFS-behållare

Ett fönster i Skivverktyg som visar raderingsdialogrutan som ställs in inför en omformatering av ett flashminne med ett krypterat APFS-format.

Skydda dina externa lagringsenheter

När du skaffar en ny flashenhet eller annan lagringsenhet kan du formatera den som APFS och kryptera den med ett lösenord för att skydda dess innehåll.

Skydda en lagringsenhet med ett lösenord

Ett fönster i Skivverktyg med dialogrutan för att bekräfta Skivkontroll.

Kontrollera din skiva

Om du har problem med en skiva kan Skivverktyg kontrollera skivan och reparera problem som det upptäcker.

Reparera en skiva

Utforska Skivverktyg Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.