Ställa in ditt kontaktkort

Kontakter skapar automatiskt ett kontaktkort åt dig – som heter ”jag” – när du ställer in datorn. Informationen på kortet, t.ex. namn, e-postadress eller bild (om du har lagt till en), kan användas i andra program som Mail och Safari. Om du lägger till ett smeknamn på kortet använder Siri smeknamnet istället för ditt förnamn.

Sidofältet i Kontakter med kortet ”jag” högst upp.

Öppna Kontakter åt mig

• Visa ditt kort: Välj Kort > Gå till mitt kort. Jag-symbolen bredvid ditt namn i kontaktlistan visar vilket som är ditt kort.

• Gör ett annat kort till ditt kort: Markera ett kort och välj Kort > Gör det här till mitt kort.

• Ändra informationen på ditt kort: Ändra eller lägg till information. Bilden kan användas i andra program som Meddelanden och Mail.

• Gör ditt kort privat: Välj Kontakter > Inställningar, klicka på vCard och markera Aktivera privat eget kort.

• Välj fält på det egna privata kortet som du vill dela eller exportera: Markera kortet, klicka på Redigera längst ned i fönstret och markera kryssrutorna Dela för fälten som du vill ta med när du delar eller exporterar kortet.

Informationen på kortet kan användas till att automatiskt fylla i din kontaktinformation, lösenord med mera i webbformulär i Safari.