Ett rutnät ovanpå skrivbordet där appen Mail är öppen. Rutnätet delar upp skrivbordet i sju kolumner och fyra rader. Cellerna är numrerade från 1 till 28. Återkopplingsfönstret finns till höger om Mail-fönstret.

Röststyrning

Med röststyrning kan du säga kommandon och på det sättet navigera på skrivbordet och i appar, interagera med det som visas på skärmen, diktera och redigera text och annat.

Komma igång med röststyrning

På hempanelen för Reglagestyrning finns, från vänster till höger, knappar för att styra tangentbordet, pekaren, Dock, menyraden, systemreglage, anpassade paneler, skärmplacering och andra enheter.

Reglagestyrning

Med reglagestyrning kan du enklare använda en assisterande enhet till att skriva in text, navigera och interagera med det som finns på skärmen och styra datorn.

Så här använder du Reglagestyrning

Hjälpmedelstangentbordet med skrivförslag överst. Nedanför en rad knappar för systemreglage för att exempelvis ändra ljusstyrkan på skärmen, visa Touch Bar på skärmen och visa anpassade paneler.

Hjälpmedels­tangentbord

Använd hjälpmedelstangentbordet på skärmen (med fördröjning) till att mata in text och styra datorn utan ett fysiskt tangentbord och utföra musåtgärder med ögon- eller huvudspårningsteknik.

Så här använder du hjälpmedelstangentbordet

Ett panelsamlingsfönster visas med en lista över tangentbordspaneler till vänster. Till höger finns knappar och grupper samlade på en panel.

Panelredigerare

Med panelredigeraren kan du skapa anpassade paneler som används med reglagestyrning eller hjälpmedelstangentbordet på datorn.

Så här använder du panelredigeraren

Utforska Röststyrning, reglagestyrning och hjälpmedels­tangentbord Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Fler resurser finns på Apples webbplats Support för hjälpmedel.