Ett rutnät ovanpå skrivbordet där appen Mail är öppen. Rutnätet delar upp skrivbordet i sju kolumner och fyra rader. Cellerna är numrerade från 1 till 28. Återkopplingsfönstret finns till höger om Mail-fönstret.

Röststyrning

Med röststyrning kan du säga kommandon för att diktera och arbeta med text, navigera på skrivbordet och i appar och styra datorn.

Så här använder du röststyrning

På hempanelen för reglagestyrning finns knappar för att styra, från vänster till höger, tangentbordet, pekaren, appar, Dock, menyraden, systemreglage, anpassade paneler, skärmplacering och andra enheter.

Reglagestyrning

Om du använder assisterande enheter gör Reglagestyrning det enklare att skriva in text, arbeta med objekt på skärmen och styra datorn.

Så här använder du Reglagestyrning

Hjälpmedelstangentbordet med skrivförslag överst. Nedanför en rad knappar för systemreglage för att exempelvis ändra ljusstyrkan på skärmen, visa Touch Bar på skärmen och visa anpassade paneler.

Hjälpmedelstangentbord

Om du har svårt att skriva på ett fysiskt tangentbord blir det lättare att navigera på datorn och skriva text med hjälp av hjälpmedelstangentbordet (med fördröjning).

Så här använder du hjälpmedelstangentbordet

Ett panelsamlingsfönster med en lista över tangentbordspaneler till vänster. Till höger finns knappar och grupper samlade på en panel.

Panelredigerare

Med panelredigeraren kan du skapa anpassade paneler som används med reglagestyrning eller hjälpmedelstangentbordet på datorn.

Så här använder du panelredigeraren

Utforska Röststyrning, reglagestyrning och hjälpmedels­tangentbord Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Besök Apples webbplats Support för hjälpmedel om du behöver mer hjälp