Ställa in och använda Magic Keyboard för iPad

Läs om hur du ställer in och använder Magic Keyboard med din iPad Pro.

Det här behöver du

Du måste ha en 12,9-tums iPad Pro (3:e och 4:e generationen) eller en 11-tums iPad Pro (1:a och 2:a generationen) som använder iPadOS 13.4 eller senare för att kunna använda Magic Keyboard för iPad.

Ansluta Magic Keyboard till iPad

1. Placera ditt Magic Keyboard på en plan yta med gångjärnet riktat från dig och Apple-logotypen vänd uppåt.
  2. Öppna locket. Den övre delen av locket fälls då bort från dig.
  3. Fortsätt att luta locket tills det har vinkeln du vill ha eller tills det inte kan öppnas mer.
  4. Placera din iPad på ditt Magic Keyboard. De bakre objektiven ska vara längst upp till vänster, så att de passar in i mallen på ditt Magic Keyboard.

Använda Magic Keyboard

När du har anslutit din iPad till ditt Magic Keyboard behöver du inte parkoppla, slå på eller ladda tangentbordet. Så här öppnar och använder du ditt Magic Keyboard.

Öppna Magic Keyboard medan din iPad är ansluten

1. Placera ditt Magic Keyboard på en plan yta med gångjärnet riktat från dig och Apple-logotypen vänd uppåt.
  2. Öppna locket tills det har vinkeln du vill ha eller tills det inte kan öppnas mer.

Väcka upp iPad från Magic Keyboard

Du väcker din iPad genom att trycka på någon av tangenterna på Magic Keyboard. Med ännu en tangenttryckning öppnas låsskärmen. Lås upp iPad med Face ID eller ange en lösenkod från Magic Keyboard. Du kan också trycka på skärmen som vanligt.

Justera betraktningsvinkeln

Du kan luta din iPad upp eller ned för att hitta den perfekta betraktningsvinkeln.

Justera inställningar för styrplatta och tangentbordets ljusstyrka

Justera styrplattan genom att gå till Inställningar > Allmänt > Styrplatta. Du kan ändra accelerationen (det vill säga hur snabbt pekaren rör sig) samt rullningsriktningen. Och du kan slå på eller av Tryck för att klicka och Sekundärklicka med två fingrar.

När du vill justera ljusstyrkan på tangenterna på ditt Magic Keyboard går du till Inställningar > Allmänt > Tangentbord > Fysiskt tangentbord. Sedan drar du skjutreglaget Tangentbordets ljusstyrka till höger eller vänster för att få tangenterna att visas ljusare eller mer dämpat.

Ladda din iPad

Du kan ladda din iPad som vanligt genom att ansluta din usb-C-kabel till iPad-enhetens usb-C-port. Du kan också ansluta din usb-C-kabel till usb-C-porten på ditt Magic Keyboard. Ditt Magic Keyboard behöver inte laddas.

Usb-C-porten på Magic Keyboard ger ström, men överför inte data. Det betyder att du inte kan använda den här porten med inmatningsenheter som en usb-C-mus. Anslut aldrig den ena änden av en usb-C-kabel till usb-C-porten på din iPad och den andra änden till usb-C-porten på ditt Magic Keyboard.

Växla till det virtuella tangentbordet

Du kan behöva använda det virtuella tangentbordet istället för Magic Keyboard för att göra sådant som att skriva accenttecken eller använda diktering.

Tryck på nedåtpilen på ditt Magic Keyboard och tryck och håll ned  tills det virtuella tangentbordet visas om du vill visa det virtuella tangentbordet. Tryck på  för att dölja tangentbordet igen.

Läs mer

Magic Keyboard för iPad har magneter som håller din iPad på plats. Placera inte kort som lagrar information på en magnetremsa, till exempel kreditkort eller nyckelkort till hotell, inuti Magic Keyboard eller mellan din iPad och Magic Keyboard. Kortet kan avmagnetiseras.