Hitta mjukvaruversionen på iPhone, iPad eller iPod

Du kan hitta versionen av mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod som är installerad på din iPhone, iPad eller iPod med din enhet eller med en dator.

iPhone som visar skärmen Om med mjukvaruversionen under enhetens namn.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

Om du vill hitta mjukvaruversionen som är installerad på din enhet går du till Inställningar > Allmänt och trycker sedan på Om.

På din iPod, iPod classic, iPod nano eller iPod mini

1. Tryck på menyknappen flera gånger tills huvudmenyn visas.
  2. Bläddra till och välj Inställningar > Om.
  3. Enhetens mjukvaruversion bör visas på skärmen. På iPod nano (3:e och 4:e generationen) och iPod classic visar du mjukvaruversionen genom att trycka två gånger på mittknappen när skärmen Om visas.

På en iPod shuffle

Om du vill hitta mjukvaruversionen som är installerad på din iPod shuffle använder du Finder eller iTunes på din dator.

Med en dator

Du kan också använda en dator för att hitta din enhets mjukvaruversion. Gör så här:

1. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina eller senare. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare, eller på en Windows-dator.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Leta rätt på din enhet på datorn. Läs om vad du kan göra om datorn inte känner igen din enhet.
  4. Titta under fliken Allmänt eller fliken Sammanfattning om du vill se mjukvaruversionen.

Ett Finder-fönster som visar fliken Allmänt för en inkopplad enhet, Johns iPhone. Mjukvaruversionen visas längst upp i fönstret.