Hitta mjukvaruversionen på iPhone, iPad eller iPod

Du kan hitta iOS-versionen eller iPod-mjukvaran som är installerad på din iPhone, iPad eller iPod med din enhet eller i iTunes.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > Allmänt > Om för att hitta den iOS-version som är installerad på din enhet.

På din iPod, iPod classic, iPod nano eller iPod mini

1. Tryck på menyknappen flera gånger tills huvudmenyn visas.
  2. Bläddra till och välj Inställningar > Om.
  3. Enhetens mjukvaruversion bör visas på skärmen. På iPod nano (3:e och 4:e generationen) och iPod classic visar du mjukvaruversionen genom att trycka två gånger på mittknappen när fönstret Om visas.

På en iPod shuffle

Med iTunes

Du kan också använda iTunes för att hitta din enhets mjukvaruversion. Gör så här:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes.
  2. Öppna iTunes och anslut din enhet.
  3. Klicka på enhetens symbol längst upp till vänster i iTunes-fönstret.
  4. Titta i avsnitten Sammanfattning eller Inställningar efter mjukvaruversionen.

Lär dig vad du kan göra om iTunes inte känner igen din enhet.