Hitta mjukvaruversionen på iPhone, iPad eller iPod

Du kan hitta versionen av mjukvaran för iOS, iPadOS eller iPod som är installerad på din iPhone, iPad eller iPod med din enhet eller med en dator.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

Om du vill hitta mjukvaruversionen som är installerad på din enhet går du till Inställningar > Allmänt och trycker sedan på Om.

På din iPod, iPod classic, iPod nano eller iPod mini

1. Tryck på menyknappen flera gånger tills huvudmenyn visas.
  2. Bläddra till och välj Inställningar > Om.
  3. Enhetens mjukvaruversion bör visas på skärmen. På iPod nano (3:e och 4:e generationen) och iPod classic visar du mjukvaruversionen genom att trycka två gånger på mittknappen när skärmen Om visas.

På en iPod shuffle

Med en dator

Du kan också använda en dator för att hitta din enhets mjukvaruversion. Gör så här:

1. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina 10.15. På en Mac med macOS Mojave 10.14 eller tidigare eller på en pc: öppna iTunes.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Leta rätt på din enhet på datorn. Läs om vad du kan göra om datorn inte känner igen enheten.
  4. Titta under fliken Allmänt eller Sammanfattning om du vill se mjukvaruversionen.