Anslut en trådlös handkontroll till din Apple-enhet

Läs om att parkoppla din trådlösa DUALSHOCK®4- eller Xbox-handkontroll med din iPhone, iPod touch, iPad, Apple TV eller Mac-dator.

Anslut din trådlösa handkontroll för att spela spel från Apple Arcade eller App Store, navigera på Apple TV med mera. Spelen behöver ha stöd för handkontroller.

Kom igång

Se vilka trådlösa kontroller som stöds

• Xbox trådlös handkontroll med Bluetooth (Model 1708)
  • PlayStation DUALSHOCK®4 trådlös handkontroll
  • MFi (Made for iOS) Bluetooth-kontroller, som SteelSeries Nimbus, Horipad Ultimate, med flera kan ha stöd.

Parkoppla eller ta bort parkoppling till din iOS-enhet

1. Börja med att ha handkontrollen avstängd. Sätt den sedan i parkopplingsläge:
    • På en Xbox trådlös handkontroll trycker du på Xbox-knappen för att slå på kontrollen. Sedan håller du anslutningsknappen intryckt i några sekunder.
    • Om du har en trådlös DUALSHOCK®4 handkontroll håller du knapparna PS och Dela intryckta samtidigt tills ljusfältet börjar blinka.
  2. Tryck på Inställningar på din iPhone, iPod touch eller iPad.
  3. Välj Bluetooth och kontrollera att det är på.
    • Du kan parkoppla genom att leta upp namnet på din kontroll under Andra enheter. Tryck på namnet för att ansluta.
    • Du kan ta bort parkopplingen genom att trycka på Information  vid namnet på enheten och sedan trycka på Glöm den här enheten.

Parkoppla eller ta bort parkoppling till din Apple TV

1. Börja med att ha handkontrollen avstängd. Sätt den sedan i parkopplingsläge:
    • På en Xbox trådlös handkontroll trycker du på Xbox-knappen för att slå på kontrollen. Sedan håller du anslutningsknappen intryckt i några sekunder.
    • Om du har en trådlös DUALSHOCK®4 handkontroll håller du knapparna PS och Dela intryckta samtidigt tills ljusfältet börjar blinka.
  2. På din Apple TV 4K eller Apple TV HD går du till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter > Bluetooth.
  3. Vänta tills din Apple TV söker efter Bluetooth-tillbehör i närheten.
    • Du kan parkoppla genom att välja namnet på din kontroll. Du vet att din kontroll är ansluten när meddelandet Kontroll ansluten visas en kort stund på din tv.

• Du tar bort parkopplingen genom att välja namnet på din kontroll och sedan välja Ta bort parkoppling. Det visas ett meddelande på din tv som anger att anslutningen till kontrollen är förlorad.

Parkoppla eller ta bort parkoppling till din Mac-dator

1. Börja med att ha handkontrollen avstängd. Sätt den sedan i parkopplingsläge:
    • På en Xbox trådlös handkontroll trycker du på Xbox-knappen för att slå på kontrollen. Sedan håller du anslutningsknappen intryckt i några sekunder.
    • Om du har en trådlös DUALSHOCK®4 handkontroll håller du knapparna PS och Dela intryckta samtidigt tills ljusfältet börjar blinka.
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar på Mac-datorn.
  3. Klicka på Bluetooth och kontrollera att det är på.
  4. Leta reda på namnet på din kontroll under Enheter.
    • Kontroll-klicka på kontrollens namn och klicka sedan på Anslut för att parkoppla.
    • Kontroll-klicka på kontrollens namn och klicka sedan på Ta bort för att ta bort parkopplingen.

Om din kontroll inte är ansluten eller inte fungerar som förväntat

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.