Så här skannar du dokument på din iPhone eller iPad

Du kan använda appen Anteckningar för att skanna dokument och lägga till signaturer på din iPhone eller iPad.

Skanna ett dokument

1. Öppna Anteckningar och välj en anteckning eller skapa en ny.

2. Tryck på Kamera-knappenKamera-knappen och tryck sedan på Skanna dokumentSkanna dokument.

3. Placera ditt dokument så att kameran kan ”se” det.

4. Om enheten är i Auto-läge skannas dokumentet automatiskt. Om du behöver skanna manuellt trycker du på slutarknappenslutarknappen eller trycker på en av volymknapparna. Dra i hörnen så att skanningen passar på sidan och tryck sedan på Behåll skanning.

5. Tryck på Spara eller lägg till ytterligare skanningar till dokumentet.

ios-16-iphone-13-pro-notes-scan-document

Lär dig använda Synkad kamera för att skanna anteckningar från din iPhone eller iPad till din Mac.

Signera ett dokument

1. Öppna Anteckningar och tryck sedan på dokumentet i anteckningen.

2. Tryck på knappen Delaknappen Dela och sedan MärkningMärkning.

3. Tryck på knappen Lägg tillknappen Lägg till och tryck på SignaturSignatur och lägg till en sparad signatur eller skapa en ny signatur. Sedan kan du justera storleken på signaturrutan och placera den var du vill på dokumentet.

4. Tryck på Klar.

ios-16-iphone-13-pro-notes-markup-scanned-document

Om du vill signera ditt dokument manuellt följer du steg 1–2, väljer ett verktyg du vill använda och signerar sedan dokumentet med fingret eller en Apple Pencil med en kompatibel iPad.

Göra mer med Anteckningar

Läs mer om Anteckningar på din iPhone eller iPad.