Så här skannar du dokument på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda appen Anteckningar för att skanna dokument och lägga till signaturer på din iPhone, iPad eller iPod touch.

iPhone som visar hur du skannar ett dokument i Anteckningar

Skanna ett dokument

1. Öppna Anteckningar och välj en anteckning eller skapa en ny.
  2. Tryck på kameraknappen  Tryck på kameraknappen för att börja skanna ett dokument i Anteckningar och tryck sedan på Skanna dokument symbol för skanna dokument.
  3. Placera ditt dokument så att kameran kan ”se” det.
  4. Om enheten är i Auto-läge skannas dokumentet automatiskt. Om du behöver skanna manuellt trycker du på slutarknappen  tryck på slutarknappen för att skanna eller på någon av volymknapparna. Dra i hörnen så att skanningen passar på sidan och tryck sedan på Behåll skanning.
  5. Tryck på Spara eller lägg till ytterligare skanningar till dokumentet.

Läs om hur du använder Synkad kamera för att skanna anteckningar från din iPhone eller iPad till din Mac.

iPhone som visar hur du signerar ett dokument i Anteckningar

Signera ett dokument

1. Öppna Anteckningar och tryck sedan på dokumentet i anteckningen.
  2. Tryck på knappen Dela  Dela-knappen och tryck sedan på Märkning symbolen Märkning.
  3. Tryck på knappen Lägg till  Lägg till-knapp och tryck sedan på Signatur symbolen Signatur och lägg till en sparad signatur eller skapa en ny signatur. Sedan kan du justera storleken på signaturrutan och placera den var du vill på dokumentet.
  4. Tryck på Klar.

Om du vill signera ditt dokument manuellt följer du steg 1-2, väljer sedan ett verktyg du vill använda och signerar dokumentet med ditt finger eller en Apple Pencil med en kompatibel iPad.

Göra mer med Anteckningar