Parkoppla Apple Pencil med din iPad

Läs om hur du parkopplar din Apple Pencil.

Innan du börjar

Om du parkopplar Apple Pencil (1:a generationen) med iPad (10:e generationen) kontrollerar du att du har rätt usb-C till Apple Pencil-adapter och kompatibel kabel, som usb-C-laddningskabel.

Parkoppla din Apple Pencil (usb-C)

Uppdatera din iPad till iPadOS 17.1 eller senare. Skjut sedan upp änden av Apple Pencil (USB-C) och anslut en USB-C-kabel i kortplatsen. Anslut den andra änden av kabeln till din iPad.

new-apple-pencil-cap-open-to-charge

Parkoppla Apple Pencil (2:a generationen) med iPad

Fäst din Apple Pencil till magnetkontakten på sidan av din iPad. Gör så här:

ipados-17-ipad-pro-connect-apple-pencil

Parkoppla din Apple Pencil (1:a generationen) med din iPad (10:e generationen)

Ta av locket och anslut din Apple Pencil och en usb-C-kabel tillusb-C till Apple Pencil-adaptern. Anslut den andra änden av kabeln till din iPad.

När knappen Parkoppla visas trycker du på den. Vänta tills din Apple Pencil parkopplas, koppla sedan bort den från usb-C till Apple Pencil-adaptern.

Din Apple Pencil och iPad förblir parkopplade tills du startar om din iPad eller parkopplar din Apple Pencil med en annan iPad. När du är redo att använda din Apple Pencil igen använder du samma steg för att parkoppla den med din iPad.

Parkoppla din Apple Pencil (1:a generationen) med din iPad (6:e till 9:e generationen)

Ta bort locket och anslut din Apple Pencil till Lightning-kontakten på din iPad.

apple-pencil-crop-charging-with-cap

När knappen Parkoppla visas trycker du på den.

Din Apple Pencil och iPad förblir parkopplade tills du startar om din iPad, aktiverar flygplansläge eller parkopplar din Apple Pencil med en annan iPad. När du är redo att använda din Apple Pencil igen använder du samma steg för att parkoppla den med din iPad.

Om din Apple Pencil inte går att parkoppla med iPad-enheten

1. Anslut din Apple Pencil till din iPad:

• För Apple Pencil (2nd generation): Placera din Apple Pencil mitt på magnetkontakten som finns på samma sida av din iPad som volymknapparna.

• För Apple Pencil (1:a generationen) och iPad (6:e till 9:e generationen): Ta av locket och koppla in din Apple Pencil i Lightning-kontakten på din iPad.

• För Apple Pencil (1:a generationen) och iPad (10:e generationen): Ta av locket och koppla in din Apple Pencil med en usb-C-kabel i en usb-C till Apple Pencil-adapter. Anslut den andra änden av kabeln till din iPad.

2. Starta om din iPad och försök sedan att parkoppla igen.

3. Gå till Inställningar > Bluetooth och kontrollera att Bluetooth är aktiverat.

4. Du hittar din Apple Pencil på samma skärm under Mina enheter. Om du hittar den trycker du på info . Tryck sedan på Glöm den här enheten.

5. Anslut din Apple Pencil till din iPad och tryck på knappen Parkoppla när den visas efter några sekunder.

6. Om knappen Parkoppla inte visas väntar du i en minut medan din Apple Pencil laddas. Försök sedan ansluta din Apple Pencil igen och vänta tills du ser knappen Parkoppla.

7. Om knappen Parkoppla fortfarande inte visas kontaktar du Apple-supporten.