Använda Synkad kamera på din Mac

Du kan använda din iPhone, iPad eller iPod touch för att skanna dokument eller ta en bild av något i närheten och få den att visas direkt på din Mac. Synkad kamera stöds av många program, som Finder, Mail, Meddelanden med mera.

Kontrollera kraven

Synkad kamera fungerar när dina enheter är nära varandra och konfigurerade på följande sätt:

• Både wifi och Bluetooth är aktiverat på Mac-datorn och iOS-enheten.
  • Mac-datorn och iOS-enheten är inloggade på iCloud med samma Apple-ID som använder tvåfaktorsautentisering.
  • Mac-datorn har macOS Mojave och iOS-enheten har iOS 12.

Kontrollera vilka program som stöds

Du kan använda Synkad kamera på din Mac i dessa program:

• Finder
  • Keynote 8.2 eller senare
  • Mail
  • Meddelanden
  • Anteckningar
  • Numbers 5.2 eller senare
  • Pages 7.2 eller senare
  • Textredigerare

Ta en bild

1. Öppna ett program som stöds på din Mac.
  2. Kontrollklicka i dokumentet eller fönstret där du vill att bilden ska visas eller välj menyn Arkiv eller Infoga. Välj sedan Importera eller Infoga från iPhone eller iPad > Ta bild. Då öppnas kameraappen på din iPhone eller iPad.
    Använd Synkad kamera i Finder genom att öppna ett Finder-fönster och klicka på popupmenyn Åtgärd knappen i åtgärdsmenyn eller kontrollklicka på Skrivbordet eller fönstret där du vill att bilden ska visas. Välj sedan Importera från iPhone eller iPad > Ta bild.menyn importera från iPhone eller iPad i en bild i Keynote
  3. På din iPhone eller iPad trycker du på knappen ta bild för att ta en bild och trycker sedan på Använd bild. Bilden visas sedan i dokumentet eller fönstret på Mac-datorn.

Skanna dokument

1. Öppna ett program som stöds på din Mac.
  2. Kontrollklicka i dokumentet eller fönstret där du vill att skanningen ska visas eller välj menyn Arkiv eller Infoga. Välj sedan Importera eller Infoga från iPhone eller iPad > Skanna dokument. Då öppnas kameraappen på din iPhone eller iPad.
    Använd Synkad kamera i Finder genom att öppna ett Finder-fönster och klicka på popupmenyn Åtgärd knappen i åtgärdsmenyn eller kontrollklicka på Skrivbordet eller fönstret där du vill att skanningen ska visas. Välj sedan Importera från iPhone eller iPad > Skanna dokument. menyn Importera från iPhone eller iPad i ett nytt meddelandefönster i Mail
  3. Placera dokumentet framför kameran på din iPhone eller iPad och vänta på att skanningen slutförs. Om du behöver skanna manuellt trycker du på knappen ta bild eller en av volymknapparna. Sedan justerar du skanningen så att den får plats på sidan genom att dra i hörnen och trycker på Behåll skanning.
  4. Lägg till fler skanningar i dokumentet eller tryck på Spara när du är klar. Dina skanningar visas i ett PDF-dokument i dokumentet eller fönstret på din Mac.