Uppgradera från Apples driftsättningsprogram och volymköpsprogrammet

Uppgradera nu till Apple School Manager eller Apple Business Manager för att fortsätta hantera Apple-enheter och köpa appar och böcker.

Om du använde Apples program för enhetsregistrering, inklusive programmet för enhetsregistrering eller volymköpsprogrammet (VPP), uppgraderar du organisationen till Apple Business Manager eller Apple School Manager. Med Apple Business Manager och Apple School Manager kan du köpa innehåll, ställa in automatisk enhetsregistrering i din MDM-lösning och skapa konton för elever, lärare och personal.

Uppgradera till Apple School Manager

Om utbildningsorganisationen använde enhetsregistreringsprogrammet eller VPP kan du uppgradera till Apple School Manager.

Uppgradera till Apple School Manager* genom att logga in på school.apple.com med ditt representantkonto för Apples driftsättningsprogram och följa anvisningarna på skärmen.

Uppgradera till Apple Business Manager

Om företaget använde enhetsregistreringsprogrammet kan du uppgradera till Apple Business Manager.

Uppgradera till Apple Business Manager* genom att logga in på business.apple.com

Om organisationen endast använde VPP kan du registrera dig för Apple Business Manager Du måste tillhandahålla information om ditt företag inklusive D-U-N-S-nummer och mejladress som inte tidigare har använts som ett Apple-ID för någon Apple-tjänst eller webbplats.

När du har uppgraderat

När du har uppgraderat har Apple Business Manager eller Apple School Manager alla dina:

• Konton

• Kontouppgifter

• MDM-servrar

• MDM-enheter

• Servertoken

• Enhetsbeställningar

• Andra objekt som förknippas med ditt konto

Bjuda in VPP-köpare

Din organisation kan ha ett eller flera separata VPP-konton. När du har registrerat dig för eller uppgraderat till Apple Business Manager eller Apple School Manager kan du bjuda in VPP-köpare till ditt nya konto. Läs om hur du bjuder in VPP-köpare till Apple School Manager och Apple Business Manager.

Berättigade konton

Du kan bjuda in följande konton till Apple School Manager eller Apple Business Manager:

• Programassistenter: Dessa konton skapades före februari 2014.

• Agentkonton: Dessa konton användes för att registrera sig för VPP för utbildning eller företag på webbplatsen för Apples driftsättningsprogram i februari 2014 eller senare.

• Administratörskonton: Dessa konton skapades på webbplatsen för Apples driftssättningsprogram, men de används enbart till volymköpsprogram för skola eller företag.

Du kan endast bjuda in konton som uppfyller samtliga av följande krav:

• Köparen hör till samma registreringstyp (utbildning eller företag)

• Köparen använder samma D-U-N-S-nummer (endast företag)

• Köparen är från samma land eller region

• Köparen har åtkomst till VPP för utbildning eller företag och är inte redan ett Hanterat Apple-ID

• Köparen har aldrig haft åtkomst till enhetsregistreringsprogrammet

Ändringar av roller

Apple Business Manager och Apple School Manager introducerar några ändringar i de roller som du tilldelar dina användare.

I Apples driftsättningsprogram var Agent den högsta nivån av administrativ åtkomst. I Apple Business Manager och Apple School Manager kallas denna roll nu Administratör. Din organisation kan ha upp till fem administratörer.

Andra Apple-driftsättningsroller kommer att bjudas in som ansvariga. Administratören eller personansvarig kan lägga till, ta bort eller ändra roller efter att du har uppgraderat. Alla dessa roller, inklusive administratörer, är hanterade Apple-ID:n.

Hanterade Apple-ID för alla roller

När användare med den tidigare rollen agent eller administratör loggar in på Apple Business Manager eller Apple School Manager för första gången omvandlas deras Apple-ID:n till Hanterade Apple-ID:n. Om deras konton inte ställts in med tvåfaktorsautentisering tidigare ska de göra det då.

Läs mer

*För att uppgradera till Apple School Manager eller Apple Business Manager behöver du en Mac med Safari 14.1 eller senare, Chrome 87 eller senare, eller Microsoft Edge 87 eller senare; en iPad med iPadOS 14.1 eller senare med Safari eller Chrome 87 eller senare, eller en pc med Chrome 87 eller senare eller Microsoft Edge 87 eller senare.