Ändra Siris röst och språk

Läs om hur du ändrar röst och språk för Siri.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

Gå till Inställningar > Siri och sökning.

Tryck på Språk för att ändra vilket språk Siri använder för frågor och svar.

Tryck på Siri-röst för att ändra rösten som Siri talar med.

För att höra talade svar från Siri på din enhet trycker du på Inställningar > Siri och sökning > Siri-svar.

På din Mac

Om du har en Mac med macOS Sierra eller senare går du till Apple-menyn () > Systeminställningar och klickar sedan på Siri. Här kan du välja följande:

• Språk: Ändra vilket språk Siri använder för frågor och svar.
  • Röstvariation: Ändra varianten av språket som Siri använder.
  • Siri-röst: Ändra rösten som Siri talar med.
  • Röstfeedback: Aktivera denna om du vill ha röstsvar från Siri. Om du avaktiverar den hör du inget röstsvar, utan du ser Siris svar i Siri-fönstret.

På Apple Watch

Siri använder samma språk och röst på din Apple Watch som på din iPhone. På Apple Watch Series 3 kan Siri läsa upp svar. Gå till Inställningar > Siri på din Apple Watch.

På tidigare Apple Watch-modeller visar Siri svar på skärmen med text eller bild. Läs mer om Siri på Apple Watch.

På din Apple TV 4K eller Apple TV HD

Siri använder samma språk som du har ställt in på din Apple TV 4K eller Apple TV HD. Gå till Inställningar > Allmänt för att ändra språket som Siri använder. Välj Språk under Siri och välj sedan ett språk.

Siri talar inte på Apple TV, men behandlar din fråga och visar svaret på bildskärmen.

Läs mer om Siri på Apple TV 4K eller Apple TV HD.