Ändra Siris röst och språk

Läs om hur du ändrar röst och språk för Siri.

Siri på iPhone, iPad, iPod touch och Mac

Du kan anpassa Siri till att känna igen dina förfrågningar och svara med andra språk, röster och dialekter. Du kan välja att använda ett annat språk för Siri än det som används för din enhet.

Använd Siri-inställningar på din enhet när du vill ändra språk och röst för Siri:

• iPhone, iPad och iPod touch: Gå till Inställningar > Siri och sök.
  • Mac med macOS Sierra eller senare: Gå till Apple-menyn > Systeminställningar och klicka sedan på Siri.

Använd språkinställningarna för att ändra Siri-språket för förfrågningar och svar. Använd Siri-röstinställningarna för att byta Siris kön eller dialekt.

Tillgängliga Siri-röstalternativ för kön och dialekt beror på språket du valt. Vissa språk kanske endast har en manlig eller kvinnlig röst, medan andra har båda. En del språk, som engelska, spanska och franska, har olika dialekter. Om du till exempel använder engelska i USA kan Siri prata med amerikansk, brittisk eller australisk engelska.

Läs mer om Siri på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac.

Siri på Apple Watch och Apple TV (4:e generationen) eller senare

Siri på Apple Watch använder det språk och den röst som är inställda på din iPhone. Du behöver en Apple Watch Series 3 för att Siri ska prata med dig. På tidigare Apple Watch-modeller visar Siri svar på skärmen med text eller bild. Läs mer om Siri på Apple Watch.

Med en Apple TV (4:e generationen eller senare) använder Siri samma språk som är inställt på din Apple TV. Siri pratar inte på Apple TV. Läs mer om Siri på Apple TV (4:e generationen eller senare)