Använda Siri på iPhone, iPad och iPod touch

Lär dig att använda Siri, den smarta personliga assistenten som hjälper dig att få saker gjorda. Siri kan skicka dina meddelanden, ringa, kontrollera din kalender med mera.

Ställ en fråga till Siri

Det finns flera sätt att prata med Siri, som att trycka på hemknappen eller sidoknappen på din enhet, ansluta till ett headset eller en bil eller använda ”Hej Siri”.

Använda hem- eller sidoknappen

Om du har en iPhone 6s eller senare håller du ned hemknappen och säger sedan vad du behöver. På vissa enheter kan du behöva vänta på att Siri visas innan du frågar.

Om du har en iPhone X håller du in sidoknappen och frågar.

Säg ”Hej Siri”

Du kan använda Siri utan att trycka på hemknappen eller sidoknappen. Kontrollera först att ”Hej Siri” är aktiverat under Inställningar > Siri och Sök > Lyssna efter ”Hej Siri”. Säg sedan ”Hej Siri” och ställ din fråga. Till exempel kan du säga ”Hej Siri, hur är vädret?”

Om du har en iPhone 6s eller senare, eller en iPad Pro*, kan du använda ”Hej Siri” när du vill. Om du har en iPhone 6 eller tidigare eller en annan iPad- eller iPod touch-modell måste du först strömansluta din enhet.

När du säger ”Hej Siri” identifierar Siri vilken enhet du försöker använda – se bara till att Bluetooth är aktiverat på enheten.

Tala till Siri med ditt headset

Om du använder ett headset som har en fjärrkontroll, eller en annan typ av Bluetooth-enhet, håller du ned mittknappen eller samtalsknappen tills du hör en ljudsignal. Säg sedan vad du vill ha hjälp med.

Om du har AirPods kan du dubbeltrycka utanpå någon av dem för att aktivera Siri.

Tala till Siri i bilen

Utöver att använda ”Hej Siri” kan du om ditt fordon har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Free hålla ned knappen för röstkommando på ratten och säga till Siri vad du vill ha. Siri väntar på att du börjar prata. Om du har en pekskärm med CarPlay kan du även använda Siri genom att hålla hemknappen intryckt på skärmen. Du kan trycka på ljudvågsknappen för att säga till Siri att du har talat klart. Det är användbart om Siri inte hör dig på grund av bakgrundsljudet. Du kan även ansluta till Siri genom att öppna vissa appar som Telefon eller Meddelanden.

Siri anpassar beteendet beroende på hur du har anslutit. Om du till exempel har anslutit via ett headset med kabel eller Bluetooth, från Siri Eyes Free eller från CarPlay läser Siri upp dina meddelanden så att du kan godkänna dem innan du skickar.

Ändra Siris röst eller språk

Du kan ändra Siris röst genom att gå till Inställningar > Siri och Sök > Siri-röst. Du kan ändra Siris röst genom att gå till Inställningar > Siri och Sök > Språk. Välj sedan i listan över språk som Siri talar och förstår

Du kan ändra hur Siri svarar genom att gå till Inställningar > Siri och Sök > Röstfeedback och välja ett alternativ.

Du kan använda Siri i alla länder eller regioner, med något av språken som stöds. Eftersom Siri är gjord för att känna igen olika uttal och dialekter i länderna som stöds, blir precisionen högre för modermålstalare. Läs om vilka Siri-funktioner som stöds i vilka länder och regioner.

Tillkännage samtal

Funktionen Tillkännage samtal är som standard inte aktiverad men du kan aktivera och justera den under Inställningar > Telefon > Tillkännage samtal.

Du kan få alla inkommande samtal tillkännagivna, endast när du är i bilen eller använder hörlurar, eller endast med hörlurarna.

Läs mer

Lär dig använda Siri på din Mac, Apple TV och Apple Watch. Eller få hjälp om Siri inte fungerar som förväntat.

* Om du har en iPhone 6s eller senare, en iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen), en iPad Pro 10,5 tum eller en iPad Pro (9,7 tum) kan du använda Hej Siri när du vill. Du kan även säga din begäran till så snart som du börjar hålla ned hemknappen eller sidoknappen. Släpp knappen så att Siri vet att du är klar. iPad Pro 12,9 tum (1:a generationen) har inte stöd för dessa funktioner. iPhone X har en sidoknapp istället för en hemknapp.