Använda Siri på alla dina Apple-enheter

Be Siri att skicka ett meddelande på din iPhone, spela dina TV-programfavoriter på din Apple TV eller starta ett träningspass på din Apple Watch. Vad du än vill göra kan Siri göra det åt dig, på alla dina Apple-enheter. Du behöver bara be henne.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Här är några sätt att prata med Siri.

Säg ”Hej Siri”

Säg bara ”Hej Siri” och sedan vad det är du vill göra. Till exempel kan du säga ”Hej Siri, hur är vädret idag?”

Tryck ned och släpp knappen.

På iPhone X och senare trycker du ned sidoknappen i några ögonblick och säger sedan det du vill göra.

Om din enhet har en Hem-knapp trycker du ned den och säger vad det är du vill göra.

Tryck och håll ned knappen.

Vill du göra en längre förfrågan? På iPhone X och senare trycker du och håller ned sidoknappen medan du säger det du vill göra. Siri slutar lyssna när du släpper sidoknappen.

Om din enhet har en Hem-knapp trycker du och håller ned den medan du säger det du vill göra.

På AirPods, headset och i bilen

Om du har på dig AirPods kan du dubbeltrycka utanpå någon av dem, vänta tills det piper och göra din förfrågan.

På andra headset eller Bluetooth-enheter håller du ned mittenknappen eller samtalsknappen tills det piper och sedan gör du din förfrågan.

Om ditt fordon har stöd för CarPlay eller Siri Eyes Free håller du knappen för röstkommando på ratten intryckt och säger sedan till Siri vad du vill ha.

På Apple Watch

Här är några sätt att prata med Siri på din Apple Watch.

Säg ”Hej Siri”

Titta på din Apple Watch eller tryck på skärmen. När den vaknar säger du ”Hej Siri” och sedan vad det är du vill göra.

Lyft armen för att tala

Med den senaste versionen av watchOS och Apple Watch Series 3 eller senare behöver du inte säga ”Hej Siri”. Håll bara klockan nära munnen och säg det du vill göra.

Håll ned Digital Crown

Tryck ned Digital Crown i några ögonblick och säg sedan till Siri vad du vill göra.

Vill du göra en längre förfrågan? Tryck och håll ned Digital Crown, säg vad du vill göra och släpp sedan Digital Crown.

På HomePod

Här är två sätt att prata med Siri på HomePod.

Tryck på översidan av HomePod

Tryck på översidan av HomePod och säg vad du vill göra.

Vill du göra en längre förfrågan? Tryck och håll ned översidan av din HomePod, säg vad du vill göra och släpp.

HomePod är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

På Mac

Här är några sätt att prata med Siri på din Mac-dator.

Säg ”Hej Siri”

På en Mac-dator (2018 eller senare) säger du ”Hej Siri” och sedan vad du vill göra.

Tryck på Siri-knappen eller använd kortkommandot

På en MacBook Pro med en Touch Bar trycker du på  på Touch Bar och säger sedan vad du vill göra. Eller så kan du trycka och hålla ned  medan du säger vad du vill göra. Siri slutar lyssna när du lyfter på fingret.

På MacOS Sierra eller senare klickar du på  i menyfältet eller Dock. Eller tryck på och håll in Kommando-tangenten (⌘) och mellanslagstangenten tills Siri svarar. Säg sedan vad du vill ha hjälp med.

Klicka på  i fönstret eller svep åt höger för att stänga om Siri inte stängs av automatiskt.

På Apple TV