Om Siri inte fungerar på Apple Watch

Läs vad du kan göra om Siri inte svarar eller ber dig att försöka igen.

Efter varje steg kontrollerar du om Siri svarar:

1. Kontrollera internetanslutningen på din Apple Watch.

2. Kontrollera om Siri är aktiverat på din iPhone. Tryck på Inställningar > Siri och sökning. Slå sedan på Lyssna efter ”Hej Siri”. Eller tryck på Lyssna efter och aktivera Siri.

3. Kontrollera om Siri har aktiverats på din Apple Watch. Tryck på Inställningar > Siri.

4. Starta om Apple Watch.

5. På iPhone går du till Inställningar > Siri och sökning och slår av Lyssna efter ”Hej Siri”. Eller tryck på Lyssna efter > Av. Aktivera sedan funktionen igen.

6. Se om mikrofonen eller högtalaren på din Apple Watch är blockerad. Om du till exempel har ett skyddsfodral på enheten tar du bort det.

7. Om Siri inte pratar på Apple Watch Series 3 eller senare kan du behöva hämta rösten. Hämtningen påbörjas när Apple Watch är ansluten till wifi och laddas. Prova att ladda Apple Watch under natten så att hämtningen hinner slutföras. Kontrollera statusen på hämtningen på din Apple Watch genom att trycka på Inställningar > Siri och bläddra till Siri-röst. Läs om vilka språk Siri talar.

Om Siri fortfarande inte svarar kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer om Siri