Använda Siri på Apple TV

Med Siri blir det enkelt att titta på tv, hitta appar med mera. Fråga efter filmer, tv-program eller appar och låt Siri hitta dem åt dig. Så enkelt är det.

Bild på hemskärmen på Apple TV+ med en Apple TV och HomePod.

Här kan du använda Siri

Siri är för närvarande tillgängligt på Apple TV 4K (1:a generationen och senare) och Apple TV HD i följande länder och regioner och på följande språk: Australien (engelska), Österrike (tyska), Belgien (nederländska, franska), Brasilien (portugisiska), Kanada (engelska, franska), Chile (spanska), Danmark (danska), Finland (finska), Frankrike (franska), Tyskland (tyska), Hongkong (kantonesiska), Korea (koreanska), Indien (engelska), Irland (engelska) ), Italien (italienska), Japan (japanska), Luxemburg (franska, tyska), Mexiko (spanska), Nederländerna (nederländska), Nya Zeeland (engelska), Norge (norskt bokmål), Ryssland (ryska), Singapore (engelska), Sydafrika (engelska), Spanien (spanska), Sverige (svenska), Schweiz (franska, tyska, italienska), Taiwan (Mandarin), Storbritannien (engelska), USA (engelska, spanska).*

Fråga Siri

Håll ned Siri-knappen på Siri Remote, säg det du vill säga och släpp sedan Siri-knappen. Om du har en HomePod kan du bara säga Hej Siri och sedan vad du behöver. Se till att avsluta din förfrågan med ”på tv:n” för att söka, styra uppspelning eller spela upp innehåll på din tv.

Du kan ställa in ditt Siri-språk så att det skiljer sig från det som din Apple TV visar. På din Apple TV går du till Inställningar > Allmänt > Siri-språk.

Siri söker i populära appar beroende på land eller region, och visar dig sedan visningsalternativen eller svaret på din fråga på skärmen. Siri kommer inte prata med dig, så du störs inte när du lyssnar eller tittar.

Titta på en livekanal, sök igenom innehåll och styr uppspelning

Vill du titta på en viss video eller ett särskilt tv-program? Eller vill du titta på något live? Be Siri om det du vill titta på, så tar Siri dig dit. Du kan även be Siri styra uppspelningen.

Söka efter titel
Om du vet vad du vill titta på kan du söka efter titel. Om det finns fler än ett val ger Siri dig olika alternativ så att du kan välja rätt. Till exempel:

• ”Titta på Ted Lasso.”
  • ”Wonder Woman.”
  • ”Spela Trolls 2: Världstrunén på tv:n.”
  • ”Monster Hunter.”

Söka efter genre, skådespelare med mera
Inte säker på vad du letar efter? Med Siri kan du söka efter genre, skådespelare, regissör, betyg, åldersgräns, popularitet med mera. Till exempel:

• ”Visa mig några roliga skräckfilmer.”
  • ”Hitta nya filmer i 4K.”*
  • ”Vilket är det senaste populära innehållet?”
  • ”Hitta tv-program för barn.”

* Du kan endast spela upp 4K-innehåll på Apple TV 4K.

Förfina sökningen
När du ber Siri hitta en film eller ett tv-program kan du förfina din sökning med skådespelare, tidsperiod, regissör med mera. Till exempel:

• ”Bara de som är bra.”
  • ”Bara de från 80-talet.”
  • ”Bara komedier.”

Styra vad som spelas upp
När du tittar på en video kan du fråga Siri om programmet, ändra dina inställningar med mera. Till exempel:

• ”Sätt på textad version.”
  • ”Snabbspola framåt två minuter.”
  • ”Vad sa han?”
  • ”Vilka medverkar i den här?”

Fler sätt att använda Siri

Siri kan ta fram sportresultat, kolla väderleken och öppna appar. Siri känner även igen namnet på etiketter på skärmen så att du kan navigera på Apple TV med rösten.

Hitta appar

Hitta en app eller en typ av app i App Store. Till exempel:

• ”Öppna Hulu.”
  • ”Hitta träningsappar.”
  • "Gå till App Store."
  • ”Öppna HBO på tv:n i vardagsrummet.”

Söka på YouTube

Du kan be Siri att hitta innehåll på YouTube genom att fråga efter det så här:

• ”Sök på YouTube efter världens snabbaste bil.”
  • ”Hitta roliga kattklipp på YouTube.”
  • ”Hitta surflektioner på YouTube.”
  • ”Hitta vegetariska matlagningsklipp på YouTube.”

Hitta min iPhone

Om du aktiverar Hitta min iPhone för dina enheter kan du be Siri spela upp ett ljud på en enhet för att hjälpa dig att hitta den. Här är några exempel:

• ”Var är min iPhone?”
  • ”Spela ett ljud på min iPhone.”
  • ”Var är min Apple Watch?”

Kolla vädret

Siri kan hjälpa dig att kolla vädret där du befinner dig eller på andra platser. Till exempel:

• ”Vad är det för temperatur utomhus?”
  • ”När går solen ner i Paris?”
  • ”Hur är vädret i Kalifornien?”

Kolla resultat

Se de senaste sportresultaten eller fråga efter tabeller, lag eller spelare.

• ”Hur ser NBA-spelschemat ut?”
  • ”Vilka fotbollsmatcher spelas nu?”
  • ”Vem är första pitcher för Boston Red Sox idag?”

Se ännu mer

Du kan använda Siri för att öppna appar på Apple TV. Till exempel:

• ”Gå till Bilder.”
  • "Öppna App Store."
  • "Öppna Inställningar."
  • ”Öppna Hulu.”

Du kan även svepa uppåt för att se mer information om väderlek, sport och aktier.

Titta på en livekanal

I appar och länder som stöds kan Siri starta liveinnehåll åt dig. Till exempel:

• ”Titta på ESPN live.”
  • ”Titta på FX live.”
  • ”Titta på ABC News live.”

Anpassa din Siri-upplevelse

I länder och regioner som stöds kan Siri känna igen rösten som är kopplad till det Apple-ID som du använder på Apple TV och en annan Apple-enhet. Ställ in Känn igen min röst för att få anpassade rekommendationer, spela din favoritmusik och mer. Prova sedan med:

• ”Vad ska jag titta på?”
  • ”Spela min musik.”
  • ”Byt till min profil.”

Aktivera eller inaktivera Siri

På din Apple TV går du till Inställningar > Allmänt > Siri.

Om din Apple TV läser upp namnen på symboler eller inställningar kontrollerar du att du inte har råkat aktivera VoiceOver. VoiceOver är inte en Siri-funktion. Om du vill stänga av VoiceOver går du till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver och inaktiverar VoiceOver.

Om du inte kan aktivera Siri

• Kontrollera i Inställningar > Allmänt > Språk och region att du har valt ett språk och land eller region som stöds.
  • Kontrollera att din faktureringsadress för iTunes och App Store finns i samma land eller region. Siri blir till exempel inte tillgängligt även om du ställer in systemspråket till ett Siri-språk som stöds om din fakturainformation för iTunes Store anger ett annat land eller en annan region.

* Tillgänglighet, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Apple TV 4K och Apple TV HD levereras med likadan fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som har stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote. Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som din Apple TV 4K eller Apple TV HD är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.