Använda Siri på Apple TV

Med Siri blir det enkelt att titta på tv, hitta appar med mera. Fråga efter filmer, tv-program eller appar och låt Siri hitta dem åt dig. Enklare kan det inte bli.

Här kan du använda Siri

Siri är för närvarande tillgängligt på Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) i följande länder och regioner och på följande språk: Australien (engelska), Brasilien (portugisiska), Kanada (engelska, franska), Tyskland (tyska), Frankrike (franska), Mexiko (spanska), Nederländerna (holländska), Norge (norska bokmål), Japan (japanska), Spanien (spanska), Sverige (svenska), Storbritannien (engelska), USA (engelska, spanska).*

Fråga Siri

Håll ned Siri-knappen på Siri Remote, säg det du vill säga och släpp sedan Siri-knappen. Siri söker i populära appar beroende på land eller region, och visar dig sedan visningsalternativen eller svaret på din fråga på skärmen. Siri pratar inte med dig, så den stör dig inte när du lyssnar eller tittar.

Om du trycker och släpper Siri-knappen ger Siri dig tips och förslag. Se några exempel nedan.

Titta på en livekanal, sök igenom innehåll och styr uppspelning

Vill du titta på en viss video eller ett särskilt tv-program? Eller vill du titta på något live? Be Siri om det du vill titta på, så tar Siri dig dit. Du kan även be Siri styra uppspelningen.

Söka på titel
Om du vet vad du vill titta på kan du söka efter titel. Om det finns fler än ett val ger Siri dig olika alternativ så att du kan välja rätt. Till exempel:

• ”Jag vill se Gone Girl.”
  • ”Hitta Pitch Perfect.”
  • ”Hitta Harry Potter och Fenixordern”

Söka på genre, skådespelare med mera
Inte säker på vad du letar efter? Med Siri kan du söka efter genre, skådespelare, regissör, betyg, åldersgräns, popularitet med mera. Till exempel:

• ”Visa roliga skräckfilmer.”
  • ”Hitta nya filmer i 4K.”*
  • ”Vilket är det senaste populära innehållet?”
  • ”Hitta tv-program för barn.”

*Du kan endast spela upp 4K-innehåll på Apple TV 4K.

Förfina sökningen
När du ber Siri att hitta en film eller ett tv-program kan du förfina din sökning med skådespelare, tidsperiod, regissör med mera. Till exempel:

• ”Endast bra.”
  • ”Endast från 80-talet.”
  • ”Endast komedier.”
  • ”Bara från i år.”

Styra vad som spelas upp
När du tittar på en video kan du fråga Siri om programmet, ändra dina inställningar med mera. Till exempel:

• ”Slå på dold textning.”
  • ”Spola framåt två minuter.”
  • ”Vad sa han?”
  • ”Vem är med i den här?”

Fler sätt att använda Siri

Siri kan ta fram sportresultat, kolla väderleken och öppna appar. Siri känner även igen namnet på etiketter på skärmen så att du kan navigera i Apple TV med rösten.

Hitta appar

Hitta en app eller en typ av app i App Store. Till exempel:

• ”Hitta appen Showtime.”
  • ”Hitta träningsappar.”
  • ”Hitta appar från Disney.”
  • ”Hitta appar för barn.”

Söka på YouTube

Du kan be Siri att hitta innehåll på YouTube genom att fråga efter det så här:

• ”Sök på YouTube efter världens snabbaste bil.”
  • ”Hitta roliga filmklipp på katter på YouTube.”
  • ”Hitta surflektioner på YouTube.”
  • ”Hitta matlagningsvideor för vegetarisk mat på YouTube.”

Hitta min iPhone

Om du aktiverar Hitta min iPhone för dina enheter kan du be Siri spela upp ett ljud på en enhet för att hjälpa dig att hitta den. Här är några exempel:

• ”Var är min iPhone?”
  • ”Spela upp ett ljud på min iPhone.”
  • ”Var är min Apple Watch?”

Kolla vädret

Siri kan hjälpa dig att kolla vädret där du befinner dig eller på andra platser. Till exempel:

• ”Vad är det för temperatur ute?”
  • ”När är solnedgången i Paris?”
  • ”Hur är vädret i Kalifornien?”

Kolla resultat

Se de senaste sportresultaten eller fråga efter tabeller, lag eller spelare.

• ”Vad är NBA-schemat?”
  • ”Vilka fotbollsmatcher spelas nu?”
  • ”Vem är första pitcher för Boston Red Sox idag?”

Kontrollera aktier

Siri kan även hjälpa dig att hitta dagspriser på olika marknader och se börskurser. Till exempel:

• ”Vad visar NASDAQ idag?”
  • ”Hur går det för Apple-aktien idag?”

Se ännu mera

Du kan använda Siri för att öppna appar på Apple TV. Till exempel:

• ”Gå till Bilder.”
  • "Öppna App Store."
  • "Öppna Inställningar."
  • ”Öppna Hulu.”

Du kan även svepa uppåt för att se mer information om väderlek, sport och aktier.

Titta på en livekanal

I appar och länder som stöds kan Siri starta liveinnehåll åt dig. Till exempel:

• ”Titta på ESPN live.”
  • ”Titta på FX live.”
  • ”Titta på ABD News live.”

Slå på eller av Siri

På din Apple TV går du till Inställningar > Allmänt > Siri.

Om din Apple TV läser upp namnen på symboler eller inställningar kontrollerar du att du inte har råkat slå på VoiceOver. VoiceOver är inte en Siri-funktion. Om du vill stänga av VoiceOver går du till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver och inaktiverar VoiceOver.

Få hjälp

• Om du inte kan slå på Siri är det två saker du ska kontrollera:
    • I Inställningar > Allmänt > Språk och region kontrollerar du att du har valt ett språk och ett land eller en region som stöds
    • Kontrollera att din faktureringsadress för iTunes och App Store finns i samma land eller region. Siri blir till exempel inte tillgängligt även om du ställer in systemspråket till ett Siri-språk som stöds om din fakturainformation för iTunes Store anger ett annat land eller en annan region.

Gör ännu mer med Siri på Apple TV

*Tillgängligheten för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Apple TV 4K och Apple TV (4:e generationen) skickas med samma fjärrkontroll överallt. I länder och regioner som stöder Siri heter fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote.Siri fungerar med båda fjärrkontrollerna så länge som Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) är inställd på ett språk och ett land eller en region som har stöd för Siri.