Använda Siri på Apple TV

Med Siri blir det enkelt att titta på tv, hitta appar med mera. Fråga efter filmer, tv-program eller appar och låt Siri hitta dem åt dig. Så enkelt är det.

Var du kan använda Siri

Fråga Siri

Använd Siri för att söka efter innehåll och appar

Upptäck fler sätt att använda Siri

Slå på eller av Siri

Om du inte kan slå på Siri

Här kan du använda Siri på Apple TV

Siri är för närvarande tillgängligt på Apple TV 4K (1:a generationen och senare) och Apple TV HD i följande länder och regioner och på följande språk: Australien (engelska), Österrike (tyska), Belgien (nederländska, franska), Brasilien (portugisiska), Kanada (engelska, franska), Chile (spanska), Danmark (danska), Finland (finska), Frankrike (franska), Tyskland (tyska), Hongkong (kantonesiska), Indien (engelska), Irland (engelska), Israel (hebreiska), Italien (italienska), Japan (japanska), Korea (koreanska), Luxemburg (franska, tyska), Malaysia (malaj), Mexiko (spanska), Nederländerna (nederländska), Nya Zeeland (engelska), Norge (norskt bokmål), Ryssland (ryska), Singapore (engelska), Sydafrika (engelska), Spanien (spanska), Sverige (svenska), Schweiz (franska, tyska, italienska), Taiwan (mandarin), Thailand (Thai), Turkiet (turkiska), Storbritannien (engelska), USA (engelska, spanska).*

Fråga Siri på Apple TV

Håll ned Siri-knappen på Siri Remote, säg det du vill säga och släpp sedan Siri-knappen.

Om du har en HomePod kan du få Siris uppmärksamhet genom att använda rösten eller trycka länge på den övre delen av HomePod. Se till att avsluta din förfrågan på HomePod med ”på tv:n” för att söka, styra uppspelning eller spela upp innehåll på din tv.

Ta reda på hur du använder Siri på alla dina Apple-enheter

Du kan ställa in ditt Siri-språk så att det skiljer sig från det som din Apple TV visar. På din Apple TV går du till Inställningar> Allmänt > Siri-språk.

Siri söker i populära appar beroende på land eller region, och visar dig sedan visningsalternativen eller svaret på din fråga på skärmen. Siri kommer inte prata med dig, så du störs inte när du lyssnar eller tittar.

Vill du titta på en viss video eller ett särskilt tv-program? Eller vill du titta på något live? Be Siri om det du vill titta på, så tar Siri dig dit.

Söka på titel

Om du vet vad du vill titta på kan du söka efter titel. Om det finns fler än ett val ger Siri dig olika alternativ så att du kan välja rätt. Till exempel:

• ”Titta på Ted Lasso.”

• ”Spela Transformers: Rise of the Beasts.”

• ”Dune.”

Söka på genre, skådespelare med mera

Inte säker på vad du letar efter? Med Siri kan du söka efter genre, skådespelare, regissör, betyg, åldersgräns, popularitet med mera. Till exempel:

• ”Visa mig några roliga skräckfilmer.”

• ”Hitta nya filmer i 4K.”*

• ”Vilket är det senaste populära innehållet?”

• ”Hitta tv-program för barn.”

*Du kan endast spela upp 4K-innehåll på Apple TV 4K.

Hitta appar

Hitta en app eller en typ av app i App Store. Till exempel:

• ”Öppna Hulu.”

• ”Hitta träningsappar.”

• "Gå till App Store."

Få anpassade rekommendationer

I länder och regioner som stöds kan Siri känna igen rösten som är kopplad till det Apple-ID som du använder på Apple TV och en annan Apple-enhet. Ställ in Känn igen min röst för att få anpassade rekommendationer, spela din favoritmusik och mer.

• ”Vad ska jag titta på?”

• ”Spela min musik.”

• ”Byt till min profil.”

Söka på YouTube

Du kan be Siri att hitta innehåll på YouTube genom att fråga efter det så här:

• ”Sök på YouTube efter världens snabbaste bil.”

• ”Hitta roliga kattklipp på YouTube.”

• ”Hitta surflektioner på YouTube.”

• ”Hitta vegetariska matlagningsklipp på YouTube.”

Spela liveinnehåll

I appar och länder som stöds kan Siri starta liveinnehåll åt dig. Till exempel:

• ”Titta på ESPN live.”

• ”Titta på FX live.”

• ”Titta på ABC News live.”

Upptäck fler sätt att använda Siri på Apple TV

Siri kan styra videouppspelning, ta fram sportresultat, kontrollera väderprognosen och öppna appar. Siri känner även igen namnet på etiketter på skärmen så att du kan navigera på Apple TV med rösten.

Styr vad som spelas på Apple TV

När du tittar på en video kan du fråga Siri om programmet, ändra dina inställningar med mera. Till exempel:

• ”Sätt på textad version.”

• ”Snabbspola framåt två minuter.”

• ”Vad sa han?”

• ”Vilka medverkar i den här?”

Få allmän information

Du kan fråga Siri om sport, väder och aktier, eller ställa specifika frågor som du kan finna svar på online. Omfattningen av Siris kunskap om allmän information kan variera beroende på land och region.

• ”Vilka spelar baseball ikväll?”

• ”Vilken quarterback har flest passningsyards?”

• ”Vad är det för temperatur utomhus?”

• ”Vad visar NASDAQ idag?”

• ”Är majs en frukt?”

Hitta min iPhone

Om du aktiverar Hitta min iPhone Här är några exempel:

• ”Var är min iPhone?”

• ”Spela ett ljud på min iPhone.”

• ”Var är min Apple Watch?”

Se ännu mera

Du kan använda Siri för att öppna appar på Apple TV. Till exempel:

• ”Gå till Bilder.”

• "Öppna App Store."

• "Öppna Inställningar."

• ”Öppna Hulu.”

Du kan även svepa uppåt för att se mer information om väderlek, sport och aktier.

Slå på eller stänga av Siri på Apple TV

Gå till Inställningar > Allmänt > Siri på din Apple TV.

Om din Apple TV läser upp namnen på symboler och inställningar kontrollerar du om du har råkat slå på VoiceOver. VoiceOver är inte en Siri-funktion. Om du vill stänga av VoiceOver går du till Inställningar > Allmänt > Hjälpmedel > VoiceOver och inaktiverar VoiceOver.

Om du inte kan slå på Siri på Apple TV

*Hjälpmedel, funktioner och kommandon för Siri varierar för olika språk och länder eller regioner. Apple TV 4K och Apple TV HD levereras med likadan fjärrkontroll överallt. I länder och regioner med stöd för Siri kallas fjärrkontrollen Siri Remote. På andra ställen kallas den Apple TV Remote.