Bjud in VPP-köpare (volymköpsprogram) till Apple School Manager eller Apple Business Manager

Om du har VPP-köpare som inte togs med när du uppgraderade till Apple School Manager eller Apple Business Manager kan du läsa om hur du bjuder in dem till din organisation.

Dessa är stegen för att bjuda in ett konto med endast VPP till din organisation. Om du vill lägga till ett nytt konto läser du om hur du lägger till en ny användare i Apple School Manager eller lägger till en ny användare i Apple Business Manager.

1. Logga in på Apple School Manager eller Apple Business Manager.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. Välj Registreringsinformation under Institutionsinställningar eller Organisationsinställningar.
  4. Klicka på Bjud in VPP-programassistent längst ned på sidan.
  5. Ange Apple-ID för det VPP-konto som du vill bjuda in till din Apple School Manager eller Apple Business Manager och klicka sedan på Bjud in.

Användaren får ett e-postmeddelande med en länk för att gå med i din organisation. Efter inloggning på Apple School Manager eller Apple Business Manager blir användaren uppmanad att uppgradera sitt konto. När de har uppgraderat kan de börja använda Apple School Manager eller Apple Business Manager och du ser kontot som en Content Manager i din huvudplats.

Berättigade konton

Du kan bjuda in följande konton till Apple School Manager eller Apple Business Manager:

• Programassistenter: Dessa konton skapades före februari 2014. De kan logga in i VPP Store men inte på webbplatsen för Apple Deployment Program
  • Agentkonton: Dessa konton användes för registrering i VPP för utbildning eller företag på webbplatsen för Apples driftssättningsprogram i februari 2014 eller senare.
  • Adminkonton: Dessa konton skapades på webbplatsen för Apples driftssättningsprogram, men de används enbart för VPP för utbildning eller företag.

Du kan endast bjuda in konton som uppfyller samtliga av följande krav:

• Köparen hör till samma registreringstyp (utbildning eller företag)
  • Köparen är från samma land
  • Köparen använder samma momsinformation
  • Köparen har åtkomst till VPP för utbildning eller företag och är inte redan ett Hanterat Apple-ID
  • Köparen har aldrig haft åtkomst till enhetsregistreringsprogrammet (DEP)