Kom igång med Apple Business Manager eller Apple School Manager med Mobile Device Management

Om du vill hantera en iPhone, iPad eller iPod touch kan du använda Apple Business Manager eller Apple School Manager. Du kan också konfigurera din iOS-enhet så att den registreras automatiskt i Mobile Device Management (MDM).

Den här artikeln är avsedd för systemadministratörer.

Du kan börja använda dina övervakade enheter efter att din organisation eller utbildningsinstitution har kommit igång med Enhetsregistrering. Om du behöver hjälp att lägga till din MDM-server och tilldela enheter, kan du gå till hjälp för Apple Business Manager eller Hjälp för Apple School Manager. Om du vill ha mer information om att konfigurera inställningar för MDM-registrering vid aktivering, kan du behöva kontakta din MDM-leverantör eller gå till Hjälp för Profile Manager.

Kontrollera nätverkskrav

När en iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV, eller Mac registreras i MDM måste enheten komma åt följande värdadresser:

• albert.apple.com
  • iprofiles.apple.com
  • *.symcb.com
  • evintl-ocsp.verisign.com
  • evsecure-ocsp.verisign.com

När registreringen är klar använder MDM Apples pushnotiser, som kräver nätverksåtkomst.

Ställa in en ny iPhone, iPad eller iPod touch

När du aktiverar en ny iPhone, iPad eller iPod touch får enheten webbadressen till MDM-servern av iOS-aktiveringsservern. När du ställer in en tilldelad enhet kanske följande skärm visas under konfigurationen:

MDM-aktiveringsskärm

För att konfigurationen ska slutföras måste din iPhone, iPad eller iPod touch vara ansluten till ett nätverk med åtkomst till din MDM-server.

Ställa in en befintlig iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan använda alla funktioner i Apple Business Manager eller Apple School Manager endast på nyligen aktiverade enheter. Om en enhet redan har aktiverats måste du radera enheten och sedan aktivera den igen. Du kan också använda Apple Configurator för att förbereda enheten med automatisk registrering.

Återskapa en iPhone, iPad eller iPod touch från en säkerhetskopia

När du återskapar från en säkerhetskopia till samma iPhone, iPad eller iPod touch återställs också din administratörsstatus från säkerhetskopian. Om du återskapar från en säkerhetskopia till en annan iPhone, iPad eller iPod touch kommer din administratörsstatus från Apple Business Manager eller Apple School Manager.

Exempel: Om du konfigurerar en enhet för att administreras och registreras automatiskt i MDM och sedan återskapar en säkerhetskopia som gjordes när samma enhet inte var administrerad, blir enheten inte administrerad.

Läs mer

Om du ännu inte har registrerat dig för Apple Business Manager eller Apple School Manager, kan du läsa mer om hur du kommer igång med enhetsregistrering.