Om dina Apple-enheter inte får Apples pushnotiser

Läs om vad du ska göra om dina Apple-enheter inte ser Apples pushnotiser när de är anslutna till ett nätverk.

Den här artikeln är avsedd för nätverksadministratörer.

Så här ansluter Apples tjänst för pushnotiser

För att använda Apples tjänst för pushnotiser (PN-tjänsten) behöver dina macOS-, iOS-, tvOS- och watchOS-enheter en stabil anslutning till Apples servrar genom Ethernet, mobildata (om möjligt) eller wifi.

Kontrollera nödvändiga portar och värdar

Om du använder en brandvägg eller en privat APN (Access Point Name) för mobildata måste Apple-enheterna ansluta till specifika portar på specifika värdar:

• TCP-port 5223 för att kommunicera med PN-tjänst.

• TCP-port 443 eller 2197 för att skicka meddelanden till PN-tjänst.

TCP-port 443 används under enhetsaktivering och därefter som reserv om enheter inte når PN-tjänsten på port 5223. Anslutningen på port 443 använder en proxy så länge proxyn tillåter kommunikationen att passera utan dekrypteringar.

Eftersom PN-tjänstens servrar använder belastningsutjämning ansluts inte enheterna alltid till samma offentliga ip-adress för notiser. Det bästa är att ge enheten åtkomst till de här portarna för hela 17.0.0.0/8-adressblocket, som är tilldelat Apple.

Om det inte går att ge åtkomst till hela 17.0.0.0/8-adressblocket kan du öppna åtkomst till samma portar för dessa nätverksintervall på IPv4 eller IPv6:

IPv4

IPv6

• 2620:149:a44::/48

• 2403:300:a42::/48

• 2403:300:a51::/48

• 2a01:b740:a42::/48