Använda Enhetsregistrering

Med Enhetsregistrering kan du automatisera MDM-registreringen (Mobile Device Management) och förenkla den inledande konfigurationen. Du kan övervaka enheterna medan de aktiveras utan att röra vid dem, och låsa MDM-registreringen för kontinuerlig hantering.

Se efter om du är behörig

Apple Business Manager och Apple School Manager finns tillgängliga för organisationer i länder eller regioner som stöds och som köper enheter från följande kanaler:

• Direkt från Apple
  • Deltagande auktoriserade Apple-återförsäljare
  • Mobiloperatörer

Enhetsregistrering fungerar på alla följande enheter:

• iOS-enheter med iOS 7 eller senare
  • Mac med OS X Mavericks 10.9 eller senare
  • Apple TV-enheter (4:e generationen eller senare) med tvOS 10.2 eller senare

Läs om hur du lägger till enheter som du inte har köpt, som en iPad som donerats, genom att manuellt registrera enheter.

Hitta ditt Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID

När du registrerar behöver du ditt Apple-kundnummer eller återförsäljar-ID. Så här hittar du det om du inte vet vad det är:

• Om du har köpt dina enheter från Apple kontaktar du inköpsansvarig, ekonomiavdelningen eller någon i Apples försäljningsteam för att fråga om ditt Apple-kundnummer.
  • Om du har köpt dina enheter från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller mobiloperatör frågar du dem om deras ERP-återförsäljar-ID och ger dem ditt ERP-återförsäljar-ID. Läs om var du hittar ditt ERP-återförsäljar-ID.

Registrera din organisation eller institution

1. Logga in på Apple Business Manager eller Apple School Manager.
  2. Klicka på Registrera dig nu.
  3. Ange informationen för din organisation eller institution.

När du har registrerat dig får du ett e-postmeddelande när din information har bekräftats och registreringen är godkänd.

Lägga till försäljningsinformation

När din registrering är godkänd loggar du in för att lägga till din försäljningsinformation.

1. Logga in på Apple Business Manager eller Apple School Manager.
  2. Klicka på Inställningar och sedan på Inställningar för enhetshantering.
  3. Klicka på Redigera bredvid Kundnummer, ange informationen och klicka sedan på Använd.

Lägga till din MDM-server

När du har registrerat dig och lagt till din försäljningsinformation lägger du till din MDM-server i Apple Business Manager eller i Apple School Manager.

När du har lagt till din MDM-server kan du komma igång med MDM.

Lägga till enheter manuellt

Om du vill lägga till iOS-enheter i Enhetsregistrering som du själv inte har köpt, till exempel en donerad iPad, kan du läsa mer om hur du manuellt lägger till iOS-enheter i Apple Configurator 2. När du har lagt till en enhet manuellt tilldelar du enheten en MDM-server i Apple Business Manager or i Apple School Manager.

Få mer hjälp med Apple Business Manager

Få mer hjälp med Apple School Manager