Statussymboler på iPhone

Läs om vad statussymbolerna överst på bildskärmen betyder.

Var statussymboler visas

Statussymboler visas i statusfältet på din iPhone:

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-crop

iPhone-modeller med Face ID

ios-17-iphone-se-status-bar-cropped

iPhone-modeller med Touch ID

Ser du ingen symbol kontrollerar du Kontrollcenter genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet.

Om statussymbolerna på iPhone

Läs mer nedan om vad en symbol betyder.

ios15-5g-status-icon

Mobiloperatörens 5G-nät är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet. Fungerar med iPhone 12 och senare. (Inte tillgängligt överallt.)

ios15-5g-plus-5g-uw-5g-uc-combined-status-icon

Mobiloperatörens 5G-nät med högre frekvens är tillgängligt, och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet. Fungerar med iPhone 12 och senare. (Inte tillgängligt överallt.)

ios15-5g-e-status-icon

Mobiloperatörens 5G E-nät är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet. Fungerar med iPhone 8 och senare. (Inte tillgängligt överallt.)

ios15-lte-status-icon

Mobiloperatörens LTE-nätverk är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet. Fungerar med iPhone 5 och senare. (Inte tillgängligt överallt.)

ios15-3g-status-icon

Mobiloperatörens 3G UMTS-nät (GSM) eller EV-DO-nät (CDMA) är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet.

ios15-4g-status-icon

Mobiloperatörens 4G UMTS-nät (GSM) eller LTE-nät är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet. (Inte tillgängligt överallt.)

ios15-gprs-icon

Mobiloperatörens GPRS-nät (GSM) eller 1xRTT-nät (CDMA) är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet.

ios15-e-status-icon

Mobiloperatörens EDGE-nät (GSM) är tillgängligt och din iPhone kan ansluta till internet via det nätet.

ios15-cellular-signal-icon

Du är inom räckvidden för mobilnätet och kan ringa och ta emot samtal. Om det inte finns någon signal visas Ingen täckning eller SOS.

ios15-dual-sim-status-bar-icon

Du befinner dig med din iPhone med dubbla SIM-kort inom räckvidden för mobilnätet och kan ringa och ta emot samtal. Om det inte finns någon signal visas Ingen täckning eller SOS.

ios15-wifi-calling-status-icon

Du kan ringa wifi-samtal. Mobiloperatören visas också bredvid symbolen.

ios15-wifi-icon

Din iPhone är ansluten till internet via wifi.

ios15-vpn-connected-status-icon

Du är ansluten till ett nätverk med VPN.

ios15-vpn-disconnected-status-icon

Du är inte längre ansluten till ett VPN-nätverk.

ios15-location-status-icon

En app eller webbplats som använder Platstjänster. En blå pilblå pil kan visas när appen du använder begär din plats.

ios15-connectivity-status-icon

Det finns nätverksaktivitet.

ios15-airplane-mode-status-icon

Flygplansläge är aktiverat. Det går inte att ringa samtal eller använda Bluetooth förrän du stänger av den här inställningen.

ios15-orientation-lock-icon

Stående riktningslås är på. Bilden på bildskärmen kommer inte rotera förrän du stänger av den här inställningen.

ios-17-silent-mode-icon

Tyst läge är på. Den här inställningen använder endast vibration och stänger av ringsignalen för samtal, varningar och aviseringar. Den stänger inte av larm.

ios15-do-not-disturb-status-icon

Stör ej är aktiverat. Den här inställningen gör samtal, varningar och aviseringar ljudlösa tills du stänger av den. Den stänger inte av larm.

ios-17-driving-focus-icon

Fokuset Kör bil är på. Den här inställningen tystar samtal, varningar och aviseringar medan du kör tills du stänger av den. Den stänger inte av larm.

ios-17-sleep-focus-icon

Sömnfokus är på. Den här inställningen tystar samtal, varningar och aviseringar enligt ditt sömnschema. Den stänger inte av larm.

ios15-lock-status-icon

Din iPhone är låst med lösenkod eller Touch ID.

ios15-bluetooth-headset-status-icon

Din iPhone är parkopplad med ett headset, hörlurar eller hörsnäckor.

ios15-alarm-status-icon

Ett alarm har ställts in.

ios15-alarm-status-icon

Symbolen visar batterinivå Om den här symbolen är gul är strömsparläge aktiverat. Om symbolen är röd har din iPhone mindre än 20 % batteriladdning.

ios15-vertical-battery-status-icon

Batterinivån för din parkopplade Bluetooth-enhet.

ios15-hotspot-status-icon

Din iPhone är ansluten till internet via internetdelning på en annan iOS-enhet.

ios15-battery-charging-status-icon

Din iPhone laddas.

ios15-carplay-status-icon

Din iPhone är ansluten till CarPlay.

ios15-shareplay-person-sharing-status-icon

Du delar din skärm med SharePlay.

ios15-shareplay-recipient-status-icon

SharePlay är aktivt.

ios-16-satellite-icon

Det finns ingen mobilnäts- eller wifi-täckning, men Nödanrop SOS via satellit Fungerar på iPhone 14 eller senare.

ios-17-voice-control-icon

Röststyrning väntar på dina kommandon.

Om du ser SOS i statusfältet

SOS kan visas i statusfältet på din iPhone eller iPad. När du ser det här meddelandet är din enhet inte ansluten till ditt mobilnät, men du kan ringa nödsamtal via andra operatörers nät.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-sos-crop

Funktionen för SOS som visas i statusfältet på en iPhone och iPad finns i Australien, Kanada och USA.

Om statusfältet innehåller blått, grönt, rött eller lila

På iPhone X och senare visas färgen som en bubbla bakom tiden. På iPhone 8 eller tidigare visas färgen över hela statusfältet. Det här betyder varje färg:

ios12-time-status-sharing-hotspot

Din iPhone använder Skärmdubblering eller en app använder aktivt din plats.

ios12-time-status-on-a-call

Du är i ett samtal eller din iPhone tillhandahåller Internetdelning.*

ios12-time-status-recording-screen

Din iPhone spelar in antingen ljud eller skärmen.

ios15-time-status-screen-sharing

Din iPhone använder SharePlay för att dela innehåll.

* Du kan även se hur många enheter som använder din internetdelning på iPhone 8 eller tidigare. visas i statusfältet på iOS-enheter med Internetdelning.

Om du ser orangefärgade eller gröna indikatorer i statusfältet

Med iOS 14 och senare kan du se en orangefärgad eller grön indikator i statusfältet på din iPhone. Indikatorerna visas när mikrofonen och/eller kameran används i en app.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-mic-in-use

En orangefärgad indikatororangefärgad indikator innebär att mikrofonen används i en app på din iPhone.

ios-17-iphone-15-pro-status-bar-camera-in-use

En grön indikatorgrön indikator innebär att antingen kameran eller kameran och mikrofonen används i en app på din iPhone.

Om fler symboler i Kontrollcenter

Läs om symbolerna i Kontrollcenter på din iPhone.