Använda Stör ej på iPhone, iPad och iPod touch

Med Stör ej kan du stänga av ljudet för samtal, aviseringar och notiser som du får medan din enhet är låst. Du kan även schemalägga Stör ej och tillåta samtal från vissa personer.

Stänga av eller slå på Stör ej

När Stör ej är aktiverat visas en halvmåne symbol för stör ej i statusfältet. Det finns två metoder för att stänga av och slå på Stör ej:

Gå till Inställningar > Stör ej för att aktivera Stör ej manuellt eller ställa in ett schema.

Öppna Kontrollcenter, tryck hårt på symbolen för stör ej för att snabbt justera dina inställningar för Stör ej eller tryck på symbolen stör ej för att slå på eller av det.

Om du ställer in ett larm i appen Klocka utlöses det även om Stör ej är aktiverat. Läs om hur du ställer in och hanterar alarm.

Ändra inställningarna

Om du inte vill bli störd vid en viss tidpunkt kan du ställa in ett schema. Tryck på Inställningar > Stör ej och slå på Schemalagd. Ställ sedan in en tid.

Du kan också välja när du vill ta emot aviseringar, samtal och notiser:

• Läggdags: När Läggdags är aktiverat tonas låsskärmen ned, samtal tystas ned och notiser visas under Vid läggdags i Notiscenter tills den schemalagda Stör ej avslutas.
  • Tystnad: Välj att alltid tysta samtal och meddelanden eller endast när enheten är låst.
  • Tillåt samtal från: Godkänn samtal från alla, ingen, dina favoriter eller särskilda kontaktgrupper som du sparat på enheten eller i iCloud.
  • Upprepade samtal: Om någon ringer dig två gånger inom tre minuter, tystas inte det andra samtalet.