Använda Suica på iPhone eller Apple Watch i Japan

Det har aldrig varit så enkelt och smidigt att åka kollektivt eller betala i butiker. Läs mer om hur och var du kan betala med Suica på din iPhone och Apple Watch.

Om du vill använda Suica med Apple Pay behöver du en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare. Du kan även använda en iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som är köpt i Japan. Läs om hur du ställer in ditt Suica-kort med Apple Pay.

Använda ditt Suica-kort för kollektivtrafik

Du kan använda Suica med Apple Pay överallt där du kan använda fysiska Suica-kort eller förbetalda kort (så kallade IC cards). Om ditt Suica-kort är inställt på att vara ditt Express Transit-kort håller du Apple Watch eller ovandelen på din iPhone inom några centimeter ifrån biljettspärrens läsare när du passerar in eller ut. iPhone eller Apple Watch måste vara påslagna men de behöver inte vara anslutna till ett nätverk. Du behöver inte väcka eller låsa upp enheten eller öppna en app när du passerar biljettspärrarna. Du kommer se Klar och en bock på bildskärmen.

På iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR är Expresskort med batterireserv tillgängligt i upp till fem timmar när din iPhone behöver laddas. Du kan trycka på sidoknappen för att kontrollera om expresskort är tillgängligt när din iPhone behöver laddas. Om du gör detta ofta kan batteritiden minska avsevärt för expresskort. Om du väljer att stänga av din iPhone är inte funktionen tillgänglig.

Suica som används på iPhone

Om ditt Suica-kort inte är inställt för Express Transit behöver du använda Face ID eller Touch ID vid passage genom biljettspärrarna. På Apple Watch dubbelklickar du på sidoknappen för att se dina kort. Sedan sveper du för att välja Suica-kortet. Därefter håller du upp bildskärmen mot biljettspärrens läsare när du passerar in eller ut.

Stationspersonal kan behöva se över ditt Suica-kort i Apple Pay. Om det behövs ställer du in din enhet i serviceläge innan du räcker över den till stationspersonalen:

• Öppna Wallet på din iPhone, välj ditt Suica-kort och tryck på  mer-symbolen och öppna sedan Serviceläge.
  • Din Apple Watch tar du av från handleden, skriver in lösenkoden för att låsa upp den och dubbelklickar på sidoknappen. Sedan väljer du ditt Suica-kort, trycker hårt på skärmen, trycker på Serviceläge och ber stationspersonalen att hålla Apple Watch med bildskärmen nedåt.

Byta ditt Express Transit Suica-kort

Det första Suica-kortet som du lägger till i Wallet är ditt Express Transit-kort. Om du lägger till fler Suica-kort och vill byta ditt Express Transit-kort följer du dessa steg.

iPhone

1. Gå till Inställningar > Wallet och Apple Pay.
  2. Tryck på Express Transit Card och välj ett nytt Suica-kort och auktorisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Apple Watch

1. Öppna appen Watch på iPhone-enheten.
  2. Gå till fliken Min klocka och tryck sedan på Wallet och Apple Pay > Express Transit Card.
  3. Välj ett nytt kort och auktorisera genom att skriva in din lösenkod på Apple Watch.

Använda ditt Suica-kort i butiker

Butiker som tar emot betalningar med Suica visar upp märket för Suica-betalningar.

märket för Suica-betalningar

Du kan behöva välja alternativet Suica på betalterminalen när du betalar, eller meddela kassören att du betalar med Suica.

Om ditt Suica-kort är inställt på att vara ditt Express Transit-kort håller du ovansidan av din iPhone eller bildskärmen på Apple Watch inom några centimeter från den kontaktfria läsaren tills du ser Klar och en bock på bildskärmen. Du behöver inte väcka eller låsa upp enheten eller öppna en app för att betala.

På iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR är expresskort med strömsparläge tillgängligt i upp till fem timmar när din iPhone behöver laddas. Du kan trycka på sidoknappen för att kontrollera om expresskort är tillgängligt när din iPhone behöver laddas. Om du gör detta ofta kan batteritiden minska avsevärt för expresskort. Om du väljer att stänga av din iPhone är inte funktionen tillgänglig.

Om ditt Suica-kort inte är inställt på att vara ditt Express Transit-kort, men är satt till ditt förvalda betalkort:

• Håll ditt finger på Touch ID på din iPhone och håll din telefon inom några centimeter från den kontaktfria läsaren tills du ser Klar och en bock på bildskärmen.
  • Dubbelklicka på sidoknappen på din Apple Watch och håll skärmen inom några centimeter från den kontaktfria läsaren.

Om Suica inte är ditt förvalda kort för betalningar:

• Dubbelklicka på sidoknappen på din iPhone X eller senare. På din iPhone 8 eller tidigare håller du den övre delen av din iPhone nära den kontaktfria läsaren utan att låta fingret vila på Touch ID. När ditt standardkort visas trycker du först på det och sedan på det kort som du vill använda. Om du vill använda ditt standardkort för att betala använder du Face ID eller håller ned fingret på Touch ID och håller den övre delen av din iPhone inom ett par centimeter från den kontaktfria läsaren. Vänta sedan tills Klart och en bock visas på skärmen.
  • Dubbelklicka på sidoknappen på din Apple Watch för att se dina kort i Apple Pay. Därefter sveper du för att välja ditt Suica-kort. Betala genom att hålla bildskärmen på din Apple Watch inom några centimeter från den kontaktfria läsaren.

Kontrollera saldot på ditt Suica-kort

Öppna Wallet på din iPhone och tryck på ditt Suica-kort. Ditt nuvarande saldo visas.

Öppna Wallet på din Apple Watch och tryck på ditt Suica-kort. Rulla sedan ned med Digital Crown för att se ditt nuvarande saldo.

Suica med nuvarande saldo på iPhone och Apple Watch

Fyll på ditt Suica-kort

Fyll på ditt Suica-kort med pengar genom att ställa in ett godkänt kreditkort eller förbetalt kort i Apple Pay.

Öppna Wallet på din iPhone och tryck på Suica-kortet du vill fylla på med pengar. Tryck på symbolen mer, tryck på Fyll på pengar och välj en summa och tryck sedan på Lägg till. Slutför transaktionen genom att välja kortet du vill betala med och använd Face ID eller håll fingret på Touch ID.

På Apple Watch:

1. Öppna Wallet.
  2. Tryck på Suica-kortet.
  3. Tryck på Lägg till pengar och följ instruktionerna på bildskärmen.

Se till att du har tillräckligt med pengar till hela resan på Suica-kortet i Apple Pay innan du påbörjar resan. Eller se till att du har ett kreditkort eller förbetalt kort i Apple Pay som du kan betala resan med. Se också till att batteriet är tillräckligt laddat för hela resan.

Använd appen Suica

När du hämtar appen Suica kan du använda fler tjänster med kortet. Du kan till exempel:

• Skapa ett nytt Suica-kort
  • Skapa eller ändra abonnemang för kollektivåkningen
  • Köpa biljett för Shinkansen eller Green Car*
  • Ställa in automatisk påfyllning (genom att endast använda ett View Card)
  • Ställa in eller ändra påminnelser från JR East

* Du kan köpa Shinkansen-biljetter för Tohoku, Yamagata, Akita, Hokkaido, Joetsu och Hokuriku Shinkansens. Du kan köpa Green Car-biljetter som bara gäller för JR East-tåg.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.